ΑΕΚ: Η δημιουργία έφερε επιθετική... έκρηξη!

ΑΕΚ: Η δημιουργία έφερε επιθετική... έκρηξη!
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr καταγράφει τα κατορθώματα της ΑΕΚ στον τομέα της δημιουργίας, που έχουν βοηθήσει στο 5-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στη σεζόν είναι το καλύτερο δυνατό.

Η Ένωση στα πρώτα 5 παιχνίδια της σε Ελλάδα και Ευρώπη μετράει μόνο νίκες, καθώς έχει ρεκόρ 3-0 στο πρωτάθλημα της Basket League και 2-0 στον όμιλο του BCL, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν τυχαία, ούτε λόγω της βαριάς φανέλας που κουβαλάει η ομάδα. Στο ξεκίνημα της σεζόν η Ένωση έχει καταφέρει να εκκινήσει μόνο με νίκες, καθώς βγάζει όλο και περισσότερο, πάνω στο παρκέ, τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του.

Μια δουλειά που άρχισε από το καλοκαίρι του 2019, όταν και ανέλαβε ο Έλληνας τεχνικός, όμως φέτος βγαίνει όλο και περισσότερο, καθώς η Ένωση κράτησε μεγάλο μέρος του κορμού της, ενώ η φιλοσοφία της παραμένει η ίδια σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό που έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό είναι ο βαθμός δημιουργίας της Βασίλισσας. Το κομμάτι αυτό μάλιστα έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε μεγάλο μέρος των πόντων που πετυχαίνει η ομάδα να έρχεται μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και όχι από κάποια ατομική προσπάθεια. Κάτι που θέλουν να βλέπουν όλοι οι προπονητές, όλων των ομάδων πάνω στο παρκέ.

Υπερδιπλάσιες ασίστ από λάθη

Στα πρώτα 5 επίσημα παιχνίδια της σεζόν, σε πρωτάθλημα και BCL η Ένωση έχει δείξει πως έχει δουλέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την δημιουργία και τους αυτοματισμούς της. Κάτι που έχει αποτυπωθεί και στους αριθμούς της, οι οποίοι αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της δουλειάς εντός των τειχών.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις ασίστ που έχει μοιράσει η ΑΕΚ στα πρώτα πέντε παιχνίδια της στη σεζόν.

Κόντρα στον Ιωνικό: 20
Κόντρα στη Λάρισα: 25
Κόντρα στη Χάποελ Χολόν: 25
Κόντρα στο Περιστέρι: 14
Κόντρα στη Τσμόκι Μινσκ: 29

Συνολικά σε αυτά τα πρώτα 5 παιχνίδια της σεζόν η Ένωση έχει μοιράσει 113 τελικές πάσες. Αυτό αντιστοιχεί σε 22,6 ασίστ κατά μέσο όρο. Αριθμός εντυπωσιακός, που δείχνει το ομαδικό πνεύμα της ομάδας.

Επιπλέον, ο αριθμός αυτός αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που αντιπαραβάλλεται με τα λάθη που έχει κάνει η Βασίλισσα σε αυτά τα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν.

Τα λάθη της ΑΕΚ μπορούμε να τα δούμε παρακάτω:

Κόντρα στον Ιωνικό: 12
Κόντρα στη Λάρισα: 8
Κόντρα στη Χάποελ Χολόν: 11
Κόντρα στο Περιστέρι: 10
Κόντρα στη Τσμοκι Μινσκ: 5

Συνολικά η Ένωση έχει υποπέσει σε 46 λάθη, σε αυτά τα πρώτα 5 παιχνίδια, τα οποία αντιστοιχούν σε 9,2 λάθη κατά μέσο όρο. Κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ έχει διπλάσιες τελικές πάσες από τα λάθη στα οποία έχει υποπέσει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η αναλογία 22,6/9,2 (αναλογία ασίστ/λάθη στα πρώτα 5 παιχνίδια της σεζόν) είναι αυτή που σκορπά αισιοδοξία για τη συνέχεια. Η Βασίλισσα στηρίζεται σε ένα πλάνο, το οποίο την κάνει άκρως επικίνδυνη πάνω στο παρκέ και εξαιρετικά απρόβλεπτη ως ομάδα. Και με τα στοιχεία αυτά θέλει να πορευτεί και στη συνέχεια της σεζόν…

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X