ΣΟΚ: Πέθανε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ που πήρε Κύπελλο με την ΑΕΚ!

ΣΟΚ: Πέθανε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ που πήρε Κύπελλο με την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Σε ηλικία μόλις 42 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ που έπαιξε στην ΑΕΚ και πήρε το Κύπελλο το 2011!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, που έπαιξε στην ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο Σενεγαλέζος υψηλόσωμος αμυντικός μέσος φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2010/11  και σύμφωνα με ότι γράφτηκε στην πατρίδα του έχασε τη μάχη έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, δίχως σε πρώτη φάση να διευκρινίζεται επακριβώς η αιτία του θανάτου του.

H AEK τον απέκτησε στις 13 Ιουλίου του 2010, όπου και υπέγραψε διετές συμβόλαιο, παρά το ενδιαφέρον που είχε από την Φούλαμ, την Σέλτικ και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ντιόπ έκανε το ντεμπούτο του με την Ενωση κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ. Ενώ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που έληξε με 4-0 στο ΟΑΚΑ.

Με την Ενωση έπαιξε 19 ματς, εξαιτίας των τραυματισμών του. Μάλιστα τον χρόνο που έπαιξε με την ΑΕΚ σήκωσε και το Κύπελλο, στον τελικό με τον Ατρόμητο το 2011.

Ηταν πολύ συμπαθής σε όλο τον κόσμο και στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, όπου όλοι έκαναν λόγο για έναν… αγαθό γίγαντα κοντά στα 2 μέτρα!

Να αναφέρουμε επίσης ότι έκανε ένα τρομερό Μουντιάλ το 2002 με την φανέλα της Εθνικής Σενεγάλης.

Ποιος ήταν ο Ντιοπ

Γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 και βρέθηκε το 2000 στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ξαμάξ. Ακολούθησαν… Γκρασχόπερς, Λανς, Φούλαμ, Πόρτμουθ και το 2010 η ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε σε 19 αγώνες πρωταθλήματος, σκοράροντας ένα 1 γκολ (σ.σ.: 37/ 4 σε όλες τις διοργανώσεις), με highlight στιγμή του η ασίστ στο γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο κόντρα στον Ολυμπιακό. Με την Ενωση κατέκτησε το Κύπελλο, κάτι που είχε κάνει και με την Πόρτσμουθ στην Αγγλία το 2008.

Ακολούθησαν ένας ακόμα χρόνος στη Γουέστ Χαμ και τη Μπέρμιγχαμ για το φινάλε της πορείας του στα γήπεδα το 2013. Ο Ντιόπ έγινε διάσημος στο Μουντιάλ του 2002, όταν στο εναρκτήριο ματς σκόραρε για τη Σενεγάλη (63/ 11) το νικητήριο γκολ στην πρεμιέρα κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία. Μα την Εθνική ομάδα έπαιξε και στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2002.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X