ΑΕΚ: Εγραψαν ιστορία Γαλανόπουλος-Μαχαίρας - Σκόρερ δύο παιδιά από την Ακαδημία μετά από 40 χρόνια (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Εγραψαν ιστορία Γαλανόπουλος-Μαχαίρας - Σκόρερ δύο παιδιά από την Ακαδημία μετά από 40 χρόνια (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Γαλανόπουλος και ο Θεοδόσης Μαχαίρας έγραψαν ιστορία με τα χθεσινά τους γκολ με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε με 4-1 τη Λάρισα για την 9η αγωνιστική της Super League με τον Κώστα Γαλανόπουλο να σκοράρει μετά από πολύμηνη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους και τον Θεοδόση Μαχαίρα να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την ανδρική ομάδα της Ενωσης.

Εκτός από την ιδιαιτερότητα που είχαν τα συγκεκριμένα γκολ τα δύο παιδιά έγραψαν ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη φορά έπειτα από το μακρινό 1981 που σκόραραν δύο παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία της ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ποστάρισμα στο Facebook αναφέρθηκε σε αυτό το ιδιαίτερο γεγονός:  

«Ο Θεοδόσης Μαχαίρας άνοιξε το σκορ στο χθεσινό 4-1 επί της ΑΕΛ με το παρθενικό επαγγελματικό του γκολ, ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με το πρώτο του γκολ μετά από 344 μέρες (Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 στις 14/12/2019).

Κάπως έτσι ο χθεσινός αγώνας της Ριζούπολης προσέλαβε ξεχωριστή ιστορική σημασία, αφού έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε σε αγώνα πρωταθλήματος δύο διαφορετικούς σκόρερ προερχόμενους από την Ακαδημία της!

Την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου του 1981, στο 4-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Στέλιος Μανωλάς είχαν σημειώσει επίσης το πρώτο και τελευταίο γκολ αντίστοιχα. Οι δυο τους ανήκαν στην πρώτη ομάδα από τη σεζόν 1980-81.

Σε ό,τι αφορά τα δύο «παιδιά» της σημερινής ΑΕΚ, ο Γαλανόπουλος έχει προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από το 2016, ενώ ο Μαχαίρας έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από την περσινή σεζόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X