Ολιβέιρα: Πιθανές εξελίξεις ακόμη και για αποχώρηση τον Γενάρη! -Ολα στο τραπέζι

Ολιβέιρα: Πιθανές εξελίξεις ακόμη και για αποχώρηση τον Γενάρη! -Ολα στο τραπέζι
Photo Credits: INTIME

Οι συζητήσεις της ΑΕΚ με τον Νέλσον Ολιβέιρα και το ρεπορτάζ του enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στα τέλη Αυγούστου έδωσε τα χέρια με τον Κώστα Γαλανόπουλο για ανανέωση συμβολαίου, ωστόσο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο εκκρεμούν ακόμη τρεις υποθέσεις. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάγια, τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Χρήστου Αλμπάνη.

Την περίπτωση του Κροάτη επιθετικού χειρίζεται αποκλειστικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και υπάρχει η αίσθηση ότι μετά το τέλος του lockdown λόγω κορωνοϊού και αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση τους για να τελειώσει οριστικά το θέμα. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν το τελευταίο διάστημα, με την πρόταση της ΑΕΚ κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ο Λιβάγια είναι πιο κοντά στην ανανέωση από την αποχώρηση.

Οσον αφορά στην περίπτωση του Χρήστου Αλμπάνη, υπάρχει η προσέγγιση από πλευράς ΑΕΚ, με τον παίκτη να ζητά περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επειτα ακολούθησε ο τραυματισμός του και όλα έμειναν πίσω. Οπως και να έχει είναι μια υπόθεση που είναι στα… χέρια της Ενωσης.

Από τις τρεις περιπτώσεις, εκείνη που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για αποχώρηση είναι του Νέλσον Ολιβέιρα. Έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ το οποίο φτάνει το 1 εκατ. ευρώ, με την αγωνιστική του προσφορά του να μην πλησιάζει φυσικά σε τέτοιο επίπεδο. Ο Πορτογάλος φέτος είναι απογοητευτικός και μετρά μάλιστα μόλις 1 γκολ (στην Ελβετία μετά από δικό του χαμένο πέναλτι), ενώ γενικότερα η εικόνα του δείχνει πως δεν έχει… χημεία με το σύνολο ένα χρόνο μετά την απόκτηση του, μετρώντας 17 γκολ σε 43 συμμετοχές.

Η επαφή της ΑΕΚ με Ολιβέιρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enwsi.gr, πριν λίγο καιρό υπήρξε επαφή της ΑΕΚ με την πλευρά του Ολιβέιρα, ώστε να κινηθεί στην αγορά και τον Ιανουάριο. Δηλαδή αν καταφέρει να βρει ομάδα που να καλύψει το μισό συμβόλαιο του, ακόμη και αν δεν έχει οικονομικό όφελος η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Να εξοικονομήσει η Ενωση ένα ποσό κοντά στο μισό εκατ.ευρώ και να βγει στην αγορά για αντικαταστάτη του με ένα αρκετά καλό ποσό. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι από αυτή την επαφή θα βρεθεί και… λύση.

Διότι μπορεί η πλευρά του ποδοσφαιριστή να μην επιθυμεί να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, αλλά να εξαντλήσει το συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Εξασφαλίζοντας έτσι όλες τις αποδοχές που προβλέπονται, αλλά και έχοντας και συμμετοχές ως ένα βαθμό στην ομάδα. Η περίπτωση του Ολιβέιρα δεν είναι εύκολη σε κάθε περίπτωση.

Το «φάουλ» του

Από πλευράς ΑΕΚ δεν είδαν με… καλό μάτι το γεγονός ότι είχαν καταθέσει πρόταση ανανέωσης και ο Πορτογάλος δεν απάντησε ποτέ σε αυτήν. Οπότε αναμενόμενα αυτή παύει εδώ και καιρό να ισχύει. Για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην φύγει ο Ολιβέιρα, πρέπει ο Πορτογάλος επιθετικός να προσεγγίσει ο ίδιος ξανά την ΑΕΚ και να συζητήσει για συμβόλαιο με πολύ κάτω από το 1 εκατ.ευρώ.

Φυσικά, στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και η αγωνιστική παράμετρος. Δηλαδή, αν ο Ολιβέιρα ταιριάζει στο πλάνο της ΑΕΚ και υπάρχει ικανοποίηση από την μέχρι στιγμής συνεργασία. Θέματα σημαντικά που μέχρι στιγμής δεν βρίσκουν… θετικές απαντήσεις.

Για το… τέλος, κάτι προσωπικό για τον Νέλον Ολιβέιρα. Πριν περίπου ένα μήνα ο 29χρονος σέντερ φορ είχε μεταβεί στην Πορτογαλία για την γέννηση της κόρης του. Και πλέον τόσο το μωρό, όσο και η σύζυγος του βρίσκονται στην Αθήνα. Ομως ο Πορτογάλος επιθετικός για να τους προστατεύσει ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πολλά κρούσματα εντός ΑΕΚ, μένει σε ξενοδοχείο αυτό το διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X