Το ματς με την Λάρισα γίνεται «ύπουλο» για την ΑΕΚ γιατί...

Το ματς με την Λάρισα γίνεται «ύπουλο» για την ΑΕΚ γιατί...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για το ματς της Ριζούπολης και τι έχει να σκεφτεί η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μπαίνει την Κυριακή το μεσημέρι ξανά σε δράση μετά τη διακοπή. Με ένα παιχνίδι που στα μάτια μου γίνεται από «ύπουλο» έως και «επικίνδυνο» για όσα έχουν προηγηθεί.

Η Λάρισα είναι κλασικά δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Αν δεν κάνεις τις πρώτες ευκαιρίες γκολ, αν δεν έχεις και λίγο ρέντα, μπορεί το ματς να «στραβώσει» από το πουθενά. Και η ΑΕΚ δεν έχει τέτοια πολυτέλεια. Έχει απωλέσει 3 βαθμούς στο Περιστέρι και 2 με τον ΠΑΟΚ εντός. Οπότε εντός έδρας ματς με την Λάρισα δεν χωράει… γκέλα.

Ομως το παιχνίδι δεν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το οποίο ξέρουν καλά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Θα γίνει στην Ριζούπολη που είχε δύο σερί ματς με Κύπρο και Σλοβενία και έχει επιβαρυνθεί, ενώ με βροχή γίνεται πάντα χειρότερο. Οπότε αυτός ο παράγοντας της αλλαγής της έδρας δεν είναι υπέρ της ΑΕΚ σε καμία περίπτωση. Ούτε κόσμος θα υπάρχει για να μπορεί να πει κάποιος ότι η ΑΕΚ παίζει μια… ανάσα από την Νέα Φιλαδέλφεια. Όλα αυτά δίχως παρουσία φιλάθλων είναι θεωρία.

Ίσα-ίσα που μια ομάδα που θέλει να κλειστεί και να πάρει αποτέλεσμα την βολεύει τέτοιο γήπεδο. Και η Λάρισα είναι τέτοια. Την ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να βγάλει την ποιότητα της, δεν την βολεύει. Θυμόμαστε και το περσινό 3-2 με τον Βόλο πόσο αγχωτικό ήταν και τι προσπάθεια κατέβαλε η ΑΕΚ παρουσία των οπαδών της για να γυρίσει το παιχνίδι από το 0-1.

Πολλά προβλήματα, μικρά και μεγάλα

Ομως στο τραπέζι για αυτό το ματς, εκτός της αλλαγής έδρας, πρέπει να μπει και το αγωνιστικό κομμάτι για την ΑΕΚ. Πολλά προβλήματα, πολλά… αν. Ας τα πιάσουμε από την αρχή.

Η ΑΕΚ δεν ξέρει αν θα αγωνιστεί ο βασικός γκολκίπερ της. Αν γίνει αυτό θα έχει χάσει προπονήσεις λόγω του τραυματισμού ο Τσιντώτας, ενώ αν δεν γίνει θα παίξει ο Αθανασιάδης, ένα παιδί που δεν το έχουμε δει ξανά σε επίσημο παιχνίδι. Στην άμυνα οι Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι έχουν χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του κορωνοϊού και δεν ξέρουμε ακόμη σε τι κατάσταση είναι, ενώ σήμερα επέστρεψε στα Σπάτα από παιχνίδια και ταξίδια με την Ρουμανία ο Νεντελτσεάρου. Χνιντ και Σβάρνας επίσης νόσησαν και έχασαν κάποιες (λιγότερες) προπονήσεις, ενώ ο Mπακάκης έχει χάσει μεγάλο χρονικό διάστημα με τον τραυματισμό και τον ιό (τον ταλαιπώρησε πολύ) και έχει μόλις 2 ματς στα πόδια του. Αριστερά ο Λόπες είναι 100% καλά.

Στα χαφ λείπει ο τιμωρημένος Κρίστιτσιτς, ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο έχουν απουσία αγωνιστικής δράσης για πολύ καιρό, ενώ ο Σακχόφ έχει λίγες προπονήσεις στα πόδια του όπως και ο Μάνταλος λόγω του ιού. Ο Σιμόες έχει να παίξει από τις αρχές Οκτωβρίου στο Περιστέρι, ενώ ο Γαλανόπουλος από τον Δεκέμβριο του 2019 και έχει ανέβει Γολγοθά στο κομμάτι της αποθεραπείας του. Ολοι δηλαδή στα χαφ έχουν… θέματα και πρέπει να δούμε η απραξία αλλά και ο κορωνοϊός πόσο και πως τους έχουν επηρεάσει.

Στην επίθεση ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι έτοιμος και δεν θα ρισκάρει όπως φαίνεται ο Καρέρα. Και θα ήταν ο συγκεκριμένος ο παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, αν κάτι δεν πάει καλά. Ευτυχώς που είναι καλά ο Λιβάια με τον Τάνκοβιτς και τον Ολιβέιρα, όπως και ο Ανσαριφάρντ που έχασε λίγες προπονήσεις λόγω της Εθνικής Ιράν. Πλέον υπολογίζεται και ο Αλμπάνης για τα άκρα, ενώ ο Μαχαίρας έπαιξε ένα ματς με την Εθνική Ελπίδων την Τετάρτη και είναι «ζεστός». Η επίθεση δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση πάντως και ίσως χρειαστεί να τραβήξει περισσότερο το κουπί την Κυριακή στην Ριζούπολη.

«Υπουλο» έως και «επικίνδυνο» για την ΑΕΚ

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν πρόλαβε να δουλέψει πολλά πράγματα στη διακοπή όπως αποδείχθηκε. Και αυτό δεν τον χαροποίησε. Ο κορωνοϊός και τα πολλά κρούσματα «τσάκισαν» τον προγραμματισμό της ΑΕΚ, αλλά και την ηρεμία που είχε κερδίσει μετά το διπλό στην Ζόρια. Το μόνο θετικό που μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από αυτή τη διακοπή είναι ότι δεν είχε μεγάλη καταπόνηση από Εθνικές. Και κάποιοι έστω και μέσω της καραντίνας πήραν ανάσες που χρειαζόντουσαν πολύ μετά από ένα δύσκολο μήνα.

Λόγω και του πως έχουν κυλήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά ματς με την Λάρισα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και της έντασης που προκαλεί ο Αλέξης Κούγιας, το ματς με την ΑΕΛ με τόσα αγωνιστικά δεδομένα και σε μία έδρα που δεν είναι αυτή που έχουν συνηθίσει οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, γίνεται στα μάτια που περισσότερο «ύπουλο», μέχρι και «επικίνδυνο» πια. Ειδικότερα αν το Σάββατο ο ΠΑΟ έχει καταφέρει να… κόψει κάτι από τον Ολυμπιακό με τις σημαντικές απουσίες στην επίθεση, τότε η νίκη της ΑΕΚ είναι κομβική στην οικονομία του πρωταθλήματος. Σε αυτό προσθέστε ότι την Πέμπτη δίνει ένα must win ματς για την Ευρώπη και είναι καλό να πάει σε συνθήκες που θα της επιτρέπουν να είναι συγκεντρωμένη και να μην κάνει εξωαγωνιστικές κουβέντες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X