Οταν της ΑΕΚ ακυρώνεται και οι άλλοι κερδίζουν βαθμούς

Οταν της ΑΕΚ ακυρώνεται και οι άλλοι κερδίζουν βαθμούς
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για ένα ακόμη στοιχείο που αφορά την διαιτησία και δείχνει πρόβλημα για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχω αναφέρει αρκετές φορές τα τελευταία 24ωρα, πως από τις τρεις φάσεις, περίπου ίδιες, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, στα ματς τους με ΟΦΗ, Απόλλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, ακυρώθηκε μόνο το γκολ της ΑΕΚ. Του Λιβάγια από τον Κουτσιαύτη και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το βράδυ της Τρίτης ο Κλάτενμπεργκ, είπε πως το γκολ του ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μετρήσει και πως υπάρχει επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στον Πίρσμαν. Κατανοώ πως είναι βαρύ για να το καταπιούν στην Θεσσαλονίκη, αλλά αν στηρίζεις κάτι, το στηρίζεις και στα καλά και στα άσχημα. Κι αν ο Κλάτενμπεργκ υπάρχει υποψία πως μπορεί και να έχει …μασήσει στο bullying, τότε κοιτάς να εξασφαλίσεις πως κανείς δεν θα μασάει στο συστηματικό bullying. Κι αυτό μπορεί να το κάνει η ΕΠΟ, αλλά τρία χρόνια τώρα, πετάει αετό.

Προσέξτε, έχει διαφορά το συστηματικό bullying, με το να διαμαρτυρηθείς κάποιες φορές για την διαιτησία, ακόμη κι έντονα. Είναι διαφορετικό αυτό που κάνει ο ΟΣΦΠ, να υπονομεύει δηλαδή καθημερινά την ΚΕΔ και να ασκεί ψυχολογικό πόλεμο στα μέλη της.

Για να γυρίσω πάλι στις φάσεις. Δεν μπορώ να πω αν του Τσόλακ στον Πίρσμαν ήταν πιο σπρώξιμο από του Χασάν στον Λισγάρα ή του Λιβάγια στον Κοροβέση. Άποψη μου είναι πως πάνω κάτω είναι οι ίδιες οι φάσεις. Και λέω πάλι, μόνο της ΑΕΚ ακυρώθηκε. Ο δε Κλάτενμπεργκ όμως, είπε πως ήταν κανονικό το γκολ του Λιβάγια, δεν έπρεπε να ακυρωθεί και πως κανονικό ήταν και του Χασάν που μέτρησε. Δεν ήταν όμως του ΠΑΟΚ κανονικό, είπε.

Εγώ προσωπικά τίμια και ειλικρινά λέω πως δεν μπορώ να κρίνω αν του Τσόλακ ήταν πιο σπρώξιμο από τα άλλα δύο. Δεν έχω δει πλάνο που να με κάνει να πω κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Αν είχα δει, θα μπορούσα να πω πως ο Κροάτης του ΠΑΟΚ έσπρωξε περισσότερο, το ίδιο ή λιγότερο. Αλλά δεν είμαι σε θέση να το πω.

Σε αμφιλεγόμενες φάσεις Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετρούν +2

Ένα μόνο μπορώ να πω με σιγουριά. Πως σε φάσεις αμφιλεγόμενες που έχει γίνει χαμός, ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ μετρούν συν δύο βαθμούς ή δε ΑΕΚ παραλίγο να μετρήσει μείον δύο με τον ΟΦΗ με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την συνέχεια της στο πρωτάθλημα και την ηρεμία της.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που οι διαιτητές στο Φάληρο και στην Τούμπα ήταν τόσο σίγουροι όπως ακούσαμε από τους διαλόγους, πως δεν υπήρχε φάουλ κι αντίθετα στην ΑΕΚ ήταν απόλυτα σίγουροι πως υπήρχε. Ούτε είκοσι δευτερόλεπτα δεν πήρε, θυμίζω, η επιβεβαίωση της λάθος απόφασης του Κουτσιαύτη, από το VAR. Έγινε τόσο γρήγορα που αναρωτιόσουν αν όντως το εξέτασαν στο VAR. Και για να πω την αλήθεια, το λιγότερο φάουλ φαίνεται του Λιβάγια. Επίσης έχει κι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο η φάση της ΑΕΚ. Είναι η πιο καθαρή στο ριπλέι της, για το γεγονός πως ο παίκτης του ΟΦΗ, κάνει θέατρο.

Είναι εμφανές πως ο Λιβάγια τον ακουμπάει ενώ είναι στο έδαφος και μετά σηκώνεται και στον αέρα πλέον αποφασίζει να κάνει σα να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Για να πω την αλήθεια, αυτό είναι που με αγανακτεί περισσότερο. Δηλαδή κύριε Μανούχο μας, δεν μπορεί να το είδες αυτό στο VAR και να μην το πήρες χαμπάρι. Είτε το αγνόησες, είτε εξέτασε επιδερμικά την φάση.

Ούτε ο Λισγάρας, ούτε ο Πίρσμαν στις αντίστοιχες φάσεις του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟΚ, δεν σε πείθουν τόσο πολύ πως κάνουν θέατρο, όσο ο παίκτης του ΟΦΗ στο δικό μας ματς. Είναι αδύνατο να μην το καταλάβει όποιος ρίχνει μια και μόνο προσεκτική ματιά στο ριπλέι.

Τώρα, αν το αποδεσμεύσω τελείως από τις ομάδες, εδώ υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι φάσεις είναι λίγο πολύ όμοιες κι έχουμε διαφορετικές αποφάσεις. Ο δε Κλάτενεμπεργκ λέει σε δυο περιπτώσεις κανονικά τα γκολ, σε μία όχι. Οι διαιτητές που θέλουν να βρουν δικαιολογίες αρπάζονται από αυτό και ήδη κυκλοφορούν διαρροές για το τι του είπαν και τι τους είπε.

Αυτό που προβλέπεται στην συνέχεια, είναι μπάχαλο, όποτε έχουμε τέτοιες φάσεις και είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα δούμε να μετράνε γκολ με χειρότερα σπρωξίματα από του Λιβάγια και να μη μετράνε άλλα σαν του Λιβάγια ή και με ακόμη λιγότερο ανεπαίσθητες επαφές.

Σε κάθε περίπτωση, ως τώρα η ΑΕΚ είναι η ριγμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X