«Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»: Τα Μουσεία της ΑΕΚ στα πρότυπα της Γιουβέντους!

«Αγιά Σοφιά-ΟPAP ARENA»:  Τελειώνει και το κτίριο με τα 2 μουσεία! (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

O Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το συνδυασμό high tech και των παραδοσιακών στοιχείων που θα υπάρχουν στο Μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε πριν από λίγες ώρες στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες από την εξέλιξη των εργασιών στο κτίριο το οποίο θα στεγάσει το Μουσείο Ιστορίας της «Ένωσης» και το Μουσείο του προσφυγικού Ελληνισμού. Όπως αποτυπώνεται στις εικόνες το κτίριο που θα στεγάσει την ιστορία του «Δικεφάλου» και την πολιτιστική κληρονομιά του συλλόγου (και όχι μόνο) ολοκληρώνεται και σύντομα θα μπει στην τελευταία φάση του. Από εδώ λοιπόν θα σας ενημερώσουμε για το πως θα τρέξουν από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις, αλλά και πως σκοπεύει η ΑΕΚ να φτιάξει το μουσείο της.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η καταγραφή της ιστορίας του συλλόγου έχει ολοκληρωθεί και πλέον όλοι έχουν επικεντρωθεί στις μουσειακές μελέτες και στο στήσιμο που θα υπάρχει εντός του κτιρίου. Ποια θα είναι για παράδειγμα η εσωτερική δομή του Μουσείου της ιστορίας της ΑΕΚ.

O στόχος της ΑΕΚ για τα δύο Μουσεία

Στόχος των ανθρώπων του συλλόγου, είναι τα δύο αυτά Μουσεία (και ειδικότερα αυτό της ΑΕΚ) να είναι προσιτά σε κάθε γενιά. Και για τους νέους ανθρώπους δηλαδή, που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν έχουν άμεση επαφή με αυτή. Για αυτό το λόγο τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν επισκεφτεί τα Μουσεία των περισσότερων μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, του Άγιαξ (όταν η ΑΕΚ έπαιξε στην Ολλανδία για το Champions League), της Μίλαν (τη χρονιά της ευρωπαϊκής πορείας και του πρωταθλήματος), και της Γιουβέντους (η οποία έχτισε ένα υπερσύγχρονο λειτουργικό γήπεδο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τους συνεργάτες του πήγαν να το δουν πριν από μερικά χρόνια και πήραν αρκετές ιδέες).

Αν και αρχικά υπήρχε σκέψη να υιοθετηθεί το στιλ του μουσείου των «μπλαουγκράνα», τελικά επιλέχθηκε αυτό της «βέκια σινιόρα». Ο λόγος είναι ότι η ισπανική ομάδα έχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό (έως και 80%) την ιστορία της ψηφιοποιημένη, ενώ η ιταλική έχει προσπαθήσει να ισορροπήσει την τεχνολογία με την παράδοση (είναι στο 60%-40%). Η ΑΕΚ λοιπόν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης μαζί με την Αγγελική Αρκάδη (που έχει επιφορτιστεί μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς), επέλεξαν να βαδίσουν ισορροπώντας ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον.

Οι high tech σκέψεις της ΑΕΚ για τα Μουσεία

Μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων της «Ένωσης» είναι να υπάρχει video wall στο οποίο ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει ψηφιακά, οποιαδήποτε εποχή ή κάποιο κομμάτι της ιστορίας της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να βρει και να δει αντικείμενα τα οποία θα έχουν διατηρήσει ζωντανές όλες τις μνήμες του συλλόγου παρά το πέρασμα του χρόνου!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι μία από τις σκέψεις που υπάρχουν, είναι η νέα μπουτίκ της ΑΕΚ στην «Αγιά – Σοφιά» να ολοκληρώνει τη διαδρομή είτε από την είσοδο στο γήπεδο, είτε από αυτή στα Μουσεία (όπως συμβαίνει και σε πολλά ευρωπαϊκά club), ώστε ο κάθε επισκέπτης αποχωρώντας να έχει τη δυνατότητα να πάρει το ενθύμιο που επιθυμεί δίχως επιπλέον ταλαιπωρία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων
X