Η ΑΕΚ δεν γίνεται να είναι ευχαριστημένη από τα ακραία μπακ

Η ΑΕΚ δεν γίνεται να είναι ευχαριστημένη από τα ακραία μπακ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος... βάζει στο τραπέζι την κουβέντα για τα 5 ακραία μπακ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκίνημα της σεζόν (και) για την ΑΕΚ; Ναι. Μόλις 11 παιχνίδια σε Ελλάδα-Ευρώπη; Ναι. Με μίνι-προετοιμασία και ουσιαστικά στόχευση για τελικό το καλοκαίρι; Ναι.

Ολα αυτά να τα δεχθώ και να τα βάλω στο τραπέζι. Δεν είναι στοιχεία που δεν έχουν βάση. Ομως, υπάρχουν και κάποια δεδομένα σε θέσεις-κλειδιά για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και το πιάνω εξ’ αρχής.

Επουδενί η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από τα ακραία μπακ της. Και δεν εννοώ την απόδοση των παικτών της. Και αυτό διότι εγώ προσωπικά πάνω-κάτω αυτό περίμενα από τους μπακ της το καλοκαίρι. Δεν περίμενα να δω… παπάδες από αυτούς που διαθέτει η ΑΕΚ στις δύο πλευρές. Αρα για μένα το πρόβλημα ήταν και παραμένει στο αρχικό στάδιο της επιλογής. Στο πως και γιατί ήρθαν.

Τι έχουμε αριστερά

Για το αριστερό άκρο της άμυνας ο «παλιός» πια Ελντερ Λόπες κάθε χρόνο ρίχνει την απόδοση του. Αν το δεις ψυχρά, έτσι είναι. Θυμηθείτε πως ήρθε, τι εκκίνηση έκανε και πως είναι από πέρυσι ο Πορτογάλος. Και επίσης θεωρώ ότι αν είχε συμβόλαιο ο Χουλτ, θα προτιμούσαν τον Σουηδό στο φινάλε για να παραμείνει. Ο Λόπες όσο πάει και κάνει χειρότερη την αμυντική του εικόνα, ενώ επιθετικά που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, πολύ σποραδικά βλέπουμε καλές και ουσιαστικές φάσεις. Και είτε με τον Λιβάγια, είτε με τον Τάνκοβιτς στα λίγα παιχνίδια, δεν δείχνει να «κουμπώνει» στην πλευρά με κάποιον. Το ίδιο πάνω κάτω και με τον Μάνταλο, απλώς ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε στο μυαλό του και τις επιστροφές και αυτό είναι πάντα συν. Αρα ο Λόπες δεν μπορεί να είναι αυτό που θέλει και περιμένει η ΑΕΚ αριστερά.

Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι ο παίκτης που επέλεξε η διοίκηση για μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Τον ήξερε από τον Παναθηναϊκό, θεωρούσε ότι είναι safe επιλογή και δεν στήριξε μια επιλογή Ιβιτς από το scouting για να γλυτώσει το ρίσκο σε ένα περίεργο καλοκαίρι. Τότε είχα επιφυλάξεις για την περίπτωση του Αργεντίνου μπακ. Φαινόταν περισσότερο στον ΠΑΟ του… φιλότιμου και της υπέρβασης του ρόστερ με τον Δώνη, αλλά στην ΑΕΚ υπάρχουν αγωνιστικές απαιτήσεις από τον μπακ. Και ο Ινσούα δείχνει σε πρώτη φάση να μην μπορεί να ανταποκριθεί και τα στάνταρ του να έχουν… ταβάνι.

Οπως περίμενα είναι σίγουρα 1-2 κλικ καλύτερος αμυντικά από τον Λόπες, στο ίδιο επίπεδο πάνω-κάτω με τον Χουλτ, σαφώς πιο aggressive, όμως επιθετικά λίγα πράγματα σε επίπεδο παραγωγής και δημιουργίας. Περίμενα δεδομένα κάτι καλύτερο αυτό το καλοκαίρι. Ομως επειδή είναι νέο πρόσωπο, του δίνω χρόνο για να δούμε περισσότερα δείγματα. Για τον Μιτάι έχουμε δείγμα 45 λεπτών σε ένα απαιτητικό και ειδικών συνθηκών ματς με τον ΠΑΟΚ και είναι άδικο να κριθεί ένα 17χρονο παιδί.

Τι έχουμε δεξιά

Στα δεξιά της άμυνας, απόντος του Μπακάκη για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού και κορωνοϊού, ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο και όχι τον Παουλίνιο. Και για την 11αδα στα περισσότερα ματς, αλλά και για την ευρωπαϊκή λίστα. Και αυτό λέει πολλά, αν όχι… όλα.

Ο Παουλίνιο λοιπόν είναι μια επιλογή χαμηλού επιπέδου που είχε φανεί από πέρυσι και δεν δείχνει να παίρνει… βελτίωση. Λίγες καλές φάσεις θυμόμαστε στα 33 παιχνίδια που έχει παίξει. Οπότε η ΑΕΚ πρέπει να πάει παρακάτω.

Ο Βασιλαντωνόπουλος… ευτυχώς που υπήρχε για την ΑΕΚ στο χρονικό σημείο της εκκίνησης της σεζόν, διότι το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο. Εχει «ψηθεί» σε μικρότερες ομάδες με πολλά παιχνίδια, αλλά σε συγκεκριμένο μοτίβο επιθέσεων και συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο. Εδώ η ΑΕΚ του ζητά κάτι άλλο και ο ίδιος προσπαθεί να ανταποκριθεί. Ξεχωρίζει για το διασκελισμό του, την αυταπάρνηση του για κάθε φάση, ακόμη και αν δείχνει ότι χάνεται. Πρέπει να γίνει πιο ήρεμος με την μπάλα και κοιτάξει περισσότερο την ουσία. Αυτό θα τον «κρατήσει».

Ο Μπακάκης είναι ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Από το καλοκαίρι του 2014 στην ομάδα, έχει ζήσει και έχει ακούσει τα… πάντα μαζί με τον Μάνταλο. 178 παιχνίδια με την Ενωση πλέον, δύσκολα βρίσκεις Ελληνες με τόσα παιχνίδια σε μία ομάδα πριν καλά καλά γίνουν 30. Αγωνιστικά υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τον ίδιο. Στην ΑΕΚ δεν μπορεί να αποδώσει όσα μπορεί και δίνει έμφαση στην αμυντική του εικόνα, ενώ στην Εθνική με το σχέδιο που υπάρχει βλέπουμε… άλλον, καλύτερο Μπακάκη. Άρα κάπου κάτι δεν γίνεται καλά. Και επειδή είναι περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ, βασικός στην Εθνική ομάδα, πρέπει το ίδιο το κλαμπ να βρει και να λύσει τι φταίει. Και να το λύσει.

Αυτοί οι 5 ακραίοι μπακ έχουν παίξει φέτος για την ΑΕΚ. Και δεν περιμένω να πω την αλήθεια κάτι θεαματικά καλύτερο από όλους. Πάνω-κάτω ξέρει η ΑΕΚ τι περιμένει, τι έχει να περιμένει. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ευχαριστημένη για το σχέδιο που θέλει να υπηρετήσει και το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X