Ο Κλάτενμπεργκ για το νέο «δώρο» στον ΠΑΟΚ: «Ηταν φάουλ του Τσόλακ»! (VIDEO)

Ο Κλάτενμπεργκ για το νέο «δώρο» στον ΠΑΟΚ: «Ηταν φάουλ του Τσόλακ»! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ φανερώνει ακόμα ένα διαιτητικό λάθος που ευνόησε τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά βαθμούς στις καθυστερήσεις του αγώνα του. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ελ Καντουρί σκόραρε στο 90+2 δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Οι Ηπειρώτες φώναξαν για επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στην ίδια φάση όμως οι φωνές τους δεν εισακούστηκαν από τον ρέφερι.

Ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση φάσεων της αγωνιστικής ξεκαθαρίζει πως η ΚΕΔ δεν δέχεται την απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλο και υπήρξε επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στον παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Ως εκ τούτου το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Ετσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά το ματς με τον ΟΦΗ και το πέναλτι του Μάτος, ευνοείται εκ νέου και με την… βούλα.

Ο Κλάτενμπεργκ για την φάση του ΠΑΟΚ

«Ο διαιτητής κατακυρώνει γκολ, την ώρα που ο VAR ελέγχει αν στην ανάπτυξη της επίθεσης υπήρξε offside καθώς και πιθανό επιθετικό φάουλ στη φάση επιθετικής κατοχής. Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Το offside στη συνέχεια ελέγχεται με την τρισδιάστατη τεχνολογία, αφού ο AVAR σημειώνει τα σημεία του αμυνόμενου με τη μπλε γραμμή και του επιτιθέμενου με την κόκκινη γραμμή, με την απόφαση να είναι ότι το σώμα του αμυνόμενου κάλυπτε αυτό του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαδικασία του offside και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Κατανοώντας την τεχνολογία, μπορούμε να δούμε ότι η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις εάν και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μία γραμμή, η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους Κανόνες του Παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει offside.

Η ΚΕΔ, ωστόσο δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ, καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου».

Ο Κλάτενμπεργκ για την φάση της ΑΕΚ

Οσον αφορά στην φάση με το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο ματς με τη Λάρισα, ο αρχιδιαιτητής δήλωσε πως σωστά πάρθηκε η απόφαση για επιθετικό φάουλ από τον Σάκχοφ, ενώ τονίζει πως δεν υπήρχε παράβαση πέναλτι καθώς η μπάλα βρίσκει στον μαζεμένο βραγχίονα του Μπέρτου και όχι στον απλωμένο.

Οσα είπε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X