Η ΑΕΚ νίκησε, αλλά η απώλεια του Σλότερ θα την πονέσει

Η ΑΕΚ νίκησε, αλλά η απώλεια του Σλότερ θα την πονέσει
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την διεκπεραιωτική νίκη της ΑΕΚ αλλά και την σοβαρή απώλεια του Σλότερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύσκολη νίκη για την «Βασίλισσα» απέναντι στην Σολέ, μια ομάδα χαμηλής ποιότητας αλλά σκληρό καρύδι που δεν παράτησε το ματς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Είναι από τα ματς που σε 10 μέρες δεν θα θυμάται κανένας καθώς η ΑΕΚ ήταν άχρωμη και άοσμη και ουσιαστικά έκανε μια διεκπεραιωτική νίκη και πάμε παρακάτω.

Ξεκίνημα χωρίς συγκέντρωση

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς πολύ χαλαρά και χωρίς να είναι 100% συγκεντρωμένη στο αγώνα, βρέθηκε να χάνει ώσπου να περάσει η δεύτερη πεντάδα στο γήπεδο. Για μια ακόμη φορά ο Λοτζέσκι ήταν εκπληκτικός και μαζί με τους Κατσίβελη-Ζήση λειτούργησαν σωστά στην επίθεση με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει μια διαφορά που θεωρητικά θα της εξασφάλιζε το παιχνίδι. Τα πολλά λάθη όμως, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης που λέγαμε ξαναέβαλαν στο παιχνίδι την Σολέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε 10 λάθη και ολοκλήρωσε το ματς με 12 για να καταλάβουμε πόσο αφελώς είχε προσεγγίσει το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώθηκε αυτό, η ΑΕΚ ήταν καλή στην επίθεση όπως σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια φέτος αλλά είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα. Δεν μπορούσε να κάνει μεγάλα σερί γιατί δεχόταν και εκείνη πόντους με αποτέλεσμα στο τελευταίο τρίλεπτο να αναγκαστεί να σοβαρευτεί για να μην έχει ατυχήματα. Δεν μπορείς να πεις πολλά για αυτό το ματς, ήταν καθαρά θέμα διάθεσης των παικτών της ΑΕΚ, αφού όπως είπε και ο Μασιούλις δεν μπήκαν στο γήπεδο όπως θα έπρεπε, αλλά η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια που απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους μπορεί να κερδίζει και στο ρελαντί.
Η αλήθεια είναι ότι, όπως είχα γράψει και στο τέλος του προηγούμενου μπλογκ, δεν περίμενα να δω καλή ΑΕΚ χθες γιατί πάνω που άρχισε να παίζει συνεχόμενα ματς και να βρίσκει ρυθμό, ήρθε η αναβολή στον αγώνα με τον Προμηθέα και έπρεπε για 7 μέρες να κάνουν μόνο προπόνηση, κάτι που τους ανάγκασε να κάνουν βήματα πίσω. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συνηθίσουμε φέτος καθώς ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα παίξει όλα του τα ματς, οπότε και οι ομάδες θα πρέπει να προσαρμόζονται και να παίρνουν νίκες ακόμα και αν δεν παίζουν καλά, όπως η ΑΕΚ χθες.

Επιθετικά κεντάει, αμυντικά προβλημάτισε

Για άλλο ένα παιχνίδι είδαμε πολύ καλή επιθετική λειτουργία από την ΑΕΚ, με όλους τους παίκτες να συμμετέχουν στην κυκλοφορία της μπάλας και όσοι έπαιξαν να σκοράρουν. Για άλλη μια φορά η ομάδα έβγαλε πάνω από 20 ασιστ (23) ενώ και τα ποσοστά της σε δίποντα-τρίποντα ήταν πολύ καλά, απόρροια των καλών σουτ που φτιάχνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 74,5% των πόντων της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι assisted, δηλαδή έχει προέλθει μετά από ασιστ, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην διοργάνωση και φυσικά αυτό δείχνει ότι πλέον έχει ωριμάσει επιθετικά και οι αυτοματισμοί και τα συστήματα δουλεύουν σωστά. Οι 2 playmaker της ομάδας, ο Ζήσης και ο Γκίκας έδωσαν και πάλι παραπάνω από τις μισές ασιστ (8+4) κυρίως προς τον Μορέιρα που άκοπα θα λέγαμε έβαλε 21 πόντους ενώ θα μπορούσε να βάλει και άλλους γιατί έχασε εύκολα καλάθια για την κλάση του.
Ο Ματ Λοτζέσκι συνέχισε να σκορπάει τρόμο όταν βγαίνει από τα σκριν, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ξεχειλίζει από ποιότητα που σε κάνει να πιστεύεις ότι όποτε σηκώνεται για σουτ αυτό θα είναι εύστοχο. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν πολύ καλός ο Κατσίβελης που έδωσε το νεύρο που έλειπε στην άμυνα ενώ και στην επίθεση δείχνει να έχει βρει τον ρόλο του.
Αμυντικά η ομαδική λειτουργία είχε σοβαρά προβλήματα, δεν είχε ένταση με αποτέλεσμα ο Κρόμα, ο Μπλέικς και ο Ντιαρά να κάνουν αρκετή ζημιά που ευτυχώς δεν στοίχισε. Ειδικά ο Μορέιρα ήταν πολύ κακός στις αλληλοκαλύψεις του αλλά και όταν τον χτύπησαν στα πόδια δεν μπόρεσε να είναι αποτελεσματικός.

Τεράστια η απώλεια του Σλότερ

Οπότε έχοντας πει όλα τα παραπάνω φτάνουμε στο σοκ της απώλειας του Σλότερ για τουλάχιστον ένα μήνα, αφού θα μπει για προγραμματισμένη αρθροσκόπηση για να τελειώνει επιτέλους με το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί από το καλοκαίρι. Για να πω την αλήθεια γνωρίζοντας και πόσο βαρύ κορμί είναι ο Μάρκους, δεν βλέπω να ξαναπαίζει το 2020. Αυτό είναι μια τεράστια και δυσαναπλήρωτη απώλεια για την ομάδα, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να κάνει όσα ο Σλότερ στο αμυντικό κομμάτι αλλά και επιθετικά κάνει τα καλύτερα σκριν μέσα στην ομάδα. Σίγουρα ποσοτικά μπορεί να καλυφτεί η απουσία του με ενεργοποίηση Μαυροειδή ή Γόντικα αλλά ποιοτικά θα υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Μην ξεχνάμε ότι στο περσινό κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ, ο Σλότερ ήταν απών και μόλις γύρισε άρχισε να ανεβαίνει η ομάδα και να κάνει το σερί της. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι θα κοιτάξουν για παίκτη, δεν είναι βέβαια το πιο εύκολο αυτήν την περίοδο αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολο από το να βρεις γκαρντ επιπέδου που επίσης θέλει η ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι ότι θα χάσει τα 6 εναπομείναντα ματς της χρονιάς (5 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη) που μερικά είναι και αρκετά δύσκολα οπότε η ομάδα θα πρέπει πάλι να κάνει προσαρμογές για καλύψει την απουσία του.

Το επόμενο ματς είναι στην Γαλλία, πάλι απέναντι στην Σολέ (αν γίνει) που με νίκη η ΑΕΚ εξασφαλίζει την πρόκριση και κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη θέση.

ΥΓ. Κάτι πρέπει να γίνει με τις βολές, δεν είναι κατάσταση αυτή σε κάθε ματς, η ΑΕΚ έχει σε 3 ματς 46/69 (66,7%), έχει χάσει δηλαδή 23 εύκολους πόντους και ποσοστό ομάδας χαμηλότερης βαθμίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X