Τρία δεδομένα γύρω από τον Λιβάγια

Τρία δεδομένα γύρω από τον Λιβάγια
Photo Credits: INTIME

Λίγα πράγματα είναι σίγουρα ή σχεδόν σίγουρα αυτή την περίοδο στο ζήτημα του Κροάτη επιθετικού και ο Τάσος Τσατάλης τα παρουσιάζει στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διακοπή, η ΑΕΚ δεν προπονείται καν υπό νορμάλ συνθήκες, οπότε λογικό είναι να πέφτει το ενδιαφέρον σε θέματα που δεν αφορούν τόσο το τώρα. Συμβόλαια, μεταγραφικά κλπ.

Η δική μου εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη που να αφορά αυτό το πεδίο. Ούτε του σχεδιασμού, ούτε των συμβολαίων. Βεβαίως σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο, επειδή είναι και θέμα χρόνου, η λογική λέει πως δεν είμαστε μακριά από τις όποιες εξελίξεις.

Νομίζω όμως πως αυτές τις μέρες δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε αν αυτές οι εξελίξεις θα είναι θετικές ή όχι. Θα χαρακτήριζα εντελώς θολό το τοπίο με τον Ολιβέιρα, όχι πολύ λιγότερο θολό, αυτό με τον Λιβάγια.

Η διαφορά με τον Κροάτη, είναι πως γίνεται περισσότερη κουβέντα με τους ανθρώπους της ομάδας σε επίπεδο καθημερινότητας, αλλά χωρίς κάτι το ουσιαστικό προς το παρόν. Και δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι το πιο ουσιαστικό αν δεν μιλήσει με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Γιατί η πολιτική της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο θέμα, έχει να κάνει αποκλειστικά με το αφεντικό της. Είναι στο δικό του μυαλό, ανάλογα φυσικά και με πληροφορίες που παίρνει.

Τα δεδομένα στην υπόθεση Λιβάγια

Υπάρχουν κάποια δεδομένα πράγματα σε αυτή την υπόθεση; Θεωρώ πως ναι. Ένα δύο υπάρχουν.

Το μόνο δεδομένο είναι πως καμιά κουβέντα δεν πρόκειται να γίνει στην βάση των απαιτήσεων που έθεσε η πλευρά του ποδοσφαιριστή, στην προηγούμενη συζήτηση. Επίσης θεωρώ δεδομένο πως όποια επιθυμία και να εκφράζει ο Λιβάγια σε συζητήσεις στην καθημερινότητα της ομάδας, καμιά κίνηση δεν θα κάνει χωρίς τον μάνατζερ του.

Οπότε αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι όταν είναι να έχουμε εξέλιξη, ο ατζέντης του θα βρίσκεται εδώ. Θα είναι πολύ συγκλονιστικό απρόοπτο οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Η προσωπική μου άποψη καθαρά, είναι πως η βασική πρόταση της ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου κακή. Δεδομένης της περιόδου που είμαστε, των ουσιαστικών αποτελεσμάτων που έχουν συνδεθεί με την παρουσία του Λιβάγια στην ομάδα και γενικότερα την οικονομική πολιτική της ομάδας, η πρώτη πρόταση που υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι καν μη διαπραγματεύσιμη, νομίζω είναι πολύ καλή. Και έπρεπε να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά, απ’ όσο συνέβη.

Δεν λέω πως ο Λιβάγια δεν μπορεί να βρει μεγαλύτερη. Ενδεχομένως να μπορεί. Είναι πολλοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο. Μια ομάδα που ενδεχομένως να τον έχει σημαδέψει και να έχει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίηση του. Γιατί για μένα είναι κι αυτό προ -απαιτούμενο, αν είναι κάποιος να πάρει τον Λιβάγια βασισμένος σε ψυχρά αγωνιστικά κριτήρια. Πρέπει να έχεις το πλάνο για να τον αξιοποιήσεις σωστά και δεν είναι εύκολο.

Οι ανταγωνιστές

Μια άλλη περίπτωση είναι να θέλεις να κοντράρεις την ΑΕΚ. Εδώ φυσικά μιλάμε για εγχώριο ανταγωνιστή, που ίσως να έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία. Απλά θέλω εδώ να σημειώσω, πως αν ο Μάρκο Λιβάγια μετά από τρία χρόνια γεμάτα και κάτι μήνες, που είναι στην ομάδα, πόνταρε σε μια τέτοια διαδικασία, πραγματικά δεν θα με ενδιέφερε και πολύ το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Κι ας πάει κι ας κάνει παπάδες. Ότι είναι παικταράς το ξέρουμε. Το πόσο και υπό ποιες προϋποθέσεις το δείχνει σε σταθερή βάση είναι πάντα το ζητούμενο. Αλλά το λέω ξανά, αν η πλευρά του παίκτη ποντάρει και σε μια τέτοια διαδικασία, προσωπικά θα σκεφτόμουν …στο καλό κι ας μη μας γράφουν. Δεν θέλω να το πιστεύω, δεν μπορώ να το αποκλείσω.

Το τρίτο και τελευταίο που θεωρώ δεδομένο, είναι πως ο ίδιος προσωπικά ως άνθρωπος, λέει αλήθεια όταν λέει πως θέλει να μείνει στην ΑΕΚ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα θυσιάσει κάτι για να μείνει, είμαι βέβαιος πως αυτή είναι η προτεραιότητα του ακόμη. Δεν λέει ψέματα σε αυτό στους ανθρώπους της ομάδας με τους οποίους συζητάνε για την κατάσταση. Από την άλλη, δεν παίρνει και κάποια πρωτοβουλία, που ίσως θα βοηθούσε τώρα να τρέξουν λίγο τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, καθαρά από ένστικτο, λέω πως οι πιθανότητες να συνεχίσει στην ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια, είναι περισσότερο από το να μη συνεχίσει. Μέχρι εκεί, προς το παρόν και βλέπουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X