Η ΑΕΚ με…αίμα και οι άλλοι με «φιλικά» και αβάντες!

Η ΑΕΚ με…αίμα και οι άλλοι με «φιλικά» και αβάντες!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βγάζει συμπεράσματα έπειτα και από αυτή την αγωνιστική για όσα θα ακολουθήσουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μπορώ να πω, ότι ήταν κάτι νέο. Για όσους έχουμε την δυνατότητα να έχουμε κάποια μεγαλύτερη πληροφόρηση, για όσους κινούμαστε γύρω από το σύνολο του συνόλου που αποκαλείται ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μία ακλόνητη πραγματικότητα ετών. Το παιχνίδι δεν παίζεται στα ίσια και υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις κάθε φορά που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Οπως είδαμε και σε αυτή την αγωνιστική, η ΑΕΚ πρέπει να φτύνει αίμα για να παίρνει τους βαθμούς της νίκης και να μένει μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Σαν στο σπίτι του ο Ολυμπιακός

Οταν την ίδια στιγμή, αντίπαλοι της μπορούν να καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες, δίχως καν να αισθάνονται ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο ή σε άλλες περιπτώσεις, έχοντας και αβάντες από τις διαιτητικές αποφάσεις. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αμφιβάλλει για όλα αυτά, έπειτα από όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο; Νομίζω πως όχι. Θεωρώ, πως δεν μπορεί να υπάρχει να υπάρχουν πάρα πολλοί που είχαν αμφιβολίες για το ποια θα ήταν η κατάληξη του ματς μεταξύ του Αρη και του Ολυμπιακού.

Κατά ένα περίεργο, σχεδόν σατανικό τρόπο, εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός αισθάνεται σαν στο σπίτι του, όταν παίζει στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην ομάδα του Αρη. Ούτε καν φέτος, όπου θεωρητικά οι «κίτρινοι» έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους, μπόρεσε αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπίσει ο Αρης την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως γιατί εκεί υπάρχει και η τοπική αντιπαλότητα, αλλά εκτιμώ, ότι θα υπάρχει πολύ πιο παθιασμένη αντιμετώπιση σε σχέση με το ματς του Σαββάτου.

Το +4 του ΠΑΟΚ

Στην άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λαμία, αλλά και πάλι υπάρχουν γκρίζες ζώνες σε όλη τη διαδικασία. Σε κανένα νόμο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να υπάρχει χτύπημα εκτός φάσης που να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Ακόμα και εκείνος ο περίφημος Φωτιάς που την περασμένη εβδομάδα έπαιξε την ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα, φαντάζομαι πως τέτοιο χτύπημα θα το τιμωρούσε με αποβολή.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα άλλαζε η μορφή του αγώνα εάν ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά αυτό που είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο δια στόματος Κλάτενμπεργκ, είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μέχρι τώρα έχει δύο ξεκάθαρα υπέρ του διαιτητικές αποφάσεις. Τόσο στο ματς με τον ΟΦΗ όπου δεν καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος του με το σκορ ακόμα στο 1-0, όσο βέβαια και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις έπειτα από φάση που ξεκίνησε με πεντακάθαρο φάουλ σύμφωνα με τον αρχιδιαιτητή.

Τεράστια νίκη, κόντρα σε όλους

Ας αφήσουμε όμως τους άλλους και ας πάμε στην ΑΕΚ. Οσο και αν επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι είναι γεγονός πως όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης βάρυναν πάρα πολύ την ατμόσφαιρα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ήταν δεδομένο πως ο Καρέρα και η ομάδα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Διότι, για να ξέρουμε τι λέμε, ο μεγάλος στόχος που υπάρχει φέτος είναι το πρωτάθλημα. Ευρωπαϊκή προοπτική δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον, εκεί έμεινε μία πολύ σοβαρή πληγή που άφησε η αναπάντεχη ήττα από τη Ζόρια.

Η ΑΕΚ βρίσκεται μέσα στο κόλπο έπειτα από τη 10η αγωνιστική. Το πολύ θετικό για την ΑΕΚ είναι πως έβγαλε αντίδραση. Εχει τους παίκτες με προσωπικότητα, έχει εξαιρετικό υλικό όπως επιβεβαιώθηκε ξανά στην πράξη και μπόρεσε να πάρει μία νίκη. Τελικά το 2-1 μοιάζει πάρα πολύ φτωχό για την ποιοτική διαφορά που υπήρχε στο γήπεδο. Γιατί η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει τη νίκη από πολύ νωρίς και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Ωστόσο, η ΑΕΚ ξέρει πως θα πληρώνει ακριβά κάθε λάθος της, κάθε αδυναμία που μπορεί να έχει ως ομάδα και δεν μπορεί να περιμένει τίποτα τους διαιτητές, παρά μόνο περισσότερα προβλήματα. Με ποια ποδοσφαιρική λογική δεν καταλογίστηκε πέναλτι στο πεντακάθαρο σπρώξιμο του Τάνκοβιτς από τον αντίπαλό του στο ξεκίνημα του ματς; Δεν ξέρω για ποιο λόγο χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα ο Ινσουα σε φάση που δεν έκανε καν φάουλ. Δεν ξέρω γιατί δεν είδαν ποτέ ξανά τη φάση στο 37’ όταν ο Ινσούα δέχτηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή. Γιατί ο Μπαράλες τελικά ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς να αποβληθεί;

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X