Παγώνη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο»

Παγώνη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την άποψή της ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο εξέφρασε σε δηλώσεις της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Δευτέρας (30/11) η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά στις δηλώσεις που έκανε ήταν κατηγορηματική στο ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια εξηγώντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και των νοσηλευομένων από κορωνοϊό συνεχίζει να παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος του θα διασωληνωθεί.

Παράλληλα τόνισε πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας «και σίγουρα 10 ημέρες», ενώ το ασφαλές σύμφωνα με την ίδια, θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη τόνισε πως αυτά θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές και για την ακρίβεια τον Ιανουάριο, με την ίδια να σημειώνει ότι οι μέρες είναι πολύ λίγες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες  και γιαγιάδες, που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολεία, κάτι το οποίο πρέπει να αποφευχθεί.

Μάλιστα τόνισε πως με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής (29/11), όπου τα τέστ που έγιναν ήταν λιγότερα υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή, την οποία οι επιστήμονες πρέπει να παρακολουθήσου όλη την επόμενη εβδομάδα.

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα της η κ. Παγώνη τοποθετήθηκε και για το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο όπως είπε χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε επιπτώσεις μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X