Η ΑΕΚ έπαιξε μπαλάρα και κέρδισε... μόνο 1-2 Αστέρα και διαιτητή-καρμανιόλα!

Η ΑΕΚ έπαιξε μπαλάρα και κέρδισε... μόνο 1-2 Αστέρα και διαιτητή-καρμανιόλα!
Photo Credits: INTIME

Με πάθος στα μάτια, σωστό σχέδιο και μεγάλη κλάση, η ΑΕΚ έβαλε στα δίχτυα την Τρίπολη και τους Παπαδόπουλο, Γκορτσίλα με Λιβάγια και Καρίμ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζωντανή στο κόλπο του πρωταθλήματος έμεινε η ΑΕΚ. Σε μια βραδιά που η Ενωση είχε πάθος, σωστό σχέδιο, αλλά και μεγάλη ποδοσφαιρική κλάση, πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και διαιτητική ομάδα καρμανιόλα, έστω και αν ήρθε με το αγχωτικό 2-1.

Η ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, έκανε πολλές φάσεις, με τους Παπαδόπουλο και Γκορτσίλα να παίζουν κόντρα και να απειλούν να βάλουν φωτιά στο γήπεδο. Ωστόσο, η γκολάρα του Ανσαριφάρντ, έδωσε τις απαντήσεις και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη.

Επειτα από την καταστροφική βραδιά της Πέμπτης με τη Ζόρια, ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε σχήμα περισσότερο ορθολογικό, ιδιαίτερα επιθετικό, έχοντας στην 11άδα όλα τα «βαριά χαρτιά» που είχε διαθέσιμα. Ετσι, η ΑΕΚ επέστρεψε στη διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τους Τάνκοβιτς και Λιβάγια στα φτερά, τον Μάνταλο οργανωτή και δίδυμο αμυντικών μέσων τους Κρίστισιτς και Σάκχοφ. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ έγινε κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό.

Τριάδα για μεγάλα πράγματα και κόντρα διαιτησία

Με την τριπλέτα Τάνκοβιτς, Μάνταλου, Σάκχοφ να κάνει εντυπωσιακά πράγματα, η Ενωση στρίμωξε τον Αστέρα στα σχοινιά και έκανε τον Ράσταβατς να ψάχνει τρόπο να αλλάξει τα πράγματα από το 20λεπτο. Η ΑΕΚ είχε κίνηση, πίεζε ψηλά και κέρδιζε μπάλες, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και έφτανε με άνεση σε θέση βολής. Μπορεί ο διαιτητής Παπαδόπουλος και ο Γκορτσίλας στο VAR να «μάσησαν» το καθαρό πέναλτι στον Τάνκοβιτς (8’), αλλά αυτό δεν πτόησε τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και να ελέγχει το ματς και λίγο έπειτα έφτασε στο γκολ (12’). Ο Σάκχοφ – που κέρδιζε πολλές μπάλες στην πίεση της ΑΕΚ – γύρισε εξαιρετικά από δεξιά, ο Τάνκοβιτς έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι και ο επερχόμενος Λιβάγια με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ είχε εκμεταλλευθεί το εξαιρετικό της διάστημα, είχε πάρει προβάδισμα και το πιο σημαντικό: δεν σταμάτησε να πιέζει και να ψάχνει το δεύτερο γκολ.

Σοκ από το πουθενά

Ωστόσο, κάποιες βεβιασμένες επιλογές, κάποιες ενδείξεις υπερβολικού αλτρουϊσμού που έδιναν πάσες αντί για τελικές προσπάθειες, αλλά και μερικές υπερβολικές ατομικές ενέργειες κυρίως από τον Λιβάγια, δεν οδήγησαν στο δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς από νωρίς. Ο Αστέρας ήταν ακίνδυνος επιθετικά, δεν έδειχνε πως μπορούσε καν να βγει από τα καρέ του. Αλλά στην πρώτη φορά που το έκανε, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Μια σέντρα από αριστερά, η αδυναμία του Τσιγκρίνσκι να αντιμετωπίσει στον αέρα τον δυνατό Μπαράλες, έφεραν την εκτέλεση του Αργεντινού από τη μικρή περιοχή και την ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Σε ένα διάστημα που η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε πάρει προβάδισμα με δύο ή και με τρία ακόμα τέρματα διαφορά, έφτασε να ισοφαρίζεται και να πηγαίνει στα αποδυτήρια, ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή.

Γκολάρα με σφραγίδα Καρίμ

Το σοκ ήταν εμφανές στις αντιδράσεις των παικτών της ΑΕΚ, αλλά και της αναπτέρωσης ηθικού των Αρκάδων. Μπορεί η Ενωση να είχε δοκάρι με τον Λιβάγια, αλλά δεν μπορούσε πλέον να πιέζει ψηλά και να προκαλεί «εγκεφαλικό» στον Αστέρα. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα παίζουν ρόλο οι μεγάλοι παίκτες. Σε μια υποδειγματική επίθεση, ο Λιβάγια τράβηξε πάνω του την άμυνα και άλλαξε παιχνίδι για τον Βασιλαντωνόπουλο, εκείνος γύρισε στον Σάκχοφ και ο Ουκρανός με μια επαφή πάσαρε στον Ανσαριφάρντ.

Με ένα απόλυτα σεντερφορίσιο γκολ, με τρομερή κίνηση και σουτάρα με το αριστερό, ο Ιρανός κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Παπαδόπουλου και έβγαλε όλο το άγχος πάνω από την ΑΕΚ (58’). Αυτήν τη φορά, οι «κιτρινόμαυροι» φέρθηκαν πιο ώριμα στο παιχνίδι. Εδωσαν χώρο στον Αστέρα, τον ανάγκασαν να βγει από το καβούκι του και του άφησαν την μπάλα για να επιχειρήσει να κάνει παιχνίδι.

«Κλείδωσε» τη νίκη

Η πρώτη κίνηση του Καρέρα ήρθε με την είσοδο του Ολιβέιρα, για να έχει έναν παίκτη με φρέσκα πόδια που θα πρεσάρει περισσότερο, αλλά και θα κρατά πίσω τους αμυντικούς του Αστέρα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κλείσουν τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Τσιντώτα, αλλά και να ψάχνουν τις φάσεις που θα οδηγούσαν στο «καθάρισμα» του ματς. Τόσο ο Ολιβέιρα όμως, όσο και ο Τάνκοβιτς, λειτούργησαν εγωιστικά στις καλές στιγμές και χάθηκαν οι ευκαιρίες.

Ο χρόνος περνούσε και το ματς έμενε ανοιχτό. Ο Καρέρα πέρασε στο γήπεδο τον Σιμόες και μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 4-3-3, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή και παίζοντας πλέον με Λιβάγια και Μάνταλο στα φτερά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Η ΑΕΚ ήλεγξε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι και στο φινάλε δεν δίστασε να πάει ξανά σε σχήμα με τρία στόπερ, με την είσοδο και του υψηλόσωμου Χνιντ για την πίεση του Αστέρα.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβαρες, Σουάρες, Καστάνιο, Φερνάντες, Βαλιέντε (84’ Ιγκλέσιας), Σίτο (46’ Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Κρέσπι (84’ Τιλίκα), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (79’ Σιμόες), Μάνταλος (90’ Χνιντ), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (71’ Ολιβέιρα)

Ο Παπαδόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπαράλες (53’) – Ινσούα (32’), Κρίστισιτς (90’+).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X