Κι όμως, η ΑΕΚ πάει καλά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου εμφανίζει μία άλλη προοπτική στην πραγματικότητα της Ενωσης και έχει είδηση για Λιβάγια, Ολιβέιρα και σχόλια για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι στη φύση του ανθρώπου. Ισως λίγο περισσότερο στη φύση του κάθε Ενωσίτη. Δεν πρέπει να αδικούμε όμως, κανέναν. Είναι τόσα πολλά όσα πέρασε αυτός ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια που δεν είναι εύκολο να κρατηθεί ψηλά το φρόνημα σε όλες τις περιστάσεις. Συν τοις άλλοις, βιώνουμε και μία πρωτοφανή κοινωνική και οικονομική κρίση, η οποία μας έχει γονατίσει. Ετσι, πολλές φορές στο πρώτο ερώτημα: «τι κάνεις;», «πώς είναι τα πράγματα;», οι απαντήσεις είναι αρνητικές και δείχνουν μια στρεβλή θεώρηση των πραγμάτων.

Όπως και τώρα. Σε όλο αυτό το διάστημα της διακοπής, οι περισσότεροι μπήκαμε σε διαδικασίες αναλύσεων σε πράγματα που δεν γίνονται και δεν μπορούμε να ελέγξουμε, παρά με όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Κι όμως, νομίζω πως έστω και αν και φέτος έχουμε περάσει πολλά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε, η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία πραγματικότητα που μπορεί να πει κάποιος με σχετική βεβαιότητα πλέον, ότι εξελίσσεται θετικά.

Σούπερ σε όλα τα επίπεδα

Η ΑΕΚ πάει καλά. Είναι κάτι που πολλές φορές δεν το λέμε με θάρρος. Ισως κάποιες φορές φοβόμαστε να μην το…ματιάσουμε, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τώρα, ακόμα και έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ πάει καλά. Και αυτό είναι σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα σας πω πάλι για τα μεγάλα έργα υποδομών που συμβαίνουν στην κοινωνία της ΑΕΚ. Αυτά τα ξέρετε έτσι κι αλλιώς.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές χάνουν την πραγματική σημασία τους μέσα στην ομίχλη που μπορεί να αφήνει ένα κακό αποτέλεσμα ή ένας αποτυχημένος μεταγραφικός χειρισμός αλλά αρκεί να πας μία βόλτα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να σου φύγουν όλες οι αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου, όταν με το καλό μας το επιτρέψει η άρση του lockdown. Το πλέον σημαντικό είναι πως τα πράγματα εξελίσσονται θετικά και σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό και σχεδιαστικό κομμάτι της ομάδας.

Πληρότητα υλικού

Συζητώντας το μεσημέρι με τον Σταμάτη Βούλγαρη στην εκπομπή του Ελλάδα 94,3 αναλύαμε τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και πώς θα καλυφθεί η απουσία του Κρίστισιτς που είναι τιμωρημένος και δεν παίζει την Κυριακή στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΛ. Είναι εντυπωσιακό να διαπιστώνει κάποιος, πώς ακόμα και απόντος του Σέρβου, η ΑΕΚ έχει πλέον στη μεσαία γραμμή επιλογές παικτών σημαντικής κλάσης, όπως είναι οι Σάκχοφ – mvp κατά την άποψή μου σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν – Σιμόες, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι, που πλέον είναι έτοιμοι να μπουν σε κανονικό ρυθμό.

Είναι εντυπωσιακό επίσης να βλέπεις, ότι δεν θα παίξει ο Τσιγκρίνσκι, αλλά η ΑΕΚ έχει στο κέντρο της άμυνας παίκτες όπως οι Νεντελτσεάρου, Χνιντ και Σβάρνας. Πως δεν πιάνει πανικός επειδή θα λείψει ο Ινσούα, γιατί υπάρχει ο Λόπες. Πώς θα γίνει μεγάλη μάχη για το ποιοι θα παίξουν και θα επιλεχθούν τελικά από τον Καρέρα για τις θέσεις της επίθεσης. Νομίζω πως είναι πλέον καιρός να δρέψουμε καρπούς της μεταγραφικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι και φθινόπωρο και γέμισαν το ρόστερ με πολλούς και ικανούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός τα έβαλε και με την…πανδημία!

Προσέξτε: δεν υποστηρίζω πως η ΑΕΚ ξάφνου έγινε Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όπου υπάρχουν συνεχώς εκπλήξεις μεγατόνων σε όλα τα αθλήματα. Οι σταθερές που υπήρχαν μέχρι πρότινος δεν υφίστανται πλέον για κανέναν. Είναι τρομερό να βλέπεις, ότι ακόμα και ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως η Λίβερπουλ έχει χάσει τους δύο από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που διαθέτει και δεν πάει να κάνει κίνηση ενίσχυσης για το Γενάρη.

Δεν λέω, ότι είναι το σωστό. Απλά είναι μία πραγματικότητα που δείχνει, ότι οι περισσότεροι σύλλογοι προσπαθούν να πάνε συντηρητικά σε αυτή την περίοδο προκειμένου να βρουν τις λύσεις σε αυτή την προβληματική περίοδο. Κόντρα σε αυτό το κλίμα, η ΑΕΚ δείχνει πως είναι στην καλύτερή της φάση σε πληρότητα επιλογών. Kαι δεν είναι μόνο αυτό. Πολλές φορές, οικτίραμε την τύχη μας για τα προβλήματα που προέκυψαν με την πανδημία, ειδικά λίγο πριν την οδηγηθούμε στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Σας θυμίζω, πως κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε τελικά να παίξει το ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη και να κλείσει εκείνη τη σειρά δύσκολων αγώνων. Παράλληλα, στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής της διακοπής δεν μπόρεσε να δουλέψει ουσιαστικά, καθώς οι παίκτες βρίσκονταν σε καθεστώς επιτήρησης. Γνωστά αυτά, αλλά δείτε όσα συμβαίνουν τώρα γύρω μας. Δείτε πως ο Ολυμπιακός ξαφνικά ξέμεινε από τους τρεις ποιοτικότερους παίκτες του και έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό που τους έκανε να τα βάλουν μέχρι και με την Παγκόσμια ομοσπονδία τα έβαλαν και άρχισαν να ανακαλύπτουν σενάρια για πολιτικά παιχνίδια με αναρτήσεις της γενικής διευθύντριας τους! Εντυπωσιακά πράγματα που δείχνουν, όμως και τη λογική που αντιδρά ένα κλαμπ.

Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής

Επίσης υπάρχει και μία παράμετρος, την οποία έχουμε αναλύσει διεξοδικά τις προηγούμενες μέρες και αφορά τα θέματα των ανανεώσεων με Λιβάγια και Ολιβέιρα. Οι επίσημες τοποθετήσεις που υπάρχουν από την ΑΕΚ δείχνουν εδώ και μέρες σταθερά πως τα πράγματα δεν είναι σε προχωρημένο βαθμό. Αυτό που μπορώ να μεταφέρω ρεπορταζιακά είναι πως οι γέφυρες που έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα μέσω επαφών, αλλά και κάποιων συναντήσεων, οδηγούν σε εξαιρετικά θετικό δρόμο.

Και βέβαια, μολονότι μία διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή υπόθεση μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, θα έλεγα πως αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες οι πιθανότητες παραμονής των δύο πρωτοκλασάτων παικτών στο δυναμικό της ΑΕΚ, παρά να φτάσουμε σε αποχωρήσεις τους. Εχουμε μπροστά μας μέρες, αλλά ούτε πιστεύω ότι θα χρονίσουν περαιτέρω αυτά τα θέματα. Θα ρυθμιστούν και δεν θα αποτελέσουν ζήτημα στη λειτουργία της Ενωσης.

Εκανε χυδαία πολιτική ο Βεϊρίνια

Πριν κλείσω, μια αναφορά για κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα. Ολο αυτό το διάστημα της έντονης πόλωσης, όπου η ΑΕΚ έχει κονταροχτυπηθεί με τον ΠΑΟΚ για διάφορα θέματα από τον Μάιο του ‘18 και έπειτα, προσπαθούσα παραδοσιακά να αποφεύγω τη συμμετοχή μου. Κυρίως, επειδή δεν έπαψα ποτέ να αντιλαμβάνομαι πως ο μεγάλος αντίπαλος για την ΑΕΚ είναι ο Ολυμπιακός και σε δεύτερο επίπεδο ο Παναθηναϊκός.

Ωστόσο, Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι θεωρώ χυδαία τη συνέντευξη του Βιεϊρίνια προς δωδεκάχρονα παιδιά περί κλεμμένου πρωταθλήματος και άλλων φαιδρών καταστάσεων, τις οποίες προπαγανδίζουν σταθερά την τελευταία διετία. Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση – όχι τόσο επειδή έχω κάποια ψευδαίσθηση εντιμότητας από τον Πορτογάλο – ότι ρίχνει αυτό το δηλητήριο, ρίχνει κι άλλο νερό στο μύλο της τοξικότητας, σε παιδιά νεαρής ηλικίας.

Πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό που προέβαλε με μεγάλο καμάρι κάποια πιτσιρίκια που στην Τούμπα έπαιζαν πριν από χρόνια το γνωστό παιχνίδι «πέτρα, μολύβι…» και – δασκαλεμένοι προφανώς από εξυπνάκηδες – προσέθεταν την μέσα στις επιλογές τους! κωμικοτραγικό. Αντιλαμβάνομαι πως ο Βιερίνια προσπαθεί να κάνει πολιτική, ώστε να καλύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες που έχει πλέον. Επιχειρεί να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα. Αλλά σε παιδιά; Εκεί πρέπει άπαντες να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί και θα περίμενα από έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο έχει παραστάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο να το καταλαβαίνει αυτό και να μην το χρησιμοποιεί για να βγει ξανά στον αφρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X