Τι αλλάζει στο SMS στο 13033 μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση του lockdown

Θεωρείται δεδομένο πως μέσα στις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown.

Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ειδική στην Βόρεια Ελλάδα, δεν επιτρέπει να γίνουν συζητήσεις για άνοιγμα της κοινωνίας στο τέλος του μήνα, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Κυριακό Μητσοτάκη, πριν από περίπου 2 εβδομάδες.

Η παράταση του lockdown είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη και αναμένεται να ανακοινωθεί σε μία από τις επόμενες ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, πιθανότατα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι θα μιλάμε για παράταση μίας εβδομάδας ήταν παραπάνω, με το δεύτερο ενδεχόμενο να φαντάζει ως το πιο πιθανό με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην χώρα.

Η οριστική απόφαση, θα παρθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις επαφές που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιτροπή των ειδικών, αλλά και με τους συνεργάτες του.

Ανοιγμα τριών σταδίων

Από εκεί και πέρα, όπως έχει γίνει γνωστό πως όταν με το καλό αποφασιστεί η άρση των περιοριστικών μέτρων, αυτή θα γίνει σταδιακά και σε τρία στάδια. Πρώτα δηλαδή τα σχολεία, μετά τα καταστήματα λιανικής και τέλος η εστίαση.

Σχετικές ημερομηνίες δεν μπορούν να δοθούν στην παρούσα φάση, καθώς η κατάσταση στην χώρα δεν επιτρέπει καμία εκτίμηση.

Μπλόκο στις μετακινήσεις

Οσον αφορά την απαγόρευση μετακινήσεων τώρα… Υπάρχει ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν, αλλά το SMS στο 13033 να συνεχίσει να ισχύει και να τεθεί εκτός λειτουργίας αργότερα όταν θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Αυτό που αναμένεται να διατηρηθεί ακόμα και την περίοδο των εορτών είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού κατοικίας, όπως είχε γίνει και το Πάσχα.

Στόχος είναι να μην φύγει ο κόσμος από τα αστικά κέντρα και μετακινηθεί σε χωριά, με κίνδυνο να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο ο ιός σε κλειστές κοινωνίες.

Oσον αφορά τα ρεβεγιόν; Και αυτά θα είναι όπως το Πάσχα. Με συστάσεις για μη πραγματοποίησή τους και με περιορισμό ατόμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X