Τσέφεριν: «Πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουμε τη σεζόν, αλλά εξαρτάται και από τις κυβερνήσεις»

Την αισιοδοξία του ότι η σεζόν στην Ευρώπη θα ολοκληρωθεί, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος επίσης επέκρινε αυτούς που σχεδιάζουν την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα.

Ο πρόεδρος της UEFA, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Marca, μίλησε για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου μετά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, για το πλάνο δημιουργίας νέας κλειστής Λίγκας, για την απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες, ενώ εκτίμησε ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις κυβερνήσεις των χωρών.

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, έπρεπε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο, όλοι  εξετάστηκαν. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν, αν και δεν εξαρτάται μόνο από την UEFA, αλλά και από τις κυβερνήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, το ποδόσφαιρο είναι πιθανώς ένας από τους ασφαλέστερους τομείς, σε κανέναν τομέα δεν εξετάζονται οι εργαζόμενοι με αυτή τη συχνότητα», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μπορούν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την αίσθηση που παίρνεις από ένα γήπεδο χωρίς φιλάθλους, είναι σίγουρα πολύ λυπηρό γιατί το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι οι άλλοι, διευθυντές, διαιτητές, εκπρόσωποι, ο Τύπος είναι δευτερεύον μέρος. Χωρίς παίκτες δεν μπορεί να υπάρχει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν μπορεί να είναι για πάντα» συμπλήρωσε ο Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε με σκληρά λόγια για αυτούς που σχεδιάζουν την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. «Για μένα αυτή η διοργάνωση είναι εκτός πεδίου ερωτήσεων. Είναι το όνειρο δύο ή τριών παραγόντων του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για την αλληλεγγύη. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα εκτός από τον εαυτό τους, θα έβλαπταν ακόμη και τους συλλόγους τους, αλλά μάλλον δεν το γνωρίζουν ακόμη. Η ιδέα δεν είναι πολύ σοβαρή. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο μια λαϊκιστική ή πολιτική ιδέα παρά μια σοβαρή ιδέα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X