Ναι αλλά, αν δεν βάλει 30 πόντους ο Λάνγκφορντ, πώς θα κερδίσει η ΑΕΚ…

Ναι αλλά, αν δεν βάλει 30 πόντους ο Λάνγκφορντ, πώς θα κερδίσει η ΑΕΚ…
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την άνετη επικράτηση της Βασίλισσας και πώς καταφέρνει να ξεπερνάει τις απουσίες

Εύκολη νίκη για την AEK απέναντι στην έκπληξη μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος, που ήρθε με επίδειξη δύναμης και παρά τις απουσίες του Λίνου, του Σλότερ και τελικά του Λάνγκφορντ.

Το τελείωσε από το 1ο δεκάλεπτο

Το ζήτημα σε αυτά  τα ματς με ομάδες επικίνδυνες μεν, κατώτερου επιπέδου δε, είναι να προσεγγίσει η καλύτερη ομάδα με την δέουσα σοβαρότητα το παιχνίδι και να μην αφήσει ούτε μια στιγμή να περάσει από το μυαλό των αντιπάλων ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα. Αυτό έκανε και η ΑΕΚ που μπήκε στο ματς πολύ συγκεντρωμένη, πολύ σίγουρη για το τακτικό πλάνο που έπρεπε να εκτελέσει και καθάρισε το παιχνίδι με το 17-32. Το προπονητικό επιτελείο είχε διαβάσει σωστά την zone press του Μεσολογγίου που κατέληγε σε μια 2-3 ζώνη και με την καλή κυκλοφορία της μπάλας ουσιαστικά την ξετίναξε. Με το κλασικό της παιχνίδι με δημιουργία από μέσα προς τα έξω και γρήγορες πάσες, έβγαλε ελεύθερα σουτ και φυσικά ο καλύτερος σουτέρ της Α1, ο Λοτζέσκι, πυροβολούσε όπως κάνει συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Έτσι έκανε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο φέτος, με πολύ ωραίο μπάσκετ, συνεργασίες και φάσεις που δείχνουν αυτοματισμούς και σωστή δουλειά.

Στο 2ο ημίχρονο κατέβασε ταχύτητα και έκανε συντήρηση, δίνοντας χρόνο σε όλους του παίκτες όμως το σημαντικό ήταν ότι συνέχισε να εκτελεί το προπονητικό πλάνο ανεξάρτητα με το ποιος ήταν μέσα στο παρκέ. Αμυντικά είχε καλές επιστροφές και δεν άφησε το Μεσολόγγι να τρέξει στον ρυθμό που συνηθίζει, περιόρισε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (Γκριν) στους 7 πόντους με 1/7 σουτ και με την ένταση της στην άμυνα προκάλεσε 15 λάθη στον αντίπαλο.

Τελικά μπορεί και χωρίς τον Κιθ

Απαντήθηκε λοιπόν και το ερώτημα τι θα κάνει η ΑΕΚ αν δεν παίξει ο Κιθ Λάνγκφορντ που ουσιαστικά έχει απαντηθεί από πέρσι, αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε. Ο Λοτζέσκι μπήκε στην θέση του εχθές και τον αντικατέστησε επάξια ενώ συνολικά όλοι οι παίκτες που έπαιξαν, πλην Μωραΐτη, σκόραραν, δείγμα του ομαδικού παιχνιδιού που παίζει φέτος η ομάδα και έχουμε τονίσει και σε άλλα μπλογκ.

Μπορεί κανείς να δει εύκολα, ότι η διατήρηση του ίδιου κορμού φέτος, αρχίζει να δείχνει αυτοματισμούς παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες 2 πενταδάτων παικτών. Για αυτό θεωρώ ότι η ΑΕΚ μόνο καλύτερη μπορεί να γίνεται από εδώ και πέρα και όταν θα βρει αγωνιστικό ρυθμό και επιστρέψουν και οι απουσίες θα δούμε καλύτερα πράγματα. Βέβαια για να μην παρασυρόμαστε, το που υστερεί η ομάδα είναι γνωστό και ειδικά τώρα με την απουσία του Σλότερ θα γίνει πιο εμφανές. Απέναντι σε ομάδες όπως το Μεσολόγγι μπορεί να κρύβονται οι αδυναμίες, αλλά σε πιο απαιτητικά παιχνίδια είναι βέβαιο ότι θα φανούν ειδικά από την στιγμή που η ΑΕΚ παίζει με 4 ξένους πλέον και βασίζεται πολύ στον καλό Ελληνικό κορμό που έχει.

Ποιοι ξεχώρισαν

Πέραν του Ματ Λοτζέσκι που σε άλλο ένα ματς ήταν ουσιαστικός και όσο βρισκόταν στο παρκέ η ΑΕΚ κέρδιζε με +34 (!!), πολύ καλός ήταν και ο Μασιούλις που έδωσε μάχες στην ρακέτα, μάζεψε 7 ριμπάουντ και πέτυχε 13 πόντους. Ο Γιόνας είναι πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα. Ο Γκίκας συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, οργανώνοντας την ομάδα και εκτελώντας σωστά όταν έπρεπε, ενώ και ο Βλάντο έκανε και πάλι λίγο από όλα. Ο Ρογκαβόπουλος πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, είχε διάθεση αλλά ήταν άστοχος επιθετικά αλλά βοήθησε πολύ αμυντικά.

Ένα πράγμα που δεν μπορώ να βλέπω από τον Ρόγκα είναι να κάνει 0/2 βολές που είναι 2η φορά που το κάνει φέτος. Δεν επιτρέπεται για έναν σουτέρ της ποιότητας του να μην έχει 80% στις βολές. Θα πω και για τον Δημήτρη Μαυροειδή, που συνέχισε το μπάσκετ και φέτος έτσι ώστε να βοηθάει σε περιπτώσεις τραυματισμών κάποιου ψηλού όπως τώρα και δείχνει ότι ακόμα και σε αυτήν την ηλικία και κατάσταση που βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες ομάδες μπορεί να παίζει μέχρι τα 40 και με ένα πόδι.

Ο έτερος ψηλός, Μορέιρα παρόλο που σκόραρε 12 πόντους, δεν ήταν καλός γιατί για την κλάση του και την επιθετική του ποιότητα έχασε πολλά εύκολα καλάθια που τα «έχει». Τελευταίο άφησα τον Δημήτρη Κατσίβελη, που για άλλο ένα ματς έδειξε γιατί τον απέκτησε η ΑΕΚ και συνέχισε την ανοδική του πορεία. Το είχα γράψει από το καλοκαίρι ότι με την παρούσα σύνθεση στα γκαρντ, ο Κατσίβελης είναι ο μόνος που φέρνει στοιχεία που λείπουν από την περιφέρεια και θα είναι ένας σημαντικός παίκτης του ροτέισον. Τελευταία δείχνει να έχει και αυτοπεποίθηση στην επίθεση, βοηθάει στο σκοράρισμα ακόμα και από την περιφέρεια δίνοντας σημαντικές λύσεις στην ομάδα.

ΥΓ. Μου άρεσαν οι δηλώσεις του Παπαθεοδώρου όταν ρωτήθηκε για το αν η ΑΕΚ θα αποκτήσει κάποιον παίκτη είτε στην ρακέτα είτε στην περιφέρεια. Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε ότι θα πάρουμε παίκτη μόνο αν βρούμε κάποιον που θα έχει τα χαρακτηριστικά που μας λείπουν. Αυτό είναι το σωστό, καθώς η ΑΕΚ θέλει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είτε στα γκαρντ είτε στους ψηλούς που λείπουν και θα είναι αναγκαία όταν έρθουν οι σημαντικοί αγώνες από τον Φεβρουάριο και μετά. Το κατά πόσο υπάρχουν τέτοιοι παίκτες αυτήν την περίοδο και είναι στο μπάτζετ που μπορεί να δώσει η ΑΕΚ είναι μια άλλη κουβέντα, αλλά ως προς την λογική και την κατεύθυνση είναι σωστή.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X