Μακάρι το πρόβλημα της ΑΕΚ να είναι ο Χνιντ

Μακάρι το πρόβλημα της ΑΕΚ να είναι ο Χνιντ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για τον Χνιντ και την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ που δεν τον ικανοποιεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δείχνει να έχει μπει σε μία σειρά και να μας δείχνει «σταθερές».

Βγάζει κάποια πράγματα στο γήπεδο τα οποία έχουν ως βασικό άξονα αναφοράς την παρουσία των Μάνταλου-Σάκχοφ στο κέντρο και την συνεργασία των υπολοίπων πέριξ των δύο. Η ομάδα με αυτούς τους δύο στο γήπεδο «πατά» πιο καλά στο γήπεδο, εκπέμπει σιγουριά και επιθετικότητα και μεσοεπιθετικά ξέρει τι πρέπει να κάνει για να φτιάξει τις φάσεις για να έρθουν τα γκολ.

Στα τελευταία ματς μάλιστα βρήκε και το πιο «εύκολο» γκολ. 4 στη Ζόρια, 4 με Λάρισα. Οκτώ γκολ σε 2 ματς είναι μια καλή αφορμή για να «ξεμπουκώσει] μία επίθεση με τόσα καλά ονόματα. Και σε όλο αυτό σημειώστε ότι δεν έχει την παραμικρή βοήθεια από τον Νέλσον Ολιβέιρα που είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο όλων στα αποδυτήρια. Και δυστυχώς σε οποιαδήποτε κουβέντα αυτό θα τον ακολουθεί…

Η άμυνα όμως δεν πατά καλά

Η ΑΕΚ λοιπόν δείχνει να πατά καλά μεσοεπιθετικά. Και αυτό μου δίνει ικανοποίηση, για όσα όσα βλέπω την ίδια ώρα στα μετόπισθεν. Ακόμη η ΑΕΚ δίνει δικαιώματα με φάσεις που δίνει στον αντίπαλο. Και φάσεις που φτάνει ο αντίπαλος μία ανάσα από τον Τσιντώτα. Δηλαδή, του έχει επιτρέψει να φτάσει εκεί. Θυμηθείτε τι έγινε στο 11’ και στο 12’ στις φάσεις που έσωσαν ο Σβάρνας και ο Τσιντώτας πριν μπει το γκολ, ενώ και στην φάση του γκολ της ΑΕΛ μετά το άπιαστο σουτ του Σπαρβ βρέθηκε ο Πλατέλλας να βάλει τον Ινσούα μέσα στα δίχτυα. Ο Πλατέλλας τον Ινσούα…

Δεν στέκομαι σε ονόματα. Η 4αδα στην άμυνα και η αμυντική λειτουργία δεν μου εμπνέει ασφάλεια. Εκεί αρχίζει και τελειώνει η κουβέντα. Είτε υπάρχει ατομική αδυναμία, είτε ομαδική κακή λειτουργία, είτε και τα δύο. Ας βρει την λύση το προπονητικό τιμ και πρώτος ο Καρέρα. Δουλειά τους είναι… Ωστόσο, όσο η ΑΕΚ θα δίνει φάσεις, τόσο θα κινδυνεύει. Και δεν μπορεί να τα περιμένει πάντα όλα από τον τερματοφύλακα της. Κάποια στιγμή η λογική της αμυντικής λειτουργίας θα πρέπει να προστατεύει την εστία.

Και ενόψει Ζόρια που είναι ομάδα που έχει επιθετική φιλοσοφία και έχει την μπάλα στα πόδια της αρκετή ώρα, πρέπει η ΑΕΚ να ελαχιστοποιήσει τα δικαιώματα. Ειδικότερα αν επιβεβαιωθεί ότι ο Μάσιμο Καρέρα σκέφτεται σοβαρά να δώσει μία συμμετοχή στην Ευρώπη στον Αθανασιάδη, στο πιο εύκολο (θεωρητικά) ματς του ομίλου. Ετσι και αλλιώς όπως είναι η κατάσταση στον όμιλο, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το ματς με κάθε τρόπο για να δει από το ματς της Πορτογαλίας αν μπορεί να ελπίζει σε κάτι. Αλλά και για να μαζέψει πόντους για την ίδια και να πάρει και το πριμ νίκης.

Θέμα Χνιντ

Πάμε και στο θέμα Χνιντ. Είναι δεδομένο ότι σε έναν οργανισμό με τόσες λύσεις σε όλες τις θέσεις, όπως η ΑΕΚ, θα υπάρχουν και γκρίνιες από αυτούς που δεν παίζουν. Και ο Τυνήσιος τις έχει καιρό. Δεν έχει παίξει κανένα ματς της Ευρώπης και στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί 6/7. Αυτή είναι η μία όψη. Η άλλη δείχνει, από το ρεπορτάζ, ότι ο Χνιντ δεν έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα. Είναι ένα παιδί που ήρθε από την Τυνησία με συγκεκριμένες δυσκολίες και συνήθειες, που στην Ελλάδα δεν είναι πάντα εύκολο να τις βιώσεις. Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη, θέλει χρόνο και η αγωνιστική γκρίνια του μεγιστοποιεί τη δυσαρέσκεια του που βγήκε από την πατρίδα του και τον μάνατζερ του.

Για την ΑΕΚ και τη διαχείριση του Καρέρα, μακάρι το πρόβλημα να είναι ο Χνιντ και να περιοριστεί στον Χνιντ. Με κάθε σεβασμό στον επαγγελματία και στα «θέλω» του. Και ο ίδιος βλέποντας ότι η άμυνα ακόμη έχει ζητήματα, θέλει να παίζει. Οσο βλέπει το πρόβλημα, τόσο θα θέλει να παίζει. Αν και ο ίδιος δεν βρίσκεται στο 100% της ιδανικής φυσικής και τακτικής προσαρμογής του στην ΑΕΚ. Παρότι προπονείται στα Σπάτα από τις 20 Αυγούστου και στην τελευταία διακοπή δεν πήγε στην Εθνική στην πατρίδα του.

Το ότι έχει γκρίνια σημαίνει ότι περιμένει πολλά από τον εαυτό του και έχει φιλοδοξίες. Και δεν είναι «δημόσιος υπάλληλος», όπως άλλοι. Αυτή είναι η καλή πλευρά της υπόθεσης. Για αυτό λοιπόν, μακάρι να είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ ο Χνιντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X