Η αλήθεια για τα μπακ και οι... κρυφές επιθυμίες

Η αλήθεια για τα μπακ και οι... κρυφές επιθυμίες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τους ακραίους αμυντικούς, το πλάνο της ΑΕΚ και το πότε πιστεύει ότι θα δούμε αλλαγές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεκινήσει μία κουβέντα γύρω από το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ΑΕΚ στα άκρα της άμυνάς της τον ερχόμενο Ιανουάριο. Μία κουβέντα η οποία έχει περισσότερο φιλολογικό ενδιαφέρον και περιστρέφεται γύρω από τις… προσωπικές επιθυμίες του καθενός.

Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Η ΑΕΚ κοιτάζει για δεξί (κυρίως) μπακ, όχι όμως για να τον αποκτήσει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά το καλοκαίρι ενόψει της επόμενης σεζόν στην «Αγιά Σοφιά».

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βάζει… εμπόδια στην κίνηση για ακραίο αμυντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι τα συμβόλαια που έχουν οι μπακ της ΑΕΚ, η οποία επί εποχής Μελισσανίδη δεν συνηθίζει να… τα σπάει. Άλλωστε πλην του Ενομπακάρε, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του για να αποχωρήσει.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο Ίλια Ίβιτς και το επιτελείο του δεν δέχονται προτάσεις από μάνατζερ, ή ότι δεν αναζητούν το ιδανικό προφίλ για τον παίκτη που θα έρθει.

Πάμε όμως να δούμε την κάθε περίπτωση των ακραίων μπακ της ΑΕΚ ξεχωριστά:

Μιχάλης Μπακάκης: Πρόκειται για τον δεξί μπακ της Εθνικής ομάδας με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Ο 29χρονος θα φύγει μόνο με πώληση και η ΑΕΚ θέλει τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ο ίδιος θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, αλλά αν δεν ικανοποιηθεί η «Ένωση», αυτό δύσκολα θα συμβεί!

Παουλίνιο Μότα: Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι. Λαμβάνει από την ΑΕΚ περίπου 200 χιλιάρικα ετησίως και δεν έχει… μέλλον. Πρόταση παραμονής δεν πρόκειται να του γίνει και περίπτωση να αποχωρήσει άμεσα θα υπάρξει μόνο αν βρεθεί ομάδα που να θέλει να αποκτήσει. Δηλαδή ζήσε Μάη μου…

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Το συμβόλαιό του επίσης εκπνέει το καλοκαίρι. Δεν είχε πείσει κανέναν από τους προηγούμενους προπονητές και τώρα μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση ξεκάθαρα από σπόντα. Περίπτωση να μείνει θα υπάρξει μόνο αν φύγουν και οι δύο προαναφερόμενοι, για να αποτελέσει back up της όποιας βασικής επιλογής έρθει.

Έλντερ Λόπες: Ο Πορτογάλος είναι αλήθεια πως φέτος δεν έχει πείσει, αλλά το ίδιο έχει συμβεί και με άλλους παίκτες. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και λαμβάνει 300-350 χιλιάρικα το χρόνο. Ή θα πρέπει λοιπόν να πουληθεί, ή να του δοθεί αποζημίωση για να αποχωρίσει. Από δύσκολο έως απίθανο να συμβεί.

Εμάνουελ Ινσούα: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να αποκτήσει ένα μπακ που ξέρει η ίδια και ξέρει και ο παίκτης το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμα ψάχνει τα πατήματά του, αλλά η αξία του είναι δεδομένη. Η «Ένωση» αποκλείεται το χειμώνα να ψάξει να βρει παίκτη για να τον αντικαταστήσει. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Μάριο Μιτάι: Ο «μικρός» προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 17 ετών και έκανε και το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θεωρείται το καλύτερο προϊόν των Ακαδημιών του Δικεφάλου και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο πρόσφατα μέχρι το 2023. Η ΑΕΚ θα επενδύσει πάνω του και μάλιστα σύντομα.

Βένταντ Ραντόνια: Ο Βόσνιος αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της U-19 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που έλαμψε στο τελευταίο UEFA Youth League. Στην ΑΕΚ τον πιστεύουν πολύ και μάλιστα για το άμεσο μέλλον. Έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Από τα παραπάνω αυτό που προκύπτει σύμφωνα πάντα με τη λογική των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι ότι υπάρχουν οι βάσεις για την τρέχουσα σεζόν και υπάρχει και σοβαρή επένδυση για το μέλλον. Όλοι φυσικά θα ευχόμασταν να δούμε έναν Μπορμπόκη δεξιά και έναν Κασάπη αριστερά, αλλά μέχρι να βρεθούν και να αποκτηθούν καλό θα είναι να κρατάμε χαμηλά τη μπάλα.

Μπακάκης και Ινσούα είναι οι προφανέστατες βασικές επιλογές με τα καλά και τα άσχημά τους. Ο Παουλίνιο και Βασιλαντωνόπουλος είναι υποψήφιοι για να… κοπούν ενόψει της «Αγιά Σοφιάς». Ο Λόπες θα… διαγραφεί μόνο αν υπάρξει διαζύγιο κοινή συναινέσει και φυσικά αν βρει ο ίδιος ομάδα που να καλύπτει τις φιλοδοξίες τις αγωνιστικές και τις οικονομικές. Όσο για το μέλλον η ΑΕΚ επενδύει στους Ραντόνια και Μιτάι. Δύο παίκτες που θα πρέπει να περιμένουμε για να τους δούμε σε διάρκεια.

Καταλαβαίνω πως σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει αυτό που διαβάζουν. Όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Εδώ μιλάμε για το πώς βλέπει η ΑΕΚ τα δεδομένα για κάθε παίκτη και όχι τα δικά σας ή τα δικά μου «θέλω».

ΥΓ: Θετικός στον Covid-19 ο Χασάν, θετικός και ο Ελ Αραμπί. Πριν από κάποιες μέρες κάποιοι υπάλληλοι χωρίς εισαγωγικά μας έλεγαν πότε κόλλησαν οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το ταξίδι στην Ουκρανία όπου έπαιξαν κανονικά κόντρα στη Ζόρια. θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσουν πότε κόλλησε ο Αιγύπτιος που έπαιξε με την Εθνική του ομάδα χθες και πότε ο Μαροκινός που δεν έπαιξε γιατί είχε… γαστρεντερίτιδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X