Δικαιολογημένα ο Καρέρα ανυπομονεί για Λιβάι

Δικαιολογημένα ο Καρέρα ανυπομονεί για Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την απουσία αλλά και την επιστροφή του Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί κάποιοι να έσπευσαν να μπουρδολογήσουν όταν η ΑΕΚ άρχισε να βγάζει τα πρώτα θετικά κρούσματα του ιού. Μπορεί να υπήρχαν ακόμα και αυτοί που να θεωρούν πως κορωνοϊός δεν υπάρχει καν και απλώς τον επινόησαν ο Καρίμ με τον Ολιβέιρα, για να μην βάλει πάλι δυο γκολ ο Λιβάγια στο Χαριλάου και ζηλέψουν. Όμως η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ πέρασε ένα πολύ ζόρικο διάστημα. Ολόκληρη η ΑΕΚ. Φυσικά αυτοί που χρειάστηκε να περάσουν την δοκιμασία, αλλά και εκείνοι που είδαν τους διπλανούς τους να την περνούν. Ευτυχώς όμως ο εφιάλτης δείχνει να τελειώνει και μπράβο σ’ όλους για την αντοχή τους και την ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα στον γιατρό της ΑΕΚ Χάρη Λάλο για τον τρόπο που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει πραγματική μάχη.

Για να το ελαφρύνουμε λίγο, εκείνος που θα πρέπει να καταριέται περισσότερο απ’ όλους τον κορωνοϊο, είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Και ας μην χρειάστηκε να τον περάσει. Δεν είναι όμως μικρό πράγμα να δουλεύεις σκληρά για να μπορέσεις να επιστρέψεις νωρίτερα από τραυματισμό, να φτάνεις τελικά να το πετυχαίνεις και να εμφανίζεται ένας… ιός να στο χαλάει. Αν είχαν κυλήσει όλα φυσιολογικά, ο Λιβάι θα είχε μπει σε φουλ ρυθμούς δουλειάς από την προηγούμενη Παρασκευή. Και με την φορά που είχε πάρει, μπορεί και να ζητούσε να μπει στην αποστολή για το ματς με τον Άρη. Φυσικά δεν θα τον άφηνε ο Καρέρα. Αλλά πάντως καταλαβαίνετε πως πήγε να κυλήσει το πράγμα και πως τελικά κύλησε, καθώς ο Λιβάι χρειάστηκε να κάνει μια επιπλέον εβδομάδα, σχεδόν ατομικό πρόγραμμα.

Η ουσία βεβαίως είναι, πως ο Γκαρσία είναι σε διαδικασία επιστροφής. Και αν όλα πάνε καλά και επιβεβαιωθεί και στις προπονήσεις της προσεχούς εβδομάδας πως είναι και πάλι έτοιμος, μπορεί να τον δούμε ακόμα και στο ματς της επόμενης Κυριακής με την Λάρισα. Για όλες τις επιστροφές ο Καρέρα θα είναι πανευτυχείς, διότι έλειψαν σημαντικοί παίκτες. Για τον Λιβάι όμως, ίσως είναι ένα… τσικ παραπάνω ευτυχής. Ο Καρέρα πρόλαβε να δει τι μπορεί να δώσει στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ ο Γκαρσία. Πόσο μπορεί να επιδράσει ο Λιβάι, στην αποτελεσματικότητα του αγωνιστικού πλάνου γενικώς και της επίθεσης ειδικώς.

Θυμηθείτε λίγο τα ματς που πρόλαβε να παίξει ο Γκαρσία. Χωρίς καν να βάζω μέσα αυτό της Λαμίας, παρόλο που εκεί είχε βρει δίχτυα. Πιάνω μόνο την Βόλφσμπουργκ και τον Ατρόμητο. Με τους Γερμανούς η ΑΕΚ έχει κάνει το καλύτερο της παιχνίδι μέχρι τώρα στη σεζόν. Προφανώς και αυτό δεν οφείλεται στον Λιβάι. Αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως έγινε παρουσία του Λιβάι. Εξάλλου αν κάποιος φέρει πάλι στο μυαλό του όσα έγιναν σ’ εκείνο το ματς, θα διαπιστώσει πως ο Γκαρσία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε βάλει γερό πονοκέφαλο στους Γερμανούς από την πλευρά του.

Όσο για το ματς με τον Ατρόμητο, φυσικά και θα ήταν όλα διαφορετικά, αν δεν είχε βγει ο Λιβάι τραυματίας στο πρώτο τέταρτο. Διότι μέχρι τότε, είχε προλάβει να «τρυπήσει» ήδη τρεις φορές τον αντίπαλο από την δεξιά πλευρά. Και κυρίως η εικόνα του παιχνιδιού ήταν, πως ο Ατρόμητος δεν είχε τρόπο να διαχειριστεί την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση του Γκαρσία. Φυσικά με τα «αν» και με «ίσως» δεν γράφεται η ιστορία. Αλλά για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο, ήταν πολύ προφανές πως η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι για να πάρει εκείνο το ματς, όσο βρισκόταν ο Γκαρσία στο γήπεδο. Κυρίως λόγω όσων προκαλούσε ο Γκαρσία στον αντίπαλο.

Απ’ αυτά λοιπόν που πρόλαβε να δει ο Καρέρα και που πολλά εξ αυτών τα ήξερε εκ των προτέρων και γι αυτό ήθελε οπωσδήποτε να γίνει αυτή η μεταγραφή, έχει τον λόγο του να ανυπομονεί για την επιστροφή του Λιβάι. Η προοπτική να μπορέσει να βάλει ο Ιταλός στο γήπεδο μια επιθετική τριάδα με τον Γκαρσία και τον Τάνκοβιτς στα δυο άκρα, μοιάζει ιδιαιτέρως ελκυστική. Παίκτες που κάνουν συνεχώς κίνηση χωρίς την μπάλα στα πόδια τους, που έχουν την προσωπική ενέργεια, που μπορούν και να πασάρουν και να σκοράρουν. Και μ’ έναν Καρίμ στον ρόλο του φορ και έναν Μάνταλο από τα χαφ να «ταίζει», η επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ θα γίνει εντελώς διαφορετική απ’ οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα.

Ήταν πολύ μεγάλη γκαντεμιά για τον Λιβάι να τραυματιστεί πάνω που είχε πατήσει το… τούρμπο στον αγωνιστικό ρυθμό του. Αλλά ήταν και μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Δεν θα βάλω στο τραπέζι ελληνικό παιχνίδι. Για παράδειγμα αυτό με τον ΠΑΟΚ. Μόνο τα δυο ευρωπαϊκά σε Μπράγκα και με Λέστερ. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να ήταν το ματς στην Πορτογαλία, αν η ΑΕΚ είχε τον Λιβάι να τους «τρέξει». Το ίδιο και περισσότερο, για το παιχνίδι με την Λέστερ στο ΟΑΚΑ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που φαινόταν πως αν η ΑΕΚ μπορούσε να πατήσει γκάζι, θα είχε την δυνατότητα να ζορίσει πολύ τους Άγγλους. Και θα δείτε πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένας παίκτης σαν τον Λιβάι σ’ αυτά τα ματς, στον δεύτερο γύρο των ομίλων.

Και κάτι τελευταίο για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Όσο ελκυστική είναι η τριάδα της επίθεσης με τον Τάνκοβιτς και τον Λιβάι στα δυο άκρα, άλλο τόσο ελκυστική μπορεί να γίνει με τον Λιβάι και τον Λιβάγια. Και ας μην είναι απαραίτητα ο Κροάτης στα άκρα. Μπορεί οι απουσίες από την μια, αλλά και το κακό φεγγάρι κάποιων παικτών από την άλλη, να μην έχουν δώσει ακόμα μια ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές που έχει φέτος η ΑΕΚ στην επίθεση. Όμως  βάλτε λίγο με το νου σας, όταν όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι, τι μπορεί να επιλέξει ο Καρέρα για την γραμμή κρούσης. Και φυσικά, οι πιο φορμαρισμένοι θα είναι στο γήπεδο και η λιγότερο φορμαρισμένοι στον πάγκο. Ανεξαρτήτως ονόματος. Όπως γίνεται σ’ όλες τις μεγάλες ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X