Η Πέμπτη που θα δείξει πολλά για την ΑΕΚ

Η Πέμπτη που θα δείξει πολλά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου από Τετάρτη ξημερώματα στρέφεται στα μεγάλα αυριανά ραντεβού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασε και αυτό. Το περιμέναμε πώς και πώς να επιστρέψει στη δράση το ελληνικό ποδόσφαιρο και με όσα συνέβησαν αυτή την αγωνιστική απαιτείται χρόνος για να ηρεμήσεις και να ξεπεράσεις τα όρια της νευρικής κρίσης που τείνουν να μας ρίξουν, έπειτα από όσα συνέβησαν μέσα σε ένα και μόνο Σαββατοκύριακο. Αυτή όμως, είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να αλλάξει. Εχουμε να ζήσουμε με τους Φωτιάδες που βρίσκει μπροστά της η ΑΕΚ, έχουμε να ζήσουμε τη ζούγκλα για κάθε αντίπαλο στο «Καραϊσκάκης», έχουμε να ζήσουμε με αλλοιώσεις αποτελέσματος, όπως αυτή που έκανε ο γίγας Σιδηρόπουλος στην Τούμπα.

Αυτή είναι μία πραγματικότητα, με την οποία πρέπει να πορευόμαστε και να βρεθούν οι λύσεις, ώστε η ΑΕΚ να γίνει πρωταθλήτρια στο τέλος της χρονιάς. Αν και είναι ξημερώματα Τετάρτης, αυτό το κείμενο στρέφει το βλέμμα κυρίως σε όσα θα συμβούν αύριο. Αυτή η Πέμπτη είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα δείξει πολλά για το πού πάει η ΑΕΚ στη συνέχεια. Μη σας κάνει καμία εντύπωση. Υπάρχουν δύο σημαντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας που θα δείξουν πάρα πολλά στη διαδικασία.

Να δείξει πως μαθαίνει να νικά εύκολα

Το πρώτο είναι το προφανές. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Ζόρια, έναν αντίπαλο που φάνηκε από το ματς προ λίγων εβδομάδων στην Ουκρανία, πως είναι ομάδα του χεριού της. Βέβαια, ειδικά όταν μιλάμε για ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, κανένα ματς δεν είναι κλειδωμένο πριν καν ξεκινήσει. Kαι να σας πω την αλήθεια, αν έχω ένα σημείο στο οποίο ακόμα δεν με έχει πείσει η ΑΕΚ και διατηρώ ακόμα αρκετά ερωτηματικά είναι αυτό που αφορά τη διαχείριση των αγώνων.

Το κατά πόσο μπορεί να βρίσκει τον τρόπο μπορεί να βρίσκει τις συνθήκες να διαχειρίζεται τα παιχνίδια και να τα καθαρίζει άνετα. Είδατε, παραδείγματος χάρη, ότι την Κυριακή με τη Λάρισα – παρά τα παλαβά του Φωτιά – η ΑΕΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ενώ εκεί θα έπρεπε να είχε τελειώσει το ματς, στη συνέχεια η ΑΕΚ έδωσε τη δυνατότητα στη Λάρισα να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να βελτιωθεί, για να μπορεί να κερδίζει ματς από αυτά τα λεγόμενα του μέσου όρου.

Η ευρωπαϊκή προοπτική

Απέναντι στη Ζόρια, σε ένα ματς που άπαντες θεωρούν πως η ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει, θέλω να δω από την ΑΕΚ, ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελέσματα. Πως μπορεί να πάρει στο ρελαντί ματς από αυτά που όλοι τα θεωρούν δεδομένα στη διαδικασία και έπειτα να περιμένει τα ευχάριστα από την Πορτογαλία με τη νίκη της Λέστερ και τη δυνατότητα να μείνει ζωντανή στο ευρωπαϊκό κόλπο στα δύο επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, με την Μπράγκα εντός και με τους Αγγλους στο νησί.

Εχει επιλογές ο Καρέρα. Είναι πολύ θετικό, ότι γύρισε και ο Ανσαριφάρντ. Η ΑΕΚ είναι σε καλό μομέντουμ, μπορεί να βρει τις λύσεις να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να συνεχίσει με ακόμα μία νίκη στη διαδικασία. Ωστόσο, η Πέμπτη έχει και μία άλλη σημαντική διαδικασία και αφορά την κλήρωση των διαιτητών. Ετσι όπως έχει εξελιχθεί – και – φέτος το πρωτάθλημα, υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που στο τέλος της ημέρας παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Διαιτησίες κόντρα στην ΑΕΚ

Δείτε, πως σε αυτή τη σεζόν, ήδη ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που μετράει πολύτιμους βαθμούς κερδισμένους, τόσο στο ματς με τον ΟΦΗ, όσο κυρίως στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός έχει κλασικά συνθήκες υπέρ του, ειδικά όταν έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο γήπεδο του. Αυτή που βρίσκεται συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στις διαιτητικές παλινωδίες είναι η ΑΕΚ. Ελεγα και στο blog της Κυριακής, ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Το είδαμε μία φορά με τον Κουτσιαύτη, το είδαμε δεύτερη φορά με τον Διαμαντόπουλο, το είδαμε και τρίτη φορά με τον Φωτιά. Δεν μπορεί να δικαιολογείται συνεχώς και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας βαυκαλιζόμενοι με την πεποίθηση πως η ΑΕΚ έχει καλές διαιτησίες. Δεν έχει καλές διαιτησίες και δεν είναι φετινό φαινόμενο αυτό αλλά μία πραγματικότητα, η οποία υπάρχει σταθερά τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα παιχνίδια.

Το κάλπικο γκολ και ο…καουμπόις

Υπάρχουν πάρα πολλές αποφάσεις οι οποίες είναι κατάφωρα άδικες προς την ΑΕΚ. Ωστόσο πολλές φορές ήταν τέτοια η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τέτοια τα εσωτερικά προβλήματα και η εσωστρέφεια με την οποία πνιγόταν η ΑΕΚ, που πέρναγαν στα ψιλά τα διαιτητικά λάθη και οι περισσότεροι δεν έδιναν ιδιαίτερο βάρος σε αυτό. Τώρα όμως, που η ΑΕΚ δείχνει πως είναι όπως πρέπει αγωνιστικά, που έχει επιλογές και δεν έχει τίποτα επί της ουσίας να ζηλέψει απέναντι στον ανταγωνισμό του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, νομίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο το να έχει τουλάχιστον καθεστώς ισονομίας σε σχέση με τους δύο ανταγωνιστές της.

Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίζει δύο βαθμούς με κάλπικο γκολ στις καθυστερήσεις και η ΑΕΚ να τρέμει το φυλλοκάρδι της επειδή ο Φωτιάς ξαφνικά αποφάσισε να τη δει…καουμπόις στη Ριζούπολη και πήγε να βάλει…φωτιά στο ματς με τη Λάρισα. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να περνάνε στα μουγκά και ελπίζω πως στη διοίκηση έχουν λάβει τα μηνύματα τους. Ο ορισμός του διαιτητή από τον Κλάτενμπεργκ, έπειτα από μία αγωνιστική όπου υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος από τον Σιδηρόπουλο και τον Ευαγγέλου στο ματς της Τούμπας, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Κρίνονται πολλά αυτήν την εβδομάδα

Σημειώστε, ότι πρόκειται για μία αγωνιστική στην οποία ο Ολυμπιακός πάει να παίξει με τον πρωτοπόρο Αρη στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα με ξένους διαιτητές, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Λαμία. Εκεί όπου στο πρόσφατο παρελθόν θα θυμάστε, ότι υπήρχαν ματς που ήταν…μίξη ποδοσφαίρου και βόλεϊ, με τον τεράστιο δάσκαλο Βιεϊρίνια να κάνει τα δικά του, από εκείνα που αισθάνεται να τον κλέβουν. Στην ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τους ορισμούς των διαιτητών, διότι υπάρχει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη.

Εδρα που σταθερά τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται πάρα πολύ. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Θα πρέπει τουλάχιστον το παιχνίδι να μείνει στο επίπεδο της αγωνιστικής κόντρα και να μην μπουν επιπρόσθετα εμπόδια από κάποιον διαιτητή που θα μπει και αυτός με λογική καμικάζι για να δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ. Είναι κομβικό, γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο διεργασιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει κατάσταση ήδη παγιωμένη και η ΑΕΚ θα πρέπει να τη σπάσει προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στο στόχο της. Ας δούμε πόσα θα βγάλει αυτή Πέμπτη και στη συνέχεια βλέπουμε και τη συνέχεια της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X