Κούπερ για Καραγκούνη: «Από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που έχω προπονήσει»

Με αφορμή τα γενέθλια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, το gazzetta.gr εξασφάλισε τα όσα είπε στο βιβλίο «30 θεοί του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» ο Αργεντινός προπονητής για τον Γιώργο Καραγκούνη.

«Ο Γιώργος Καραγκούνης κατά την άποψή μου υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ένα τεράστιο ταλέντο χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, εξάλλου το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Είχε πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν μόνο η τεχνική του ποιότητα και οι κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο που τον έκαναν να διακριθεί, αλλά κι ο τρόπος που αντιλαμβανόταν τον αγώνα. Είχε σπουδαία ποδοσφαιρική αντίληψη, καταλάβαινε το ποδόσφαιρο. Μου έκανε εντύπωση το πώς διάβαζε τον αγώνα.

Ήξερε ποια ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσει με την μπάλα, να την προωθήσει ο ίδιος ή να παίξει με τη μία, έπαιζε πάντα με το κεφάλι ψηλά βλέποντας γήπεδο. Ένας ποδοσφαιριστής που συνδύαζε εξυπνάδα και πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί και μια πολύ δυνατή προσωπικότητα στα αποδυτήρια, όσο και στο γήπεδο. Ο Καραγκούνης που γνώρισα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και άψογος επαγγελματίας. Τέλος, θα ήθελα να σταθώ στην ποδοσφαιρική του ευφυΐα, η οποία φαινόταν από το γεγονός ότι ήξερε τι θα κάνει με την μπάλα πριν ακόμα την πάρει στα πόδια του. Αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές που έχω προπονήσει»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X