Γιακουμάκης: «Την τελευταία σεζόν στην ΑΕΚ έψαχνα μία διέξοδο -Ηθελα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο»

Γιακουμάκης: «Την τελευταία σεζόν στην ΑΕΚ έψαχνα μία διέξοδο -Ηθελα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο»
Photo Credits: INTIME

Μια μεγάλη συνέντευξη του Γιώργου Γιακουμάκη για την ΑΕΚ, την Φένλο και την Εθνική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μεγάλη συνέντευξη έδωσε στην Ολλανδία ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ που κάνει μια σπουδαία χρονιά στη Φένλο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των Ολλανδών που θέλουν να μαθαίνουν όλο και περισσότερα για εκείνον. Στο Elfvoetbal, ο διεθνής φορ αναφέρθηκε στις τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε ολλανδικό και ελληνικό ποδόσφαιρο, την τελευταία του χρονιά στην ΑΕΚ, την βαριά ήττα με 13 γκολ από τον Αγιαξ και τους στόχους που έχει με την Εθνική.

Η συνέντευξη του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ολλανδία

Πως αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ολλανδία;

-Ευτυχώς δεν υπάρχει γενικό lockdown όπως στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι εδώ δεν μου φαίνονται πολύ φοβισμένοι. Πρόσφατα η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική.

Τι διαφορές έχετε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής μεταξύ ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στην Ολλανδία;

-Το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Ο ρυθμός είναι ταχύτερος, πολύ υψηλότερος. Και η νοοτροπία είναι διαφορετική, όλοι στο Φένλο και στην Ολλανδία αγαπούν το ποδόσφαιρο, το ζωντανό ποδόσφαιρο.

Τι πιστεύει ένας Ελληνας μετά από ήττα εντός έδρας με 13-0; «Δεν θα πάω σπίτι μου ζωντανός»;

-Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας. Είμαι βέβαιος ότι στην Ελλάδα θα είχαμε ταραχές και συγκλονιστικά πράγματα. Οχι εδώ, όμως. Οι οπαδοί μας ήρθαν στο γήπεδο εκείνη την εβδομάδα και μας χειροκρότησαν. Ως ένδειξη της υποστήριξης που δείχνουν και για να μας πουν να συνεχίσουμε την πορεία που είχαμε.

Πως ένιωθαν οι παίκτες μετά το παιχνίδι;

-Όλοι ήταν απίστευτα λυπημένοι, αναστατωμένοι. Ήμουν σοκαρισμένος, δεν ήξερα τι να περιμένω. Αλλά από τη στιγμή που μπήκα στα αποδυτήρια, το συναίσθημα ήταν «εντάξει, ότι συνέβη, συνέβη, τώρα προχωρά ξανά. Το παιχνίδι μας ήταν πολύ άσχημο, αλλά ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για την ομάδα μου, για όλους μας, αλλά ήταν μόνο μια ήττα και έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας στα οποία μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα, οπότε αφήσαμε το συντομότερο δυνατόν αυτό το ματς και κοιτάξαμε μπροστά.

Πως και ήρθες στο Φένλο; Γιατί επέλεγες αυτή την ομάδα;

-Την τελευταία σεζόν στην ΑΕΚ έψαχνα μία διέξοδο. Να πάω κάπου να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Ηθελα να αισθανθώ σημαντικός για την ομάδα ξανά. Το σκέφτηκα αυτό όταν πήγα στην Γκόρνικ. Η περίοδος που έπαιξα εκεί ως δανεικός πήγε καλά, έπαιξα αρκετά λεπτά και σκόραρα. Ο σύλλογος ήθελε να με κρατήσει μόνιμα, αλλά η πανδημία είχε προκαλέσει οικονομικά προβλήματα και δεν τους το επέτρεψε. Ταυτόχρονα είχαν έρθει και σκάουτερς από την Φένλο για να με δουν να παίζω στην Πολωνία και με είχαν συναντήσει και μου είπαν πόσο πολύ με ήθελαν. Αυτή η προσέγγιση έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου, καθώς μου έδειξαν πόσο σημαντικός θα ήμουν στην ομάδα. Αυτό το είχαμε συμφωνήσει προτού καν πατήσω γήπεδο, αυτή η προσέγγιση με κέρδισε από την αρχή. Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους από την Πολωνία, αλλά όπως είπα η απόφαση μου είχε να κάνει με το στυλ του παιχνιδιού και τη νοοτροπία που έχουν στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Πολλή ελευθερία, επιθετικό ποδόσφαιρο και γκολ, κάτι που είναι όμορφο για έναν επιθετικό.

Η επιτυχία των άλλων Ελληνων επιθετικών στην Ολλανδία έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου;

-Οι προηγούμενες επιτυχίες που είχαν οι Ελληνες επιθετικοί στην Ολλανδία έχουν οδηγήσει ότι η Eredivisie είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Ένα κρίσιμο βήμα βελτίωσης, ειδικά για έναν επιθετικό. Οπως είπα αυτό ήταν στο μυαλό ακόμα και πριν έρθω στην Φενλο. Η ιδέα ότι το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι το ιδανικό για έναν παίκτη. Επίσης οι Ολλανδοί φέρθηκαν στους προκατόχους μου με ιδιαίτερο τρόπο από την πρώτη στιγμή. Οι Ολλανδοί δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση για έναν Ελληνα επιθετικό, κάτι που δεν περίμενα.

Αποκαλείσαι ήδη ως ο «Μαχλάς της Φένλο», μήπως μία τέτοια σύγκριση σημαίνει μεγαλύτερο βάρος;

-Μια τέτοια σύγκριση δημιουργεί προσδοκίες, αλλά αυτό με κάνει πιο πολύ ευτυχισμένο από ό, τι με ανησυχεί. Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου. Το να το κάνω με τόσο επιτυχημένους παίκτες κάνει κακό για εμένα, καθώς τώρα κάνω μερικά σημαντικά βήματα στην καριέρα μου. Και πώς θα μπορούσα να το κάνω όταν μόλις ξεκίνησα αυτή τη σεζόν; Αν και είναι τιμή να σε αναφέρουν έτσι. Αυτό με κάνει ευτυχισμένο και μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσω να εργάζομαι, να βελτιώνομαι και να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Απολαμβάνεις τώρα το ποδόσφαιρο;

-Σίγουρα δεν χρειάζεται να αμφιβάλω ούτε για μία στιγμή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μίας «μικρής» ομάδας από την Ολλανδία και μίας τέτοιας ομάδας από την Ελλάδα;

-Στην Ελλάδα αυτές οι ομάδες επικεντρώνονται στην άμυνα, ειδικά όταν παίζουν με μεγαλύτερους συλλόγους. Είναι πολύ, πολύ προσεκτικές. Εδώ η προσέγγιση είναι πολύ διαφορετική, ανεξαρτήτων του αντιπάλου θέλουμε να παίζουμε ανοιχτά, να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, να διασκεδάσουμε τους οπαδούς με το στυλ ποδοσφαίρου μας. Αν απολαμβάνουν αυτοί το παιχνίδι, τότε το ίδιο κάνουμε και εμείς. Πρέπει να παραδεχθώ πως ακόμα μερικές φορές είναι δύσκολο να συνηθίσω το στυλ παιχνιδιού, καθώς η διαφορά στη νοοτροπία είναι μεγάλη.

Ποιους επιθετικούς έχεις ξεχωρίσει από το ολλανδικό πρωτάθλημα;

-Τον Μάλεν από την PSV, τον Ντανίλο από την Τβέντε, παίζουν ως «ψευτοεννιάρια». Τον Βέρμαν της Χέρενφεν που είναι διαφορετικού στυλ, κλασικός επιθετικός. Τι μπορώ να πω και για τον Τάντιτς; Σπουδαίος επιθετικός.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και ποιοι της ομάδας;

-Οσους περισσότερους βαθμούς μπορώ να προσφέρω, είμαι σε καλή κατάσταση, παίζω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Οταν βγαίνω να παίξω σκέφτομαι μόνο πως θα σκοράρω, αυτός είναι ο στόχος μου να είμαι καλός και να σκοράρω σε κάθε αγώνα. Ετσι θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τους απαραίτητους πόντους για να εξασφαλίσει την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, απελευθερωμένοι και χωρίς πίεση.

Εχεις συμβόλαιο με την Φένλο έως το 2022, βλέπεις την Φέλνο ως ένα σκαλοπάτι για το υψηλότερο επίπεδο;

-Το υψηλότερο επίπεδο είναι κάτι που πάντα το σκέφτομαι. Αυτό με κίνητρο πάντα σε όποια ομάδα έπαιξα. Σίγουρα στη θέση μου, ένας παίκτης μπορεί να κάνει μεταγραφή σε οποιαδήποτε ηλικία, εάν το δικαιολογεί με την απόδοση. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνεις υγιής και να σκοράρεις. Για μένα θα είναι κάτι υπέροχο να πάνε όλα καλά με την Φένλο και να μπορέσω να ανταμειφθώ για τις προσπάθειες μου, αλλά και να ανταμείψω όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν και δείχνουν εμπιστοσύνη σε εμένα.

Περίμενες την κλήση από την Εθνική;

-Ηλπιζα σίγουρα γι’ αυτό, αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω, δεν ήξερα την σκέψη του προπονητή. Ενιωσα πολύ όμορφα. Είναι ο μεγαλύτερο επίτευγμα που μπορεί να πετύχει κάθε ποδοσφαιριστής να έχει την τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα του. Είμαι χαρούμενος που το κατάφερα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να το ζήσω πολλές φορές.

Ποιες ήταν οι πρώτες εμπειρίες με την Εθνική;

-Είναι μία νέα ομάδα, η προσέγγιση, η νοοτροπία έχει αλλάξει. Η αύρα είναι θετική. Φυσικά πρέπει να εργαστούμε σκληρά. Αν υπάρχει κάτι νέο χρειάζεται χρόνος. Αλλά αισθάνεσαι ότι αυτό που γίνεται αποδίδει, χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα κάνουμε ωραία πράγματα με την Εθνική. Είμαστε αισιόδοξοι εγώ και οι συμπαίκτες μου. Η Εθνική έχει αλλάξει και θα συνεχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο.

Τι σου λείπει και τί όχι από την ζωή σου στην Αθήνα;

-Μου λείπουν οι φίλοι μου, σίγουρα δεν μου λείπει η κίνηση, εδώ όλα είναι πιο ήρεμα. Αν είστε συνηθισμένοι να ζείτε στην Αθήνα… τρέλα, στο Φένλο θα νιώσετε τρέλα εξαιτίας της ηρεμίας, είναι πολύ όμορφο μέρος. Ιδανικό μέρος για μία οικογένεια να μεγαλώσει τα παιδιά της και να ζήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X