Βενγλίνσκι: «Η ΑΕΚ θα θυμάται για καιρό τη Ζόρια»

Βενγλίνσκι: «Η ΑΕΚ θα θυμάται για καιρό τη Ζόρια»
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ολεγκ Βενγλίνσκι, μίλησε για το ματς με τη Ζόρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολεγκ Βενγλίνσκι, που έχει περάσει από την ΑΕΚ, μίλησε για το ματς με τη Ζόρια για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε στην «Footboom»

– Ολεγκ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού AEK – Ζόρια ένιωσε νοσταλγία;

– Το ΟΑΚΑ έγινε το σπίτι μου για λίγο καιρό. Είναι κάπως παρόμοιο με το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, οπότε κάθε φορά που έμπαινα σε αυτό το στάδιο ένιωθα σαν το σπίτι μου, αν και είναι σπάνιο να βλέπουμε κενές κερκίδες σε αυτό το γήπεδο. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τη Ζόρια, γιατί ακόμα και με λίγους θεατές, δεν μιλώ για εκατοντάδες και χιλιάδες θεατές, η ΑΕΚ θα έπαιζε διαφορετικά. Οι Ελληνες με και χωρίς οπαδούς είναι διαφορετικές ομάδες.

Η Ζόρια βελτίωσε τη διάθεση των Ουκρανών;

– Σίγουρα. Δεδομένου των αποτυχιών στο Champions League της Ντιναμό και της Σαχτάρ, το σκορ στον αγώνα της Ζόρια ήταν ένα χάπι. Επιπλέον, πριν από αυτό το παιχνίδι υπήρχαν μεγάλες ανησυχίες για το αποτέλεσμα, δεδομένου του του πρώτου αγώνα. Αν και βαθιά, ήλπιζα πως θα συμβεί ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων, όταν κερδίζουν εύκολα έναν αγώνα αναπτύσσουν υψηλή αυτοπεποίθηση. Η ΑΕΚ κέρδισε τρείς βαθμούς σε αγώνα εντός έδρας πριν από το ματς με τη Ζόρια για χάρη στους οπαδούς και στον Τύπο ανέπτυσσε αυτοπεποίθηση, καθώς μιλούσαν για μία σίγουρη νίκη για την ομάδα του.

– Το κλειδί του αγώνα ήταν η κόκκινη του Γεβγέν Σάκχοφ;

– Ναι, είναι βέβαια δυσάρεστο ένας συμπατριώτης μας και υποψήφιος για την εθνική Ουκρανίας να δέχεται κόκκινη κάρτα, αλλά δεν υπάρχουν φιλίες στο γήπεδο. Δεν μπορείς να ζηλέψεις τη γυναίκα σου γιατί ο ελληνικός Τύπος θα τον εξοντώσει. Η Ζόρια μπορεί να χαρεί γιατί άξιζε τη νίκη. Χαίρομαι που η Ζόρια κέρδισε τους Ελληνες. Νομίζω πως η Αθήνα θα θυμάται αυτή την ουκρανική ομάδα για πολύ καιρό, γιατί με τόσο μεγάλο σκορ η ΑΕΚ δεν έχει χάσει στην έδρα της για πολύ καιρό.

– Σε ποια στοιχεία του παιχνιδιού η Ζόρια ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της;

– Πρώτα απ ‘όλα, ήταν σαφές ότι η ομάδα του Σκρίπνικ ήθελε το αποτέλεσμα. Πιθανότατα, ήταν θυμωμένοι με τον εαυτό τους που τόσο καιρό δεν μπορούσαν να πάρουν βαθμό σε ευρωπαϊκό αγώνα. Και πάλι, η αποβολή του Σάκχοφ έπαιξε σχεδόν αποφασιστικό ρόλο στον αγώνα. Μετά από αυτό, οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να ανοικοδομηθούν. Οι προπονητές των Ουκρανών έλαβαν υπόψιν όλα τα λάθη της ΑΕΚ και περιόρισαν τους ηγέτες της ομάδας. Ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, η Ζόρια δούλεψε πολύ στο κέντρο του γηπέδου, κάτι που δεν έδωσε στους γηπεδούχους ταχύτητα. Η Ζόρια προσπαθεί τώρα να παίξει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, όχι αυτό που επέδειξε την περασμένη σεζόν.

– Εχοντας σημειώσει δύο γκολ η Ζόρια δεν σταμάτησε

– Αυτό είπα. Οι παίκτες της Ζόρια ήταν πολύ αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα και δεν ρίσκαραν ακόμα και αν έπαιζαν με παραπάνω παίκτη και ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, έψαχναν το γκολ με αντεπιθέσεις, κάτι που εμπόδισε την ΑΕΚ από το να σηκώσει κεφάλι.

– Μπορεί να πιστεύει η Ζόρια πως θα φτάσει στους «32» του Europa League;

-Ο Βάρντι μπορεί αν πει πως άφησε τη Ζόρια μέσα στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το ματς με την Μπράγκα στο 95′. Μέχρι το τέλος θα πιστεύω πως η Ζόρια είναι σε θέση να πετύχει το αδύνατο, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να κερδίσει στην 5η αγωνιστική και στο τέλος να κερδίσει και την Μπράγκα. Ελπίζω να κάνω λάθος και να χαρούμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X