Μαρινάκης: Σε Βατερλώ εξελίσσεται η περιβόητη συγχώνευση στις ΗΠΑ

Μαρινάκης: Σε Βατερλώ εξελίσσεται η περιβόητη συγχώνευση στις ΗΠΑ

Σε Βατερλώ εξελίσεται η σύμπλευση της Capital Product Partners με την εταιρεία Diamond S

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον αέρα πλέον η πολυδιαφημισμένη σύμπλευση της Capital Product Partners με την εταιρεία Diamond S συμφερόντων της οικογενείας Wilbur Ross. Ακόμα και ο ίδιος ο Μαρινάκης παραδέχεται πλέον πως ήταν μια λανθασμένη κίνηση, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tradewinds

Την ερχόμενη Δευτέρα η Diamond S Shipping θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου, ως ανεξάρτητη εταιρία. Οι εποχές των διθυράμβων για την περιβόητη συγχώνευση της εταιρείας με την Capital Product Partners του Μαρινάκη, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Η ρήξη του Μαρινάκη με τον management της εταιρείας στο οποίο ηγείται ο βετεράνος της ναυτιλίας, Craig H. Stevenson Jr, έχει λάβει πλέον μορφή δημόσιας σύγκρουσης.

Μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση της αγοράς ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε την απόφαση του να συμμετέχει στην συγκεκριμένη συγχώνευση, μία από τις χειρότερες επιχειρηματικές αποφάσεις που έχει λάβει. «Διαπιστώσαμε ότι δεν μοιραζόμασταν κοινό όραμα και κίνητρα με την παρούσα διοίκηση και πως οι επιδόσεις της εταιρείας ήταν απογοητευτικές».

«Οι επιδόσεις ήταν απογοητευτικές σε όλα τα επίπεδα παρά τις ευοίωνες συνθήκες που επικρατούσαν στον κλάδο» συμπλήρωσε μιλώντας στο πάνελ της εκδήλωσης.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στις 22 Οκτωβρίου, αν και οι φήμες για το επερχόμενο διαζύγιο των δύο πλευρών είχαν φουντώσει πολύ νωρίτερα.

Ο Μαρινάκης κατηγόρησε την κεφαλή της εταιρείας, τον Stevenson ότι δουλεύει ουσιαστικά για τον εαυτό του και για να εξασφαλίσει ένα καλό πακέτο αμοιβών για τον ίδιο και τον γιο του, τον οποίο επίσης έχει προσλάβει στην εταιρεία.

Το πρακτορείο επικοινώνησε τόσο με τον Μαρινάκη όσο και των Στίβενσον ζητώντας τους να σχολιάσουν επί των δηλώσεων του πρώτου, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Το πρακτορείο ερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι ο Στίβενσον είχε λάβει αποδοχές για το 2019 που άγγιζαν τα 4 εκατομμύρια $, ενώ ο γιος του κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο.

Ο βασιλιάς της χρεοκοπίας!

Η εταιρεία Diamond έλαβε 600 εκατομμύρια $ επενδυτικό κεφάλαιο από τον λεγόμενο “βασιλιά της χρεοκοπίας”, Γουίλμπουρ Ρος (φωτό) το 2011, για να αποκτήσει τον στόλο των 30 Μπάνκερ της Cido Shipping. Το όνομα του Ρος όμως δεν είχε γίνει γνωστό έως το 2019, οπότε έγινε και η συγχώνευση της Capital με την Diamond, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τάνκερ, εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σε αυτή την συγχώνευση, ο Μαρινάκης κατέληξε μόλις με το 6% των μετοχών και δύο θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η diamond πρόκειται να ανακοινώσει ζημιές τριμήνου, που θα ανέρχονται σε 0,26 $ ανά μετοχή!

Η διαφαινόμενη ταφόπλακα της πολυδιαφημισμένης συνεργασίας, φαίνεται από το γεγονός ότι η Ντάιαμοντ μεταφέρει 28 τάνκερ σε άλλο εταιρικό σχήμα, Ενώ ο Μαρινάκης αποσύρει 20 τάνκερ, για να τα διαχειριστεί μόνος του.

Πηγή: newsbreak.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X