Παπαευαγγέλου: «Πάνω από 25.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα»

Παπαευαγγέλου: «Πάνω από 25.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα»
Photo Credits: INTIME

Σχολίασε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες υπολογίζεται ότι 1600 άνθρωποι αναμένεται να χρειαστούν νοσηλεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε 25.000 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως σημείωσε ακόμη και σήμερα τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του lockdown, υπάρχουν περιοχές στις οποίες αυξάνονται τα νέα κρούσματα. Η καθηγήτρια επισήμανε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη με βάση τα κρούσματα είναι η 17η και με βάση τους νεκρούς η 16η. Κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 85 θανάτους την ημέρα όπως υπογράμμισε

«Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται, ωστόσο το ιικό φορτίο παραμένει βαρύ» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή «περισσότερα από 25.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα μας». Όπως σημείωσε 4.500 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων το 1/4 στη Θεσσαλονίκη.

Σχολίασε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες υπολογίζεται ότι 1600 άνθρωποι αναμένεται να χρειαστούν νοσηλεία. Οι 250 περίπου από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ.

Όπως είπε παρατηρείται αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που έχει φτάσει πλέον τα 48 έτη. Τα περισσότερα από τα νέα περιστατικά αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να πιέζεται το σύστημα υγείας όπως τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X