Θύμα της τέχνης του: Ο σπουδαίος Έλληνας γλύπτης που σκοτώθηκε απ’ το ίδιο του το έργο

Θύμα της τέχνης του: Ο σπουδαίος Έλληνας γλύπτης που σκοτώθηκε απ’ το ίδιο του το έργο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προς τα μέσα και τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Γεράσιμος Σκλάβος ήταν ήδη ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κλείσει καν ακόμη τα 40 χρόνια του, ο γεννημένος στην Κεφαλλονιά γλύπτης, είχε απασχολήσει έντονα κοινό και κριτικούς με το έργο του και όλα προϊδέαζαν ότι μπαίνοντας σε μια πιο μεστή φάση της καριέρας του θα έκανε ακόμη πιο σημαντικά πράγματα, καθώς παρέμενε γεμάτος με όρεξη και ιδέες, αλλά και διατεθειμένος να πειραματιστεί –όπως έκανε πάντα- με νέες τεχνικές.

Ο Σκλάβος είχε διανύσει ήδη πολύ δρόμο μέχρι την διεθνή καταξίωση, ξεκινώντας από το χωριό Ντομάτα του νησιού του Ιονίου, παρά τα όνειρα του πατέρα του να τον δει ναυτικό αλλά και τα δικά του που έφταναν μέχρι τον… ουρανό. Από μικρός ήθελε να γίνει αεροπόρος και η αλήθεια είναι ότι το προσπάθησε, όμως ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα στάθηκε τροχοπέδη στα σχέδιά του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X