ΑΕΚ: Η «Αγιά Σοφιά» δεν είναι... μακριά

ΑΕΚ: Η «Αγιά Σοφιά» δεν είναι... μακριά
Photo Credits: INTIME

Ολα όσα έχει και θα... έχει η ΑΕΚ για την στιγμή που θα μπει στο νέο γήπεδο «Αγιά Σοφιά-OPAP ARENA»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παλάτι στη Νέα Φιλαδέλφεια… τρέχει και άπαντες στην οικογένεια της ΑΕΚ μετρούν αντίστροφα για την μεγάλη επιστροφή της ομάδας στο… σπίτι της και στην «Αγιά Σοφιά-OPAP ARENA» την επόμενη σεζόν.

Αυτόματα, η επιστροφή της ΑΕΚ στο μέρος όπου την έμαθαν και την αγάπησαν όλοι, είναι τεράστιο γεγονός. Και με το «στολίδι» που θα την στεγάζει θα ανέβει κατακόρυφα η δυναμική και το πρεστίζ του κλαμπ.

Όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί ποδοσφαιριστές που φορέσαν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα δεν πρόλαβαν, κάποιοι στάθηκαν άτυχοι και κάποιοι θα ζήσουν από… μέσα την ιστορική αυτή μετακόμιση από το «κρύο» ΟΑΚΑ, στα… ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας.

That’s life στο ποδόσφαιρο…

Οι φετινές κινήσεις έδειξαν… «Αγιά Σοφιά»

Το φετινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο για όλη την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας, τα οικονομικά σε όλα τα επίπεδα ήταν μειωμένα στο ποδόσφαιρο, αλλά η ΑΕΚ παρουσιάστηκε αρκετά δραστήρια, κάνοντας πολλές μεταγραφικές κινήσεις με φόντο το μέλλον.

Η «δυνατή» πώληση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ, έδωσε… οξυγόνο στην Ενωση να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία και το απέδειξε μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Οι φετινές κινήσεις ήταν στοχευμένες και σχεδόν όλοι οι παίκτες που ήρθαν έχουν αφήσει ήδη το στίγμα τους. Η μόνη παραφωνία… ο Μπράιτ Ενομπακάρε, αλλά η ΠΑΕ κινήθηκε αστραπιαία, σωστά και απομάκρυνε έναν παίκτη που ήταν… αλλού.

Η ΑΕΚ πήρε ικανούς ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία με μεγάλη προοπτική κι αυτό φανέρωσε τον στόχο των ανθρώπων της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Λιβάι Γκαρσία (22 χρ.), Μουαμέρ Τάνκοβιτς (25 χρ.), Ιονούτ Νεντελτσεάρου (24 χρ.), Νταμιάν Σιμάνσκι (25 χρ.), Νασίμ Χνιντ (23 χρ.) βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή, ενώ με το βλέμμα στο μέλλον ήρθαν και οι Πέταρ Καρακλάγιτς (20 χρ.), Βενάντ Ραντόνια (19 χρ.), Γιάννης Ιατρούδης (21 χρ.) και πέρυσι ο Ζίγκα Λάτσι (18 χρ.). Φυσικά σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι… μικροί που προωθήθηκαν Θεοδόσης Μαχαίρας (18 χρ.), Μάριο Μιτάι (18 χρ.), Γιάννης-Φοίβος Μπότος (19 χρ.), Γιώργος Θεοχάρης (18 χρ.), Βασίλης Χατζηεμμανουήλ (18 χρ.) και Ευθύμης Χριστόπουλος (18 χρ.), με τον πρώτο να είναι ήδη βασικό στέλεχος του rotation του Μάσιμο Κάρερα.

Οι έμπειροι… στηρίγματα για το μέλλον

Η ΑΕΚ, εκτός από τους… εξελίξιμους απέκτησε και ποδοσφαιριστές για να στηρίξουν τους… μικρούς και να «γεμίσουν» με εμπειρία το ρόστερ. Αυτοί είναι οι Γεβγιέν Σάκχοφ και Καρίμ Ανσαριφάρντ, οι οποίοι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύουν την ποιότητά τους και ξεκάθαρα μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «έξυπνες» μεταγραφές για την Ενωση.

Λίγο πιο πίσω είναι ο Εμάνουελ Ινσούα, ο οποίος ακόμα δεν έχει μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, σίγουρα δεν είναι κακή μεταγραφή και δείχνει να χρειάζεται χρόνο.

Η δυνατή «βάση» της ΑΕΚ

Στα Σπάτα υπήρχαν ήδη ποδοσφαιριστές από τα προηγούμενα χρόνια, με πλάνο να μπουν στο νέο γήπεδο κι αυτοί είναι οι Πέτρος Μάνταλος, Μιχάλης Μπακάκης, Παναγιώτης Τσιντώτας, Νέναντ Κρίστιτσιτς, Αντρέ Σιμόες, Κώστας Γαλανόπουλος, Στράτος Σβάρνας, Γιώργος Αθανασιάδης και σίγουρα θα είναι και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αν φυσικά δεν αποφασίσει να «κρεμάσει» τα παπούτσια του το προσεχές καλοκαίρι. Πάντως ακόμη και να σταματήσει δεν αποκλείεται να είναι στην «Αγιά Σοφιά-OPAP ARENA» από άλλο πόστο…

Στους προηγούμενους δεν γίνεται αναφορά στους Παουλίνιο, Ελντερ Λόπες, Νταβίντ Σιμάο, Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, καθώς η θέση τους στο ρόστερ είναι αβέβαιη…

Επίσης, το συμβόλαιο του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αλλά η αγωνιστική του άνοδος πιθανόν να τον διατηρήσει στα Σπάτα, με ενδεχόμενη ανανέωση. Θα φανεί…

Τα δύο… καυτά θέματα και ο Αλμπάνης

Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα δεσμεύονται με την ΑΕΚ μέχρι το προσεχές καλοκαίρι και είναι δεδομένο ότι με βάση την ποιότητά τους αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά». Οι δύο υποθέσεις αναμένεται να τελειώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόθεση της Ενωσης είναι να τους διατηρήσει, αλλά με τα δικά της οικονομικά δεδομένα.

Ανάλογη είναι και η υπόθεση του Χρήστου Αλμπάνη, ο οποίος μένει ελεύθερος τέλος Ιουνίου και η παραμονή του είναι 50-50.

Χρειάζεται κι… άλλα η ΑΕΚ

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια ισχυρή βάση για το νέο γήπεδο, αλλά φυσικά θέλει κι άλλη ενίσχυση, καθώς οι λέξεις «εξέλιξη, άνοδος και βελτίωση» είναι μέσα στη ζωή μας.

Ωστόσο, τα φετινά δείγματα των κινήσεων ήταν άκρως ενθαρρυντικά και τα καλύτερα έρχονται…

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ; Ποιότητα. Σε όλες τις θέσεις, σε όλες τις γραμμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X