Νέα NAVTEX για το Oruc Reis

Εξαφανίστηκε και πάλι το Oruc Reis: Eκλεισε το σύστημα εντοπισμού

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τουρκία εξέδωσε νέα προκλητική NAVTEX για το Oruc Reis, μέσα από την οποία το τουρκικό ερευνητικό θα συνεχίσει τις έρευνες του στην ανατολική Μεσόγειο έως και τις 29 Νοεμβρίου.

Η εν λόγω οδηγία προς ναυτιλομμένους έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει η Hurriyet, και αφορά και τα συνοδευτικά πλοία του τουρκικού ερευνητικού.

Με βάση την εν λόγω παράνομη NAVTEX, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ το κλίμα που διαμορφώνεται σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. δείχνει ότι η Τουρκία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επιβολή κυρώσεων…

Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Πέμπτη, όπου έγινε λόγος για επιδείνωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την Κύπρο θεωρήθηκαν αντίθετες προς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και πως προκαλούν περαιτέρω εντάσεις. […] Είναι σημαντικό να κατανοήσει η Τουρκία πως η συμπεριφορά της διευρύνει το χάσμα της από την ΕΕ. [….] Για να υπάρξει επιστροφή σε θετική ατζέντα, όπως επιθυμούμε, θα απαιτήσουμε τη ριζική αλλαγή της συμπεριφοράς από την τουρκική πλευρά», τονίζεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει διορία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου στην Τουρκία για να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της –ένα «τελεσίγραφο» που φτάνει σιγά – σιγά προς το τέλος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X