Είναι ο Ολιβέιρα αυτός που της… κάνει;

Είναι ο Ολιβέιρα αυτός που της… κάνει;
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος... καταπιάνεται στο blog του με τον φορ Ολιβέιρα και όσα έχουμε δει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να αμφισβητήσει κανείς την ποδοσφαιρική αξία του Νέλσον Ολιβέιρα δεν μπορεί.

Είναι ένας ποιοτικός φορ, που πρέπει να ενταχθεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πλάνο ομάδας για να αποδώσει και να βγάλει τα καλά στοιχεία του. Να παίζει «πολύ» η ομάδα για αυτόν, να τον «ταΐζει και να περιμένει τα γκολ του στο κουτί. Η ΑΕΚ, όμως, δεν παράγει πολύ. Δεν έχει φτάσει ακόμη σε τέτοιο επίπεδο. Κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση βεβαίως, αλλά επουδενί δεν λογίζεται ως τέτοια ποδοσφαιρική ομάδα τώρα. Μέχρι και τη διακοπή στηριζόταν περισσότερο στο… κόντρα παιχνίδι, απέναντι στον αντίπαλο. Και ότι καλό έκανε φέτος, το έχει καταφέρει έτσι.

Για την περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα, λοιπόν, η ΑΕΚ πρέπει να απαντήσει σε ένα καίριο ερώτημα. Πριν του προσφέρει από 700.000 ευρώ μέχρι και τα ίδια που παίρνει (1.1 εκατ.ευρώ): Είναι ο Πορτογάλος, ο φορ που της κάνει; Ο καθένας έχει την γνώμη του. Οπαδός, ποδοσφαιρόφιλος, δημοσιογράφος. Αλλά η ΑΕΚ είναι αυτή που αποφασίζει, η δική της απόφαση έχει σημασία και επηρεάζει τις εξελίξεις. Και αυτή θα κριθεί στο φινάλε.

Δεν έχω πειστεί ότι είναι αυτός…

Με το δείγμα του Ολιβέιρα σε αυτόν τον ένα χρόνο και κάτι, προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι είναι ο φορ που θα την πάει παρακάτω-παραπέρα, ο φορ που θα την αλλάξει επίπεδο. Ούτε ως Πόνσε, ούτε ως Αραούχο στα καλά του δεν μπορώ να τον σκεφτώ… Δεν έχει «κουμπώσει» στις απαιτήσεις της ΑΕΚ, δεν έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό σχέδιο. Σε όλα αυτά προσθέστε και το ντεφορμάρισμα του από την έναρξη της σεζόν. Στα περισσότερα ματς βλέπεις ένα ψηλό φορ να τρέχει άσκοπα, να προσπαθεί να κερδίσει μονομαχίες και τελικά τις περισσότερες να τις χάνει με πολύ εύκολο τρόπο. Το ένα γκολ που έβαλε, το κατάφερε μετά από χαμένο πέναλτι και η μπάλα στρώθηκε ξανά μπροστά του. Δηλαδή, μηδαμινή ουσία για φορ.

Και επειδή η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει την έξυπνη κίνηση με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, το κενό από το ντεφορμάρισμα του Ολιβέιρα… καμουφλαρίστηκε. Και η κακή του εικόνα δεν βγήκε τόσο στην επιφάνεια. Και ευτυχώς που η ΑΕΚ είχε τον Καρίμ.

Ο Καρέρα προτιμά τον Ανσαριφάρντ

Στα 9 ματς που έχει παίξει ο Ολιβέιρα, ο Καρέρα τον ξεκίνησε στα τέσσερα. Ούτε στα μισά δηλαδή. Αντιθέτως, ο Ανσαριφάρντ έχει παίξει σε όλα. Και μόνο σε 2 ήταν στον πάγκο. Στα 9 ήταν ο βασικός φορ της ΑΕΚ. Διόλου άδικο, με βάση ότι έχουμε δει από τους δύο επιθετικούς. Και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, αλλά και σε επίπεδο δουλειάς στο χορτάρι.

Πάντως, το ματς με την Μπράγκα και η στάση του Ολιβέιρα στις τρεις σημαντικές ευκαιρίες τον… στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Και δείχνει ίσως την πιο εγωιστική πλευρά του εαυτού του. Του φορ που ψάχνει το γκολ και δεν το έχει. Και ο Καρίμ το ψάχνει. Αλλά δεν δείχνει αυτή την εικόνα. Και προς τους συμπαίκτες του και προς τα έξω. Όλα μετράνε…

Τι πρέπει να απαντήσει η ΑΕΚ

Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημα. Της κάνει της ΑΕΚ ο Ολιβέιρα; Αν το απαντήσει σοβαρά, ώριμα και με επιχειρήματα ας πράξει τα δέοντα. Η λύση που συζητήθηκε ακόμη και για πρόωρη αποχώρηση του τον Γενάρη, αν δεν βρεθεί λύση, δεν είναι ζημιά. Μπορεί να «γεννηθεί» μία ευκαιρία με άλλον φορ που θα «κουμπώσει» καλύτερα. Και ας είναι μικρότερο όνομα. Το ζήτημα είναι να κάνει τη δουλειά της η ΑΕΚ, με την μικρότερη δυνατή οικονομική επένδυση. Οποιος τα ταιριάζει αυτά, επιβιώνει και εξελίσσεται τέτοιες εποχές.

Ακόμη όμως και να παραμείνει ο Ολιβέιρα, η ΑΕΚ θα έχει πράξει καλώς, αρκεί να ξέρει γιατί δαπανά αυτά τα χρήματα και ποιά είναι η στόχευση της.

Η κουβέντα είναι καθαρά ποδοσφαιρική, μακριά από νοσηρά μυαλά, κατάρες και ανθρωποφαγίες. Παίκτες που δεν κάνουν σε ομάδες υπάρχουν εκατομμύρια. Και θα υπάρχουν εκατομμύρια και σήμερα και αύριο. Για αυτό και φεύγουν πιο γρήγορα, σε σχέση με τους άλλους. That’s football, that’s life.

Είτε λέγεται Λιβάγια, είτε Παουλίνιο, είτε Ολιβέιρα, είτε Βασιλαντωνόπουλος, η κουβέντα πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει στο χορτάρι, σε συνάρτηση με το οικονομικό.

Σου κάνει λοιπόν ΑΕΚ ο παίκτης;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X