Τσιτσιπάς: «Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος»

Μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες έδωσε στον Guardian ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών μίλησε για την αντιμετώπιση που είχε όταν η Ελλάδα περνούσε την έντονη οικονομική κρίση, αλλά και για το πόσο «δύσκολος» είναι στις φιλίες.

«Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος», είπε ο Στέφανος σχετικά με τα όσα έζησε ως παιδί, όταν ταξίδευε εν μέσω κρίσης. «Ένιωθα ότι δεχόμουν κριτική χωρίς να φταίω, δεν είχα τίποτα να κάνω με όλο αυτό. Ένιωθα μειοψηφία όπου και να πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που πίστευαν. Νομίζω ότι κατά έναν τρόπο με έκανε πιο δυνατό. Κοιτώντας πίσω, με έκανε να θέλω να είμαι καλύτερος. Τώρα που το σκέφτομαι, είμαι περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα. Θα μπορούσα εύκολα να φρικάρω και να νιώθω μεγαλύτερη πίεση».

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται σούπερ κοινωνικός, ο Στέφανος ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα με τις σχέσεις του. «Όταν είμαι έτοιμος να κάνω έναν φίλο ή να αφήσω αυτόν τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά μου και να γίνει μέρος της ζωής μου, πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι το εγκρίνω όλο αυτό. Γιατί δεν θέλω να είμαι ανοιχτός σε τυχαίους ανθρώπους που θέλουν να με πληγώσουν και να είναι κακή επιρροή στη ζωή μου. Όντας ντροπαλός, μου πήρε χρόνο να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς το αντίθετο φύλο. Το έκανα πιο αργά στη ζωή μου και αυτό είναι ασυνήθιστο για αγόρια».

Κι η αλήθεια είναι πως τώρα δείχνει πιο ώριμος από ποτέ… «Δεν θέλω να είμαι παιδί πια. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άνδρα. Έμαθα πολλά στο Tour, έμαθα πολλά πράγματα και εκτός court, αντιμετώπισα δυσκολίες και ωρίμασα από τα λάθη και τις σχέσεις που είχα με πολλούς ανθρώπους και αυτό σημαίνει ότι είσαι ενήλικας τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X