Μάσιμο πάρ’ το αλλιώς γιατί…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προσπαθεί να δει την επόμενη μέρα της ΑΕΚ έπειτα από μία νύχτα ντροπής και μία θλιβερή εμφάνιση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανήκει στη σφαίρα του ανεξήγητου. Οσο και αν θέλω να δω με καλό μάτι και το συζητούσα με αρκετούς πριν την έναρξη του ματς όλο αυτό που έγινε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε ως εδώ. Αντιλαμβάνομαι, ότι η συγκεκριμένη διάταξη, ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού βγήκε για την ΑΕΚ στο ματς της Ουκρανίας και οδήγησε σε μία εντυπωσιακή νίκη.

Αλλά από την άλλη, αποτελεί νόμο πλέον στο σύγχρονο αθλητισμό, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, πως δεν υπάρχουν παιχνίδια που κερδίζονται με μαγικές συνταγές. Με τα κόλπα που έκανες τη μία φορά και απλά μόνο με τη φανέλα μόνο.

Τη παραμονή του αγώνα, ο Καρέρα έλεγε πως αν υποτιμήσουμε τη Ζόρια θα έχουμε πρόβλημα. Φαίνεται πως εκείνος ήταν ο πρώτος που υποτίμησε τους Ουκρανούς. Δεν φάνηκε καθόλου διαβασμένος στο παιχνίδι, δεν έδειξε να έχει προετοιμάσει καθόλου την ομάδα για ένα σημαντικό ματς και αποδείχθηκε πως όλοι απλά περίμεναν πως η ΑΕΚ με κάποιο μαγικό τρόπο θα κέρδιζε, ίσως να έβαζε και πολλά γκολ και θα περίμενε έπειτα το δώρο της Λέστερ στην Πορτογαλία.

Οι ευθύνες στον Καρέρα

Ωστόσο, όταν δεν έχεις μυαλό για να παίξεις, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πώς θα οδηγηθείς σε μία νύχτα ντροπής σαν αυτή που έζησε η ΑΕΚ απέναντι στη Ζόρια. Δεν χρειάζεται να ψάξει κάποιος για δικαιολογίες, ώστε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Είναι από τα ματς που χάνονται κατά συντριπτικό ποσοστό από τις επιλογές του προπονητή.

Αυτός είναι που παρέταξε μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος στο ξεκίνημα του αγώνα. Αυτός είναι που ξόδεψε ένα ολόκληρο 45λεπτο άσκοπα, με την ΑΕΚ να είναι ασύνδετη να μην έχει καμία ουσία στο παιχνίδι της και να δίνει δικαιώματα στους Ουκρανούς να πιστέψουν, ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Και επειδή στην ΑΕΚ όταν στραβώνει κάτι, διαλύεται το σύμπαν, άρχισε μετά η κατάρρευση: ήρθε η αποβολή του Σάκχοφ, ήρθε το πρώτο γκολ από το λάθος του Αθανασιάδη, ήρθαν και τα επόμενα τέρματα που οδήγησαν σε μία εφιαλτική νύχτα που όμοια της είχε πάρα πολλά χρόνια να καταγραφεί στην «κιτρινόμαυρη» ιστορία.

Λεκές στην ιστορία της ΑΕΚ

Εχω μάθει να σέβομαι κάθε αντίπαλο, ειδικά στην Ευρώπη. Δεν θεωρώ, ότι η Ζόρια είναι ομάδα της πλάκας, αλλά δεν μπορώ ποτέ να αποδεχθώ ότι η ΑΕΚ μπορεί να χάνει 3-0 με κάτω τα χέρια στο γήπεδο της.

Οχι από τη Ζόρια, αλλά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Αυτό που έκανε η ΑΕΚ, αυτό που την οδήγησε να κάνει ο Καρέρα, ήταν ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Οσα έχτισε με πάρα πολύ κόπο όλο το προηγούμενο διάστημα, η αυτοπεποίθησή που προσπάθησε να δημιουργήσει για να στηθεί αυτή η νέα ομάδα, πήγε στράφι.

Ολη αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό και η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Εννοείται χωρίς καμία ευρωπαϊκή προοπτική, εννοείται με μία βαριά πληγή, ένα λεκέ στην ιστορία της. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε και να παίζουμε με τις λέξεις. Αυτό αποτελεί για την ΑΕΚ η ήττα από τη Ζόρια με 3-0 μέσα στην έδρα της. Λεκές στην ιστορία, που έχει τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη κατά το παρελθόν.

Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στον Καρέρα και έπειτα στους παίκτες. Είναι σαφές, ότι η ΑΕΚ μπήκε στο ματς πιστεύοντας ότι θα το πάρει χωρίς να παίξει. Το πλήρωσε με πολύ ακριβό τρόπο. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται να το πάρει αλλιώς, πρώτα από όλα ο Καρέρα και έπειτα η ομάδα του. Σας είχα πει και κατά το παρελθόν, ότι σε αρκετά παιχνίδια έβλεπα την ΑΕΚ να έχει ελλιπή ψυχολογική προετοιμασία. Να μην μπαίνει όπως πρέπει, να μην έχει την συγκέντρωση που χρειάζεται για να παίρνει τα αποτελέσματα που απαιτείται.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X