ΑΕΚ: Υποχώρηση στο UEFA Ranking

ΑΕΚ: Υποχώρηση στο UEFA Ranking
Photo Credits: INTIME

Η χαμένη ευκαιρία κόντρα στη Ζόρια κόστισε και στην ευρωπαϊκή βαθμολογία για την "Ενωση"

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διαφορά δεν φαίνεται μεγάλη τώρα, αλλά στη συνέχεια μπορεί να κοστίσει.Η ΑΕΚ υποχώρησε κατά μια θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Από 68η έπεσε 69η στο φετινό ranking της ΟΥΕΦΑ. Μια βαθμολογία που θα μετρήσει στις κληρώσεις της επόμενης χρονιάς (2021/22) για τα τρία ευρωπαϊκά κύπελλα (Τσάμπιονς, Γιουρόπα και το νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ).

Η ΑΕΚ παραμένει, μετά το 0-3 από τη Ζόρια, με 19.500 πόντους. Αυτή είναι και η συγκομιδή της τελευταίας πενταετίας.
Φέτος έχει 3.000 βαθμούς που είναι το μπόνους της παρουσίας στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κάθε ομάδα στο Γιουρόπα θα πρέπει να μαζέψει παραπάνω από 3 συνολικά πόντους ώστε να πάρει έξτρα στη βαθμολογία της.

Η ΑΕΚ στο γκρουπ ως τώρα έχει 2 (στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ ισχύει το 2-1-0) από τη νίκη στην Ουκρανία. Αν νικούσε θα έφτανε τους 4. Αυτόματα τους ίδιους πόντους θα έφτανε και στη βαθμολογία καθώς στους 3, που είχε από την παρουσία στη φάση των ομίλων, θα έμπαινε και ο ένας που θα προέκυπτε από τις προσθαφαιρέσεις.

Αν έφερνε ισοπαλία δεν θα έπαιρνε έξτρα καθώς απλά θα είχε πιάσει η βαθμολογία της στον όμιλο το μπόνους πρόκρισης
(πάντα με 2-1-0 για το UEFA Ranking).

Οπότε για να ξεπεράσει τους 19.500 πόντους που έχει ως τώρα θέλει τουλάχιστον μια νίκη στα δυο τελευταία παιχνίδια του γκρουπ με Μπράγκα στην Αθήνα ή Λέστερ στην Αγγλία. Ετσι και μόνο έτσι θα ανέβει στους 20.500 πόντους. Μόνο με μια ισοπαλία θα μείνει στους 19.500.

Το θετικό της βραδιάς ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε στην Ολλανδία. Αν κρατούσε το προβάδισμά επί της PSV θα την είχε ξεπεράσει.

Φαίνεται πάντως ότι η ΑΕΚ θα πέσει και κάτω από την 69η θέση. Κάτι ο βαθμός δυσκολίας απέναντι σε Μπράγκα και Λέστερ κάτι οι ομάδες που την ακολουθούν και όλα είναι περίπλοκα.

Ηδη την πέρασε η ΑΖ Αλκμάαρ, ενώ ισοβαθμεί μαζί της η Φενέρμπαχτσε. Μόλις 500 πόντους πίσω της ακολουθούν Χοφενχαϊμ, Ρεν και ΠΑΟΚ. Οι Γερμανοί έχουν προκριθεί, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης κάτι που σημαίνει ότι η «Ενωση» θα πέσει κάτω από την 70η θέση στο φετινό ranking.

Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σπάρτα Πράγας μπορούν επίσης να την ξεπεράσουν. Κι αν η θέση στο ranking είναι μάλλον ζήτημα γοήτρου, η συνολική βαθμολογία έχει μεγάλη σημασία.

Ακόμη και ένας βαθμός μπορεί να είναι σημαντικός και να διαχωρίσει τη θέση της ΑΕΚ (και κάθε ομάδας) στα γκρουπ ισχυρών και αδυνάτων στις ευρωπαϊκές κληρώσεις.

Τουλάχιστον φέτος μπήκε με 16.500 πόντους στις ευρωκληρώσεις. Του χρόνου θα έχει κατ’ ελάχιστον 19.500. Η άνοδος είναι αξιοσημείωτη. Το ίδιο και η ευκαιρία που χάθηκε κόντρα στη Ζόρια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X