«Ημουν το αφεντικό στην Αστόρια»: Ο Έλληνας «νονός» που διαφέντευε την Νέα Υόρκη έγινε ο τρόμος της Κόζα Νόστρα

«Ημουν το αφεντικό στην Αστόρια»: Ο Έλληνας «νονός» που διαφέντευε την Νέα Υόρκη έγινε ο τρόμος της Κόζα Νόστρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την δράση της Μαφίας στην Αμερική έχουν γραφτεί πολλά. Και όχι άδικα, αφού οι απόγονοι των σισιλιάνων της Κόζα Νόστρα είχαν τον έλεγχο ολόκληρων πόλεων, με ελάχιστους να αμφισβητούν την εξουσία τους ή έστω να τολμούν να λειτουργήσουν ως ίσοι απέναντί τους.

Άλλωστε για να το πετύχει κάποιος χρειαζόταν να διαθέτει ένα «κοκτέιλ» χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που δεν είναι εύκολο να το συναντήσεις εύκολα. Θα έπρεπε ο «εκλεκτός» να έχει κουράγιο, θάρρος, θράσος, πονηριά, δύναμη, διαπραγματευτικές ικανότητες και φυσικά την διάθεση να παίξει την ζωή του κορώνα-γράμματα κάθε φορά που στεκόταν (για καλό ή για κακό) ενώπιος ενωπίω με μερικές από τις πλέον εμβληματικές και αδίστακτες φιγούρες του υποκόσμου της Νέας Υόρκης.

Το συμπέρασμα που μάλλον προκύπτει βέβαια είναι πως εάν διαθέτεις όλα τα παραπάνω, τότε πιθανότατα είσαι κι εσύ ένας από αυτούς. Ένας «νονός», δηλαδή, όπως αποκαλύφθηκε πως ήταν ο Spiro Velentzas που για δεκαετίες διαφέντευε το δικό του κομμάτι της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα την Αστόρια, την περιοχή που το ελληνικό στοιχείο είναι πιο έντονο ακόμη και συγκρινόμενο με πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X