Αυτή την ΑΕΚ μην τη φοβάσαι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Καρέρα που αναδεικνύει την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ και τους διαιτητές που δε χάνουν στιγμή να αναδείξουν την ανεπάρκειά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν έκανε κανένα κατόρθωμα που κέρδισε τη Λάρισα. Δε θα τρελαθούμε κιόλας για μία νίκη κόντρα σε μία ομάδα που με το ζόρι θα τερματίσει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Ούτε θα ασχοληθούμε με τον κ. Κούγια που όλο το προηγούμενο διάστημα έβριζε τον Μάνταλο και με τις τρεις πάσες του ο αρχηγός έκανε τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ να βγάζει προπονητικές ανακοινώσεις που οδήγησαν τον Μιχάλη Γρηγορίου στην παραίτηση. Ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα από το παιχνίδι στη Ριζούπολη που δε γίνεται να τα αγνοήσεις.

Τι βιώναμε τα προηγούμενα χρόνια; Την ΑΕΚ να πετάει βαθμούς δεξιά και αριστερά και να μένει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από το Νοέμβρη. Αυτό δε συμβαίνει τώρα. Πέρσι ή πρόπερσι το ματς είμαι πεπεισμένος ότι θα στράβωνε και με συνοπτικές διαδικασίες. Να σε ισοφαρίσει αντίπαλος με μία φάση στο β’ ημίχρονο, που παίζει ταμπούρι με έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα και να έχεις 20′ για να αντιδράσεις; Η γκέλα θα ήταν γεγονός από το γκολ της ισοφάρισης.

Η ΑΕΚ έχει ποιότητα που δεν έχουν άλλες ομάδες

Όμως αυτή η ΑΕΚ έχει ποιότητα που δεν έχουν άλλες ομάδες. Και δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τον Ολυμπιακό. Γιατί μόνο αυτός είναι ο πραγματικός της αντίπαλός. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω δωδεκάδα: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Κρστίτσιτς, Γκαρσία, Λιβάια, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ.

Κανένας εξ αυτών δεν ξεκίνησε κόντρα στην ΑΕΛ. Θα μπορούσε να είναι ακόμα και η ενδεκάδα που θα έπαιζε το ματς. Οι εννιά από αυτούς ήταν στον πάγκο και οι τρεις εκτός αποστολής. Αυτό για όσους ακόμα και τώρα αμφισβητούν για το ότι η ΑΕΚ δεν έχει λύσεις!

Ο Καρέρα λοιπόν έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τους Παουλίνιο, Αλμπάνη και Μαχαίρα στα άκρα της άμυνας και της επίθεσης. Ξεκίνησε και τον ντεφορμέ (αλλά σε καμία περίπτωση αδιάφορο) Ολιβέιρα στην κορυφή. Τους έδωσε χρόνο συμμετοχής για να πάρουν τα πάνω τους και για να του αποδείξουν ότι μπορεί να βασιστεί πάνω τους. Με τον τρόπο αυτό ο Ιταλός έβαλε και άλλους παίκτες στην εξίσωση των 9 αγώνων σε 29 ημέρες προκειμένου να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους ενόψει της συνέχειας και ενόψει των ντέρμπι.

Τους κρατάει όλους «ζεστούς», επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους στην προπόνηση. Αποδεικνύει σε όλους πως δεν τον ενδιαφέρει το όνομα, η ηλικία ή το διαβατήριο. Όποιος αξίζει θα παίρνεις την ευκαιρία του. Και αν δεν την πιάσει από τα μαλλιά, κακό του κεφαλιού του. Ίσα ίσα που δε θα μπορεί κανένας να διαμαρτυρηθεί. Αυτό είναι το κέρδος του αγώνα με την ΑΕΛ. Αυτό και η αντίδραση μετά το 1-1. Όπου είδαμε μία ΑΕΚ που δεν έβγαλε πανικό για αντίδραση, αλλά ηρεμία και ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Στο ματς ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα οι γηπεδούχοι έκαναν 47 γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή! Ένα δηλαδή κάθε… δύο λεπτά αγώνα. Και να φανταστεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και άδικη αποβολή, αλλά αυτά θα τα πούμε μετά.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι η ΑΕΚ έχει σημειώσει 13 γκολ με έντεκα διαφορετικούς σκόρερ. Δεν περιμένει δηλαδή έναν ή δύο παίκτες όπως συνέβαινε πέρσι και πρόπερσι μα τους Ολιβέιρα και Λιβάια ή τον Πόνσε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Έχει πλουραλισμό και αυτό είναι όπλο. Διότι αν μπορείς να πάρεις γκολ τόσο από τα χαφ σου, όσο και από τα στόπερ σου, τότε αυξάνεις τις προϋποθέσεις να βρεις αυτό που θέλεις ακόμα και σε ματς που δε θα τα καταφέρνουν οι επιθετικοί σου.

Όλο αυτό λοιπόν είναι έργο Καρέρα. Και είναι και έργο Μάνταλου. Διότι μπορεί ο αρχηγός να μην είναι Τσιάρτας και δε θα γίνει ποτέ, αλλά είναι κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ. Δέχομαι ότι πολλοί μπορεί να μην τον γουστάρουν, να μην τον θεωρούν μεγάλο παίκτη, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Χρήσιμος, που δεν αδιαφορεί ποτέ.

Ικανότατος με τη μπάλα στα πόδια που πέρασε δύο χιαστούς και πλέον είναι γερός στα πόδια του. Διότι μόνο ένας που δεν έχει ιδέα πόσο σοβαρός είναι ένας τέτοιος τραυματισμός και πόσο καιρό χρειάζεσαι για να επανέλθεις σε τοπ επίπεδο μπορεί να λέει σαχλαμάρες και ασυναρτησίες. Παρεμπιπτόντως, σε έντεκα συμμετοχές φέτος έχει σκοράρει δύο φορές και έχει μοιράσει εφτά (!) ασίστ.

Ανίκανοι διαιτητές με μηδενική προσωπικότητα

Το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Βλέπεις στον Πειραιά την κλάψα και το δάκρυ να πηγαίνει κορόμηλο. Σήμερα διάβασα φοβερό άρθρο με το πως θα ήταν η βαθμολογία αν λειτουργούσε το VAR όπως θέλουν στο λιμάνι. Δίνοντάς τα πάντα υπέρ των «κόκκινων». Μιλάμε ότι οι τύποι δίνουν ρεσιτάλ!

Αυτό όμως που προκαλεί τη νοημοσύνη είναι άλλο. Σκοράρει ο Χασάν και πέφτει ο Λισγάρας, μετράει το γκολ. Σκοράρει ο Λιβάια και πέφτει ο Διαμαντής επιθετικό φάουλ. Ακουμπάει ο Σάκχοφ τον Σπαρβ και στη συνέχεια το πέναλτι γίνεται κόρνερ από τον Φωτιά, φάουλ υπέρ της ΑΕΛ. Κρατάει από το χέρι και ρίχνει κάτω ο Τσόλακ τον Πίρσμαν και από τον επιθετικό του ΠΑΟΚ προέρχεται το γκολ του Καντουρί, μετράει κανονικά το γκολ.

Δε γίνεται όμως έτσι η δουλειά. Ο Ολυμπιακός κάνει bullying σε 24ωρη βάση στους διαιτητές. Την έπεσαν στον Ευαγγέλου που ορίστηκε VAR και ο τύπος «κατάπιε» την αποβολή του Εμβιλά και του Μπουχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ μέσω των οργανισμών του (και των μπλογκ που έχει στήσει ο Χρυσόστομος) προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Φωτιάς ευνόησε την ΑΕΚ. Ο Φωτιάς, του συνδέσμου Πέλλας. Του… Αντωνίου, που θα είναι ο αντί-Γραμμένος στην ΕΠΟ. Μαζευτείτε λιγάκι όμως γιατί σας βλέπουμε…

ΥΓ: Σκουρλέτης, Βασιλόπουλος και τώρα Χατζηδάκης. Άλλος ένας που βάζει τρικλοποδιές στο θέμα της «Αγιά Σοφιάς». Την ίδια ώρα που στον Παναθηναϊκό το πάνε με fast track διαδικασίες και βγαίνει και ο Άδωνις και λέει ότι θα τρέξουν και το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Μία ομάδα είναι 17 χρόνια χωρίς σπίτι και εδώ και 7 χρόνια προσπαθεί να τελειώσει το δικό της και της βάζουν τρικλοποδιές, την ώρα που σε όλους τους άλλους χαρίζουν συνέχεια πράγματα. Άντε να δούμε πότε θα ξεμπερδέψουμε και με αυτούς…

ΥΓ 2: Ο Σάκχοφ την Κυριακή δεν ήταν καλός. Με τη Ζόρια θα είναι διαθέσιμος ο Σιμόες, επιστρέφει ο Κρστίτσιτς, υπάρχουν πλέον και οι Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι. Ας πάρει καμιά ανάσα γιατί θα χρειαστεί περισσότερο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τη Μπράγκα.

ΥΓ 3: Συγκλονιστικός Κώστας Γαλανόπουλος, φοβερός Αντρέ Σιμόες. Θα είχε πλάκα να μπορούσε κάποιος να μαζέψει όλα όσα έχουν γραφτεί και για τους δύο, από ανθρώπους που δεν εκτιμούν τίποτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X