Νύχτα ντροπής για την ΑΕΚ, διασυρμός με 0-3 από…κάποια Ζόρια!

Νύχτα ντροπής για την ΑΕΚ, διασυρμός με 0-3 από…κάποια Ζόρια!
Photo Credits: INTIME

Θλιβερή η εικόνα της ΑΕΚ, τραγικά τα λάθη και τεράστιες οι ευθύνες του Καρέρα, έφεραν ντροπιαστική ήττα και συντριβή από τους Ουκρανούς με βαρύ σκορ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τεράστιο πισωγύρισμα και μια νύχτα ντροπής για την ΑΕΚ.

Μια θλιβερή ομάδα, με τραγικές επιλογές και κοουτσάρισμα από τον Καρέρα, έγινε έρμαιο σε…κάποια Ζόρια και γνώρισε την απίστευτη συντριβή με 0-3! Η ΑΕΚ ήταν φάντασμα, μια απελπιστική ομάδα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που δεν είχε κανένα σχέδιο. Τεράστιες οι ευθύνες του Ιταλού, που άφησε την ομάδα στον αυτόματο και την οδήγησε σε ένα ηχηρό χαστούκι. Μοιραίος ο Αθανασιάδης έβαλε με τραγικό λάθος του μπροστά τους Ουκρανούς από το πουθενά…

Με τη…συνταγή της επιτυχίας στην Ουκρανία προσέγγισε το ματς ο Μάσιμο Καρέρα. Ωστόσο, οι διαφορές συγκριτικά με το πρώτο ματς, αν και ήταν μόλις δύο, αποδείχθηκαν σημαντικές. Κυρίως λόγω της απουσίας του Μάνταλου, του παίκτη δηλαδή που θα οργανώσει το παιχνίδι, θα μοιράσει σωστά την μπάλα, θα κάνει και την κάθετη κίνηση. Ο Ιταλός παρέταξε την ΑΕΚ ουσιαστικά με διάταξη 5-3-2, έχοντας Μπακάκη και Ινσούα στα άκρα – που εκ προοιμίου δεν είναι επιθετικοί μπακ – αλλά και τριάδα δίχως μπαλαντέρ στα χαφ.

Κομμένη στα δύο

Η ΑΕΚ μπήκε με ενθουσιασμό και με όπλο την πίεση ψηλά, επιχείρησε να μπλοκάρει τους Ουκρανούς. Είχε την εξαιρετική φάση με τον Λιβάγια στο ξεκίνημα, κατάφερε να δημιουργήσει αναστάτωση, αλλά δεν βρήκε το γκολ που ήθελε. Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ έδειχνε μπλοκαρισμένη. Η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να παράγει φάσεις, η μπάλα περνούσε από την άμυνα στην επίθεση με βαθιές μπαλιές και τα δύο ακραία μπακ χαφ, δεν συνεισέφεραν επιθετικά.

Μοιραία, η Ενωση ήταν κομμένη στα δύο. Χωρίς καθαρό μυαλό, με ανούσια κατοχή μπάλας και δίχως καν να φτάνει σε τελικές φάσεις. Είναι ενδεικτικό, πως έπειτα από μια επικίνδυνη σέντρα σουτ του Κρίστισιτς στο 8’, η επόμενη φάση της ΑΕΚ ήταν στο 45’ ένα μονοκόμματο του Μπακάκη! Η ΑΕΚ δεν είχε φρεσκάδα, έδειχνε να είναι τελείως ασύμβατο το σχήμα με τις ανάγκες του ματς και χάθηκε ένα ημίχρονο χωρίς ουσία.

Χαμένη στο…διάστημα

Σα να μην έφτανε αυτό, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σάκχοφ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ΑΕΚ έμεινε στο γήπεδο με αριθμητικό μειονέκτημα. Παράλληλα, η ομάδα έδειχνε απόλυτα μπλοκαρισμένη και την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί κέρδιζαν ψυχολογία και μέτρα μέσα στο γήπεδο. Η πρώτη αντίδραση του Καρέρα ήταν να παίζει με 4-4-1, έχοντας τον Σβάρνα δεξί μπακ (!), τον Μπακάκη δεξί εξτρέμ (!) και τον Τάνκοβιτς αριστερά.

Το παιχνίδι είχε στραβώσει για τα καλά και όλα εξελίχθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Οι παίκτες της Ζόρια άρχισαν να βλέπουν την περιοχή του Αθανασιάδη και έφτασαν στο γκολ σε λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, με τον Γκρόμοφ να πλασάρει σε κενή εστία (61’). Ο Καρέρα με τεράστια καθυστέρηση, έριξε στο ματς Ανσαριφάρντ και Γαλανόπουλο. Αλλά το παράδοξο είναι πως έβγαλε τον Μπακάκη, για να παίξει με τον Σβάρνα δεξί μπακ!

Μηδενική αντίδραση

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι σε…στραβοκλωτσιά του Σβάρνα (68’), αλλά αδυνατούσε να κάνει κανονική επίθεση. Επαιζε πλέον με 4-3-2, αλλά δίχως κανένα χαφ που να μπορεί να κάνει παιχνίδι, δίχως καμία φρέσκια ιδέα και βέβαια «ευνουχισμένα» τα άκρα. Το πράγμα πήρε ακόμα πιο θλιβερές διαστάσεις, με το γκολ του Καμπάλεφ στο 75’ που τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έδειχνε σοκαρισμένη και απλά συμμετείχε στο ματς, κάνοντας τους Ουκρανούς να μοιάζουν με…Μπάγερν.

Ο Καρέρα…θυμήθηκε στο 83’ να βάλει επιθετικό μπακ με την είσοδο του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά το ματς είχε χαθεί προ πολλού. Η ΑΕΚ συνέχισε να εμφανίζει θλιβερή εικόνα, όντας πλήρως ασύνδετη και ανούσια μέσα στο γήπεδο. Ελάχιστες φάσεις, προβλέψιμο παιχνίδι, απόλυτα αποκαρδιωτική εμφάνιση, που δεν τιμά την «κιτρινόμαυρη» ιστορία. Κερασάκι στην τούρτα της μαυρίλας, το τρίτο γκολ των Ουκρανών με εκτέλεση πέναλτι!

ΑΕΚ-ΖΟΡΙΑ 0-3

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Αθανασιάδης, Σβάρνας (83’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Σιμόες (87’ Μαχαίρας), Ινσούα, Τάνκοβιτς (65’ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια

Ζόρια (4-3-3): Σεφτσένκο, Φαβόροφ, Βερνιντούπ, Χάνα, Σίγκανικς, Κοσερτζίν (82’ Λούνοφ), Ιβανισένια, Γιουρτσένκο (87΄Πέροβιτς), Καμπάλεφ, Γκρόμοφ (87’ Αλαχάρ), Γκλάντκι (63’ Ναζαρίνα)

Ο Αζέρος Αγκάγεφ έδωσε κίτρινη κάρτα στους Σάκχοφ (43’), Τάνκοβιτς (49’), Σιμόες (55’), Σβάρνα (70’) – Βερνιντούπ (49’), ενώ απέβαλε τον Ουκρανό χαφ της ΑΕΚ με δεύτερη κάρτα στο 48’ και χρέωσε με κάρτα τον Βασίλη Δημητριάδη στον πάγκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X