ΑΕΚ-Ζόρια: «Παίζει με αφέλεια η Ενωση, επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Ζόρια
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Ζόρια και έχει μείνει το 0-0.

Πλέον, στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να γίνει πιο απειλητική για να φτάσει στο πολυπόθητο τέρμα και παράλληλα, η Λέστερ να ανατρέψει το αποτέλεσμα στην Πορτογαλία για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΑΕΚ-Ζόρια

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η ΑΕΚ δεν σκόραρε και αυτό δεν είναι καλό. Έχει την κατοχή, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν φτιάχνει φάσεις κλασικές για να σκοράρει. Δείχνει σοφτ με την μπάλα στα πόδια, δίχως ξεκάθαρες ιδέες και ο Σάκχοφ με τον Κρίστιτσιτς αδυνατούν να παίξουν τον ρόλο του κουμανταδόρου στο επίπεδο που το έκανε το Μάνταλος στο 4-2-3-1. Η ΑΕΚ πρέπει να ανοίξει τον ρυθμό του ματς και να γίνει πιο σκληρή και συμπαγής. Μέχρι στιγμής παίζει με αφέλεια όταν έχει την μπάλα στα πόδια και σπαταλά τις καλές προϋποθέσεις. Η λογική Ουκρανίας με 3 στόπερ δεν δείχνει να ταιριάζει μέχρι στιγμής…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Ο Μάσιμο Καρέρα και οι συνεργάτες του έχουν διαβάσει εντελώς λάθος το ματς. Η ΑΕΚ δεν έχει έναν παίκτη να κοντρολάρει το ματς, έχει δύο επιθετικούς που παίρνουν συνεχώς με ακατάλληλο τρόπο τη μπάλα και έχει έξι και εφτά παίκτες πίσω από τη μπάλα λες και έχει απέναντί της κάποιο μεγαθήριο. Επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές για να διορθωθεί η εικόνα της ομάδα.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: Η ΑΕΚ έχει την κατοχή της μπάλας και ελλείψει Μάνταλου, όλοι ψάχνουν κυρίως τον Λιβάγια και δευτερευόντως τον Τάνκοβιτς. Και οι δύο όμως είναι καλά κλεισμένοι από τους Ουκρανούς. Η «Ένωση» πρέπει να εντείνει την πίεσή της και να παίξει περισσότερο με την μπάλα κάτω, γιατί επί της ουσίας δεν έχει κάνει κάποια πολύ απειλητική φάση. Στο πρώτο ημίχρονο, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά, για ποιο λόγο, ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Εντελώς λάθος αποδεικνύεται η προσέγγιση του Μάσιμο Καρέρα, εκτός αν πηγαίνει για να …κλέψει το ματς σε μισή φάση. Με Μπακάκη και Ινσούα πλάγιους δεν υπάρχει 3-5-2. Μιλάμε για 5-3-2 και χωρίς και τον Μάνταλο, με τους τρεις κεντρικούς μαζί, γίνεται ακόμη περισσότερο συντηρητικό και φυσιολογική η εικόνα. Η ΑΕΚ θέλει σύνδεση ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση, κάποιος έπρεπε να δοκιμαστεί ως αντικαταστάτης του αρχηγού και δεν είναι και δυνατό να παίζει με τρεις σέντερ μπακ, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει παίκτες μπροστά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Τεράστιο ζήτημα η απουσία του Μάνταλου. Εντελώς διαφορετική εικόνα, ακριβώς του ίδιου σχήματος που έπαιξε και στο ματς της Ουκρανίας, κυρίως λόγω της απουσίας του αρχηγού. Είναι θέμα χρόνου να αλλάξει ο Καρέρα τον σχηματισμό, να βάλει στο γήπεδο φορ και να φέρει σε ρόλο πιο ελεύθερο τον Λιβάγια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Κομμένη στα δύο, χωρίς έμπνευση και σχέδιο, η ΑΕΚ πνίγεται σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Πολλοί παίκτες περιμένουν άσκοπα πίσω μια φοβισμένη ουκρανική ομάδα, δεν υπάρχει κίνηση μπροστά. Μοιραία, η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X