Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς θα υπολογιστεί -Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς θα υπολογιστεί -Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τις λεπτομέρειες για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων τον προσεχή Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, που μαζί με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι το Δώρο Χριστουγέννων «θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσαν σενάρια για «κούρεμα» στο Δώρο Χριστουγέννων, με τα σχετικά δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι θα υπολογιστεί βάσει του ποσού του επιδόματος των 800 ευρώ, για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Το σενάριο αυτό, πλέον, διαψεύστηκε.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”».

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε και τι θα ισχύσει για το επίδομα των 800 ευρώ, παρουσιάζοντας τις προθεσμίες για τις αιτήσεις και τις εκτιμώμενες ημερομηνίες πληρωμής των ποσών. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο επιβεβαίωσε σήμερα τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση τον Δεκέμβριο, παραθέτοντας τους δικαιούχους του νέου επιδόματος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X