Η ΑΕΚ πέτυχε έναν άθλο με την «Αγιά Σοφιά»

Η ΑΕΚ πέτυχε έναν άθλο με την «Αγιά Σοφιά»

Ο Ενωσίτης συγκρίνει τις εξελίξεις στο γήπεδο του Παναθηναϊκού με όσα τράβηξε η ΑΕΚ για να φτάσει στο σπίτι της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μερικές φορές, συνηθίζουμε να λέμε, πως η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη δυναμική στην επικράτηση του νικητή.

Στη χθεσινή συγκυρία, δεν έχουμε χαμένους, καθώς σίγουρα κάθε ομάδα που μπορεί να φτιάξει το δικό της «σπίτι» είναι πολλαπλά κερδισμένη, όπως επίσης και το σύνολο των θεατών, που θα μπορεί να απολαμβάνει θέαμα που θα φτάνει πια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αρκεί όμως, μία μικρή ψηλάφηση των δεδομένων που δημιουργούνται γύρω από το νέο γήπεδο που θα κατασκευάσει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό, προκειμένου να καταδείξουν, ότι η ΑΕΚ πέτυχε ένα πραγματικό άθλο φτάνοντας το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στο σημείο που βρίσκεται τώρα.

H AEK είχε απέναντι της θεούς και δαίμονες

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός πάει σε αυτή τη διαδικασία έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση, τόσο της κυβέρνησης, όσο και του δήμου Αθηναίων, έχοντας ξεπεράσει – με Προεδρικό διάταγμα μάλιστα – κάθε περίεργο τύπο που θα μπορούσε να φανταστεί πως θα δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτή την ιστορία, η ΑΕΚ είχε απέναντί της θεούς και δαίμονες.

Είχε μία δημοτική αρχή που έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει προβλήματα και να βάλει τρικλοποδιές στη διαδικασία. Είχε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, που έθαβαν τους φακέλους και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν την προσπάθειά της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να βγει στον αφρό και αυτή τη στιγμή, όσοι ακόμα καταφέρνουν ακόμα να περνούν από τη Νέα Φιλαδέλφεια ελέω lockdown, έχουν την ευτυχία, την αγαλλίαση ψυχής, να βλέπουν να ανοικοδομείται το παλάτι της ΑΕΚ. Αυτός είναι ο ένας σημαντικός άξονας σε όλη τη διαδικασία. Ενα σημαντικό κομμάτι, που δείχνει πως η ΑΕΚ δεν βρήκε μπροστά της ένα δρόμο σπαρμένο από άνθη.

Δεν βρήκε ανοιχτές πόρτες, αλλά βρήκε πισώπλατα μαχαιρώματα. Χτυπήματα, ακόμα και από θεωρητικά δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούσαν να σταματήσουν αυτό το τεράστιο πρότζεκτ, μόνο και μόνο επειδή έφερε τη σφραγίδα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Βέβαια, επειδή ακριβώς μιλάμε για project και τη σύγχρονη εποχή, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και τα μεγέθη. Ετσι, την ώρα που μας γάνιασαν το κεφάλι και μας ζάλισαν κυριολεκτικά με την περίφημη επιδότηση της περιφέρειας για τα 20 εκατομμύρια ευρώ, εκείνες τις αλήτικες αναφορές περί…τζάμπασοφιάς και τα χυδαία δημοσιεύματα που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γήπεδο της ΑΕΚ και να το αναδείξουν ως δημόσιο έργο, έρχεται η εξέλιξη στον Παναθηναϊκό. Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο Παναθηναϊκός παραχωρεί το γήπεδο της Λεωφόρου – που το απέκτησε ουσιαστικά με χρησικτησία – και η κυβέρνηση αναλαμβάνει να του φτιάξει ποδοσφαιρικό γήπεδο 35.000 θέσεων, κλειστό γήπεδο που θα καλύπτει τις ανάγκες του ερασιτέχνη, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, όλους τους περιβάλλοντες χώρους.

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει τζάμπα τα πάντα

Όλα αυτά, δίχως ο Παναθηναϊκός να έχει καν την υποχρέωση να πληρώνει ενοίκιο! Θα πάρει τζάμπα δηλαδή τα πάντα, σε ένα έργο που ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Παναθηναϊκός δεν θα συνδράμει σε αυτή τη διαδικασία ούτε δεκάρα. Οχι μόνο αυτό μάλιστα, αλλά στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται εμπορικά όλους τους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή, θα μπορεί να πάρει χρήματα από πιθανή ονοματοδοσία του γηπέδου, θα μπορεί να αξιοποιήσει διαφημιστικά τις πινακίδες και τους εσωτερικούς χώρους όλων των σταδίων και των χωρών που θα του ανήκουν, δίχως από την άλλη να επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ για την ενοικίαση όλων αυτών των εγκαταστάσεων.

Το ντιλ που επιτεύχθηκε είναι πραγματικά εξωπραγματικό. Απόλυτα εντυπωσιακό, αλλά και ενδεικτικό το πώς αντιμετωπίζονται τέτοια έργα από το κράτος. Σκεφτείτε μόνο, πως ακόμα και για το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού – όπου θα γίνει κουβέντα με την ΚΑΕ προκειμένου να διαπραγματευθούν την πρόταση – η πολιτεία θα το κατασκευάσει και αυτό με δικά της έξοδα. Εκεί όμως, θα υπάρχει η υποχρέωση ενοικίου. Τρομερά πράγματα. Και ορισμένοι ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΑΕΚ είναι ωφελημένη από το κράτος, επειδή δόθηκαν λεφτά από την περιφέρεια για τα σύνοδά έργα του γηπέδου. Είναι σημαντικό κάθε ομάδα να μπορεί να έχει το γήπεδο της. Θα είναι ευχής έργον και για τον Παναθηναϊκό και για τον ΠΑΟΚ να μπορέσουν να κλείσουν χρόνια προβλήματά τους.

Ολο αυτό πρέπει να γίνει προς όλους τους Ενωσίτες ένα καλό μάθημα για το ποιες είναι οι συνθήκες που είχε αντιμετωπίσει ο σύλλογος σε όλη αυτή την προσπάθεια. Αλλά βέβαια και το πόσο τεράστια επιτυχία σημειώνεται, από τη στιγμή που η ΑΕΚ τα πέτυχε όλα αυτά με την ελάχιστη κρατική συνδρομή και με πάρα πολλά σαμποτάζ σε όλη τη διαδικασία.

Ολα αυτά καθιστούν ακόμα πιο μεγάλο πιο σημαντικό, ακόμα πιο μεγάλο το επίτευγμα της ΑΕΚ, που αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο να μας φιλοξενήσει και να ανοίξει νέους ορίζοντες στις ζωές μας, από τις από την αρχή της επόμενης περιόδου.

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X