Τζιόλης: «Να μείνουν εκτός Εθνικής τα συλλογικά συμφέροντα»

Τζιόλης: «Να μείνουν εκτός Εθνικής τα συλλογικά συμφέροντα»
Photo Credits: INTIME

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να μείνει μακριά από οπαδικά συμφέροντα αλλά κα συλλογικές έριδες τόνισε σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στην απόφαση του να ασχοληθεί με την προπονητική, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει το υλικό για να πάει καλά στο μέλλον, ωστόσο θα πρέπει να μείνε μακριά από τις όποιες συλλογικές κόντρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική: «Έχω αρχίσει τα μαθήματα προπονητικής εδώ και λίγους μήνες. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει, έχω αποφασίσει να ακολουθήσω την προπονητική και θα κάνω την προσπάθειά μου, πάντα με σεβασμό στο άθλημα και με μεγάλο ζήλο».

-Για τα επόμενα σχέδιά του: «Πρώτα θέλω να πάρω τα απαραίτητα διπλώματα και μετά θα δω τι θα βρω μπροστά μου. Θέλω να κάνω την πιο σωστή αρχή για μένα. Σίγουρα σε βάθος χρόνου με ενδιαφέρει η ενασχόληση με πρώτη ομάδα».

-Για τις επαφές που είχε με τον Πανιώνιο: «Είχαμε μιλήσει με τον Γιάννη Μανιάτη, όταν είχε αρχίσει την προσπάθειά του στον Πανιώνιο, πιο πολύ συμβουλευτικά, σαν φίλος. Του έδωσα τις ευχές μου για το ρόλο που έχει αναλάβει. Ο Πανιώνιος ήταν το πρώτο μου βήμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς τώρα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση».

-Για την πορεία του στην Εθνική: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για μένα, τεράστια τιμή να συμμετέχεις. Όλες αυτές οι στιγμές που ζεις εκεί, μένουν στο τέλος. Τα θυμάμαι όλα με χαρά και νοσταλγία. Η Εθνική έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, σε μεγάλες διοργανώσεις και εκεί απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο».

-Για τον θάνατο του Μαραντόνα που αντιμετώπισε με την Αργεντινή το 2010: «Είχαμε παίξει αντίπαλοι με την Αργεντινή, όταν ήταν προπονητής. Σαν παίκτη τον πρόλαβα λίγο όσο ήταν εν ενεργεία. Ήταν ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά και μια μεγάλη προσωπικότητα. Ήταν μια μεγάλη απώλεια, στενοχωρήθηκε πολύς κόσμος και θα μείνει ανεξίτηλος στις επόμενες γενιές. Και τότε ως προπονητής ήταν πολύ έντονος και εκφραστικός από τον πάγκο. Το ζούσε πολύ έντονα και το πάθος του ενέπνεε τον κόσμο».

-Για τη νέα Εθνική ομάδα: «Δύσκολα χτίζεται κάτι και πολύ εύκολα γκρεμίζεται. Η Εθνική έχει μια φθίνουσα πορεία με κάποιες λίγες αναλαμπές, όπως τα μπαράζ με την Κροατία που μετά πήγε στον τελικό του Μουντιάλ. Θέλει υπομονή η ομάδα, η γενιά από το Euro και μετά έφτιαξε κάτι με πολύ κόπο, ανέβηκε στη βαθμολογία της FIFA και είχε καλύτερες κληρώσεις. Ήταν ένα ντόμινο καλών αποτελεσμάτων που πλέον το χάσαμε. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε, αλλά η προσπάθεια που γίνεται τώρα πιστεύω πως είναι πολύ καλή. Το κλίμα είναι ξανά καλό, πηγαίνουν παίκτες που θέλουν να βοηθήσουν την Εθνική και να αναδειχθούν μέσα από αυτή. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο και κυνηγά με τον τρόπο που πρέπει το αποτέλεσμα. Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται να μη θέλουν το καλό της Εθνικής και βάλλεται από ορισμένους με άλλα κίνητρα. Τα συλλογικά συμφέροντα πρέπει να μένουν εκτός και να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερο σεβασμό την Εθνική. Ελπίζω η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη από το κλίμα που δημιουργείται από τα ΜΜΕ και να την ξαναδούμε σε μεγάλες διοργανώσεις».

-Για την πορεία στο Nations League: «Σίγουρα θα θέλαμε την πρώτη θέση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα μου άρεσε, άξιζε τη νίκη, αλλά της έλειψε το γκολ. Τουλάχιστον μείναμε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Θα έχουμε μια δύσκολη κλήρωση σίγουρα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό το γνωρίζαμε. Χρειάζεται βήμα-βήμα να χτίσουμε κάτι από την αρχή, να σταθεροποιηθούμε στις ψηλές θέσεις και να κάνουμε την υπέρβαση. Υπάρχει πολύ καλό υλικό, έμπειροι παίκτες αλλά και παιδιά που έρχονται από πίσω, που με μια σωστή καθοδήγηση μπορούν να καταφέρουν πολλά».

-Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι το φαβορί, έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και καιρό. Οι παίκτες του ξέρουν τι ζητά από αυτούς και έχει ένα προβάδισμα».

-Για τη στιγμή που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Ό,τι θετικό έζησα με την Εθνική, είναι αυτό που ξεχωρίζω. Έχουν για μένα μια παραπάνω σημασία οι στιγμές με την Εθνική».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X