Handball Premier: Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου προπονητών

Handball Premier: Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου προπονητών
Photo Credits: INTIME

Ανακοίνωση του ΣΥΠΧΕ για τα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη τηλεδιάσκεψη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσε η πρώτη τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΣΥΠΧΕ),στην συμμετείχαν περίπου 60 άτομα.

Έγινε μία πολύ διεξοδική συζήτηση, γύρω από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο χάντμπολ και ευρύτερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, υπήρξαν χρήσιμες τοποθετήσεις και πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από ομιλητές.

Η ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με επιτυχία διεξήχθη πρώτη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος με κύριο θέμα τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊου στην υγεία μας, το άθλημα μας και γενικότερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο ειδικός Αιματολόγος MD, MDsc, Στέργιος Παπαδημητρίου πρώην διεθνής αθλητής του χάντμπολ ανέλυσε με διεξοδικό και σαφή τρόπο όλα τα δεδομένα της επιστήμης που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε το άθλημα μας να επανέλθει σε κάποια λειτουργική κατάσταση. Την διαδικτυακή συνάντηση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας που έζησε καθώς νόσησε από κορονοϊο ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας που έχουν επηρεάσει και το άθλημα του χάντμπολ.

Ακολούθησε εκτενής ανταλλαγή απόψεων των προπονητών όπου οι προπονητές – μέλη του συνδέσμου μας αναζήτησαν τρόπους για τη λειτουργία των αγωνιστικών και αναπτυξιακών τμημάτων των Σωματείων στην περίοδο της καραντίνας αλλά και μετά από αυτήν.

Ο ΣΥΠΧΕ διεκδικεί και θα διεκδικεί την επιστροφή στην όποια προπονητική αρχικά αλλά και αγωνιστική δραστηριότητα με κάθε τρόπο. Όμως ως επιστημονικός φορέας δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς δεδομένα και χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση σέβεται και ακολουθεί τις οδηγίες και αποφάσεις των ειδικών όπως αυτές εκφράζονται από την Πολιτεία. Ακόμη δηλώνει ανοικτός σε όποια συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος, με σκοπό την ορθολογική προσπάθεια επανεκκίνησης συνολικά του αθλήματος μας, μακριά από ανούσιες κορώνες, με πλάνο και δράσεις, όπως έγινε και στην προηγούμενη καραντίνα και με σύμπνοια όλων των παραγόντων του αθλήματος. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται αντοχές και θεσμοί, δεν θα εξυπηρετούσε το κοινό συμφέρον. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον σκόπελο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X