Αυτό θα συνιστά παταγώδη αποτυχία για την ΑΕΚ!

Αυτό θα συνιστά παταγώδη αποτυχία για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για Καρέρα, για Τρίπολη, για την επόμενη μέρα γενικώς...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα είπαμε όλα, τα γράψαμε όλα, του ασκήσαμε όλοι κριτική, κοινώς τα… άκουσε για τα καλά. Έπρεπε να γίνει, γιατί πολύ απλά, ήταν πολύ βαρύ αυτό που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ. Και ο βασικός υπεύθυνος ήταν ο Μάσιμο Καρέρα.

Το μεγάλο ερωτηματικό πλέον στην ΑΕΚ, είναι αν όλα όσα έγιναν και κυρίως όσα δεν έγιναν από τον Ιταλό κόουτς το βράδυ της Πέμπτης, αποτελούν μια πολύ κακή παρένθεση (όπως όλοι θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε) ή αν το πρόβλημα είναι βαθύτερο και πιο σημαντικό.

Ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του και να έχει την άποψή του, αλλά για να μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά, θα πρέπει να ξέρεις, κυρίως τι έχει στο μυαλό του ο Καρέρα, αλλά και τι έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στο μυαλό τους για τον Καρέρα.

Σερί νικών στο πρωτάθλημα

Το ότι από το… πουθενά και μέσα σε ένα βράδυ «γεννήθηκε» θέμα προπονητή, σίγουρα δεν είναι καλό για την ΑΕΚ. Και για να μην το πολυκουράζουμε, αυτό διορθώνεται τώρα μόνο με σερί νικών στο πρωτάθλημα. Και κυρίως με νίκη στην Τρίπολη.

Μπορεί να ήταν πολύ βαριά η ήττα από την Ζόρια, αλλά αν μου έλεγες την Τετάρτη… «θα χάσεις είτε από την Ζόρια, είτε στην Τρίπολη, επέλεξε τι προτιμάς», δεν θα είχα τον παραμικρό ενδοιασμό. Και το ξέρετε καλά, όσοι μου κάνετε την τιμή να παρακολουθείτε την αρθρογραφία μου.

Ναι, ήταν πισωγύρισμα αυτό που έγινε. Ναι, πλήγωσε την ομάδα και σε πρεστίζ και σε ψυχολογία και οικονομικά και βαθμολογικά στον όμιλο. Αλλά, αυτό που δεν θα… παλεύεται με τίποτα και που θα συνιστά παταγώδη αποτυχία, θα είναι να μείνει για τρίτη σερί σεζόν, η ΑΕΚ – και μάλιστα η ισχυρή ΑΕΚ του Μελισσανίδη – εκτός της μάχης του τίτλου από τον Δεκέμβριο.

Η ΑΕΚ έκανε λάθη αυτοκτονικά, στις δύο προηγούμενες σεζόν, που ακολούθησαν τη μαγική σεζόν 2017-2018. Λάθη ποδοσφαιρικά, που καλώς τα πλήρωσε. Δεν λέω ότι αν δεν τα έκανε, θα κατακτούσε σώνει και καλά τα πρωταθλήματα του 2019 και του 2020, αλλά σίγουρα δεν θα τα έχανε από τον… πρώτο γύρο, ρίχνοντας ουσιαστικά από μόνη της «λευκή πετσέτα».

Δεν γίνεται να καταρρέεις…

Ε, τώρα που το περασμένο καλοκαίρι, έκανε σωστές, μεθοδικές και ποδοσφαιρικές κινήσεις και που έχει πραγματικά ένα γεμάτο ρόστερ και που ειδικά σε κέντρο και σε επίθεση έχει και πολλή ποιότητα, θα είναι «εγκληματικό» να πάθει κάτι ανάλογο, επειδή έφαγε μια ηχηρή… σφαλιάρα από την Ζόρια. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη ομάδα και να καταρρέει αγωνιστικά και ψυχολογικά, ύστερα από ένα οποιοδήποτε σοκ σε ένα ματς.

Βλέπετε τι έχουν πάθει φέτος, όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και στα τοπικά τους πρωταθλήματα. Η Λίβερπουλ έφαγε «επτάρα» από την Άστον Βίλα, σήκωσε αμέσως… κεφάλι και είναι πρώτη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ναι, όταν η ΑΕΚ χάνει 0-3 από την Ζόρια, πρέπει να υπάρξει και αντίδραση και σκληρή κριτική. Και η διοίκηση πρέπει να το αντέξει και ο προπονητής και οι παίκτες. Αλλά, άλλο αυτό και άλλο η ισοπέδωση και η διάλυση.

Όχι άλλα πειράματα…

Η ΑΕΚ έχει την ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα, τελεία και παύλα. Όπως την έχουν και οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της, καμία αντίρρηση. Αν η «Ένωση» μείνει εκτός της διεκδίκησης του διαχρονικά βασικού και μεγάλου στόχου της, για τρίτη σερί σεζόν, θα συνιστά αυτοκτονία και παταγώδη αποτυχία.

Νίκη την Κυριακή στην Τρίπολη. Πάση θυσία. Να παίξουν οι καλύτεροι και αυτοί που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, με την ποιότητα και τα… καρύδια τους. Δεν είναι ώρα για άλλα πειράματα. Αρκετά…

Υ.Γ.: Το blog γράφτηκε πριν από την έναρξη του Άρης-ΟΣΦΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X