Μητσοτάκης: «Απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο, θα είναι δωρεάν»

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: «Ανοιχτό το λιανεμπόριο ακόμα και στις... κόκκινες περιοχές»

Οσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες». Επεσήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός» είπε.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας. Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

«Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκαναν δώρο μια ζωγραφιά από παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα. Στις 14.00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Πάντα στηριχθήκαμε στην πειθώ, έτσι και τώρα θα βασιστούμε στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα εμβόλια» είπε αναφέροντας τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων ότι θα είναι ασφαλή. Επίσης, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα εμβολιαστεί από τους πρώτους, θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων να εμβολιαστούν και εκείνοι πρώτοι δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X