Βάλτε της πιο δύσκολα, η ΑΕΚ δεν σας βλέπει

Βάλτε της πιο δύσκολα, η ΑΕΚ δεν σας βλέπει
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου «μεταφράζει» όσα συνέβησαν στη Ριζούπολη και κρίνει πράγματα για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι από εκείνα τα περίεργα παιχνίδια, πού για έναν απροσδιόριστο λόγο οι περισσότεροι θεωρούν πως θα τα καταφέρεις πολύ εύκολα. Πως ακόμα και αν δεν παίξεις ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, έχεις την ατομική ποιότητα για να κάνει τη διαφορά και να δώσει τις λύσεις. Οσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, προφανώς λησμονούν, ότι δεν βρισκόμαστε στο περιβάλλον της Premier League ή της Bundesliga, αλλά ζούμε στην…Made in Greece Super league.

Eδώ, όπου κάθε παιχνίδι πλέον έχει τη δική του βαρύτητα και τεράστια σημασία. Οφείλεις να ξέρεις πολύ καλά, ότι ο αντίπαλος σου δεν είναι ποτέ ο προφανής. Κάπως έτσι φτάσαμε στο ματς της ΑΕΚ με τη Λάρισα στη Ριζούπολη. Ενα παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που όλοι γνωρίζουν πόσο θα ήθελε να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ για να ευχαριστήσει όσους έχουν επενδύσει πάνω σε αυτήν. Ενας διαιτητής που σε κάνει να απορείς για το πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τις εποχές της σκληρής χουντικής παράγκας.

Πρέπει να βρει ξανά τον Ολιβέιρα

Αν σε αυτό προσθέσετε την απραξία των 20 ημερών, τα προβλήματα από την πανδημία και βέβαια το ότι η ΑΕΚ έπρεπε να αγωνιστεί στη Ριζούπολη – ένα γήπεδο που δίνει πλεονέκτημα στις ομάδες που θέλουν να αμυνθούν – έχετε όλο το περιτύλιγμα αυτής της αναμέτρησης. Παρατηρούσα πριν από το ματς, πολλά σχόλια φίλων της ΑΕΚ που στρέφονταν γύρω από τις επιλογές του Καρέρα. Πολλά μπορούν να λεχθούν, αλλά αυτό που είδα είναι πως παρά τα όποια λάθη, η ΑΕΚ και στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολλές φάσεις.

Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει το προβάδισμα. Δεν είχε κανένα ζήτημα αμυντικά, είχε τρόπους να φτάνει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της Λάρισας. Προφανώς, η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει ξανά το ντεφορμάρισμα του Ολιβέιρα, που δείχνει πως είναι σε κάκιστο φεγγάρι. Αλλά μη φτάνουμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να θεωρούμε πως ένας παίκτης της κλάσης του Πορτογάλου, δεν μπορεί να είναι χρήσιμος σε ματς τέτοιου τύπου.

Το…πιστόλι που λέγεται Φωτιάς

Το σημείο κλειδί στην αναμέτρηση όπως αντιλήφθηκαν νομίζω όσοι είδαν το ματς, ήταν η διαιτησία του Φωτιά. Από το πρώτο λεπτό, από ένα κλέψιμο της μπάλας που έκανε ο Μάνταλος πάνω στον Πλατέλλα στη μεσαία γραμμή και εκείνος βιάστηκε να καταλογίσει φάουλ δίχως να υπάρχει καν επαφή των δύο παικτών, φάνηκε ποια ήταν η διάθεση του διαιτητή. Είναι ο άνθρωπος που μας έμαθε καινούργιους ορισμούς για το ποδόσφαιρο, καθώς καταλάβαμε, ότι ακόμα και αν τραβάς κάποιον από τα χέρια και τη φανέλα, δεν υπάρχει πρόβλεψη για κίτρινη κάρτα!

Και αφού οι παίκτες της Λάρισας κατάλαβαν, ότι δεν υπάρχει τιμωρία άρχισα να κοπανούν στο ψαχνό. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, έστω κι αν η ΑΕΚ κατάφερε με την απόδοσή της να βάλει στα δίχτυα και τον Φωτιά και τη Λάρισα. Σας προκαλώ να δείτε ξανά τη φάση τραυματισμού του Λόπεζ στη διεκδίκηση με τον Τόρζε και θα δείτε πως ο παίκτης της Λάρισας πάει και κλωτσάει τον Πορτογάλο της ΑΕΚ, ενώ βρίσκεται στο έδαφος.

Θυμηθείτε την προσπάθειά του Λιβάγια μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ της ΑΕΚ, όπου ο παίκτης της Λάρισας συνεχίζει και τον κρατάει από τη φανέλα και πέφτει στο έδαφος, αλλά παρόλα αυτά ο Φωτιάς ούτε που σκέφτεται να δώσει κίτρινη κάρτα. Θυμηθείτε το χέρι που υπήρξε μέσα στην περιοχή, στην περίφημη φάση του πέναλτι που δεν έδωσε ο Φωτιάς. Εκεί, όπου φάνηκε πως θα έφτανε μέχρι και…έξω από το γήπεδο για να ανακαλύψει κάποια φάση και να μπορέσει να το ακυρώσει και να μην χρεώσει πέναλτι.

Εστειλε μήνυμα στην ΑΕΚ

Υπάρχει κι άλλη φάση με χέρι μέσα στην περιοχή, όπου επίσης έκανε πως δεν είδε τίποτα. Για εμένα αυτά δεν αποτελούν καινοφανείς περιπτώσεις. Είναι μία μόνιμη πραγματικότητα, την οποία όσο πιο νωρίς την συνειδητοποιήσουν στην ΑΕΚ και καταλάβουν σε ποια συνθήκη βρίσκονται τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν. Σε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες, όπου πολλές εξ αυτών έχουν σχέσεις – να το πούμε κομψά – φιλικές με άλλες, δεν συγχωρείται να πηγαίνεις σε καμία περίπτωση δίχως να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος για τα πάντα.

Είναι ένα κομμάτι που η ΑΕΚ την έχει πατήσει κατά το παρελθόν. Οπως θα θυμάστε και ξέρετε όλοι, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Μετά αρχίζουν οι ιστορίες οι γνωστές: «Φτιάξτε ομάδες να νικάτε και τους διαιτητές» και διάφορες άλλες χαζομάρες, με τις οποίες φάγαμε πολλά χρόνια από τη ζωή μας. Ας ελπίσουμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον που άπαντες επιθυμούν να δημιουργείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη διαιτησία.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X