Η ΑΕΚ τους κτυπά μόνο όρθιους και ισχυρούς

Η ΑΕΚ τους κτυπά μόνο όρθιους και ισχυρούς
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την ομάδα που πάντα θα πετάει μόνο με δικά της φτερά και κόντρα στον καιρό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΟ ανακοίνωσε πως έπεσαν οι υπογραφές για να ξεκινήσει η προσπάθεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Η ΑΕΚ αντέδρασε σ’ αυτή την εξέλιξη, με τρόπο πραγματικά πρωτοφανή για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα. Δεν θυμάμαι άλλη φορά κατά το παρελθόν, μια μεγάλη ομάδα, να χαιρετίζει μια κίνηση προόδου και ισχυροποίησης, μιας άλλης μεγάλης ομάδας. Διότι με την ανακοίνωση της, αυτό έκανε η ΑΕΚ. Και δεν χρειάζεται να εξηγήσω, ούτε γιατί ο ΠΑΟ είναι μεγάλη ομάδα, ούτε για ποιους λόγους ένα νέο γήπεδο συνιστά πρόοδο και ισχυροποίηση.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να μην βγάλει καμία επίσημη αντίδραση. Όπως δηλαδή έκαναν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Θα μπορούσε επίσης να έχει μπει ήδη στην διαδικασία να ψάχνει παρατυπίες ή σκανδαλάκια ή οτιδήποτε θα μπορούσε να βάλει εμπόδια σ’ αυτό το έργο του νέου γηπέδου του ΠΑΟ. Όπως δηλαδή το έζησε για τα καλά στο πετσί της, σχεδόν σε κάθε βήμα αυτής της πενταετούς διαδρομής, μέχρι την τελική ευθεία για να μπει στο δικό της σπίτι. Δεν έκανε καμία απ’ αυτές τις επιλογές. Προτίμησε να χαιρετήσει και μάλιστα με μακροσκελή ανακοίνωση, την προσπάθεια που ξεκινά ο ΠΑΟ για να μπει στο καινούργιο δικό του σπίτι.

Φυσικά είναι μια κίνηση που είναι πρωτόγνωρη. Αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ απλώνει το χέρι της, προς έναν παραδοσιακό της αντίπαλο; Όχι δα. Θυμίζω πως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατέθεσε την πρόταση σωτηρίας του ΠΑΟ από το ενδεχόμενο υποβιβασμού, πριν από δυο χρόνια. Αυτή που ψηφίστηκε τελικά από την πλειοψηφία της Λίγκας. Θυμίζω πως η ΑΕΚ πριν από λίγους μήνες, δεν κατέθεσε ένσταση στο περιβόητο ματς των πλει οφ με τον ΠΑΟΚ για τα μη θεωρημένα δελτία υγείας και δεν πήρε εκείνο το παιχνίδι μαζί με το εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στα χαρτιά.

Κάποιοι πίσω απ’ αυτή την κίνηση που έκανε τώρα η ΑΕΚ, όπως και αυτή που έκανε πριν από δυο χρόνια με τον ΠΑΟ ή το περασμένο καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ, ψάχνουν «φαντάσματα» δοσοληψίας και μικροσυμφερόντων. Λες και από τον ΠΑΟ έχει δει η ΑΕΚ καμία χάρη τα τελευταία χρόνια ή δεν θα φτύνει αίμα για να περάσει από το νέο του γήπεδο όταν φτιαχτεί. Ή λες και ο ΠΑΟΚ θα κάθεται πλέον να χάνει στα ματς με την ΑΕΚ (πολύ πρόσφατο το φετινό 1-1) ή λες και υπάρχει τρόπος να αντισταθμιστούν τα εκατομμύρια που ενδεχομένως έχασε η ΑΕΚ από το φετινό Τσου – Λου.

Προφανώς ο λόγος που πολλοί ψάχνουν για τέτοιους είδους «φαντάσματα» και ιστορίες για αγρίους, είναι επειδή δεν μπορούν να διανοηθούν πως μια ομάδα κάνει τέτοιους είδους κινήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αναρωτιόνται κάποιοι αν η ΑΕΚ κόπτεται τόσο πολύ για την πρόοδο συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μα είτε το θέλετε, είτε όχι, ναι κόπτεται. Και το αποδεικνύει με την στάση της, για την οποία πολλάκις έχει κατηγορηθεί από μερίδα του ίδιου της του κόσμου. Όμως για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν είναι τόσο ο τρόπος που βλέπει η ΑΕΚ την δική της πρόοδο, ως άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κυρίως είναι η σταθερή στάση ζωής που έχει η ΑΕΚ, να θέλει να κτυπά τον αντίπαλο της, όταν είναι όρθιος και ισχυρός. Όχι όταν είναι στο καναβάτσο και αδύναμος. Τους θέλει όρθιους, δυνατούς και με τα δικά τους γήπεδα. Σκεφτείτε από πότε η ΑΕΚ μπήκε σε φουλ πολεμική με τον ΟΣΦΠ. Μια πολεμική που κρατά ακόμα. Όταν ο ΟΣΦΠ έγινε πανίσχυρος πρώτα με τον Κόκκαλη και μετά με τον Μαρινάκη. Διότι πριν, ο εχθρός της ΑΕΚ και η πολεμική της, ήταν απέναντι στον ΠΑΟ του Βαρδινογιάννη. Ακόμα πιο πριν απέναντι στον ΟΣΦΠ του Νταϊφά και του Γουλανδρή και πάει λέγοντας. Και αν ο ΠΑΟ ξαναγίνει ισχυρός, τότε και πάλι, πρώτη την ΑΕΚ θα βρει απέναντι του.  Ενώ, έστω και αν αυτή την στιγμή είναι δύσκολο κάποιος να το πιστέψει, αν ο ΟΣΦΠ βρεθεί στην θέση που είναι τώρα ο ΠΑΟ, η ίδια με τώρα θα είναι και η στάση της ΑΕΚ.

Και υπάρχει και κάτι άλλο, που κανείς δεν πρέπει να το παραγνωρίζει. Η ΑΕΚ δέχθηκε λυσσαλέο πόλεμο, όταν ξεκίνησε να φτιάχνει το δικό της γήπεδο. Δεν το ξεχνά. Η ΑΕΚ βίωσε το μαρτύριο της περιπέτειας στα χωράφια της Β’ και της Γ’ εθνικής. Ούτε αυτό το ξεχνά. Επίσης η ΑΕΚ έχει χάσει όχι μόνο ματς, αλλά ολόκληρα πρωταθλήματα στα χαρτιά. Ούτε και αυτό το ξεχνά. Θα ήταν λοιπόν χυδαίο και ίσως ύβρις απέναντι στο παρελθόν της, να μπει στην διαδικασία να κάνει τα ίδια στους αντιπάλους της.

Φυσικά και η εύλογη απορία είναι, τι άραγε θα έκανε ο ΠΑΟ ή ο ΠΑΟΚ, αν σε αντίστοιχες περιπτώσεις βρισκόταν στην θέση της ΑΕΚ. Λυμένη είναι αυτή η απορία εδώ και πολύ καιρό και με χίλια παραδείγματα. Σε αντίστοιχη θέση, θα επιχειρούσαν να πατήσουν την ΑΕΚ στο λαιμό. Θα την έσπρωχναν μ’ όλη τους την δύναμη στο γκρεμό. Το έχουν κάνει άλλωστε. Είναι δεδομένο πως την ΑΕΚ την θέλουν αδύναμη, την θέλουν ξεσπιτωμένη. Και φάνηκε από τον τρόπο που λειτουργούσαν όταν η ΑΕΚ ήταν σε ζόρικα χρόνια. Φαίνεται και από τον τρόπο που αντιδρούν, όταν η ΑΕΚ δυναμώνει. Όμως η στάση μιας ομάδας απέναντι στα πράγματα. δεν γίνεται να ετεροκαθορίζεται.

Για να το πω πιο απλά. Η ΑΕΚ δεν θα γίνει σαν και αυτούς. Ούτε έγινε, ούτε και θα γίνει ποτέ. Όλο αυτό, φυσικά έχει τίμημα. Άλλοτε μικρό, άλλοτε μεγάλο. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, οι περισσότεροι εξ ημών, αυτή την ομάδα την έχουμε εκεί που την έχουμε, κυρίως γιατί πάντα θα πετάει αποκλειστικά με τα δικά της τα φτερά και κόντρα στο καιρό. Όσο ζόρικο και αν είναι αυτό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X