Προς παράταση το lockdown - Τουλάχιστον έως 7/12

Lockdown: Εικόνες από την άδεια Αθήνα -Στο δρόμο 5.000 αστυνομικοί (ΦΩΤΟ)

Η επέκταση του lockdown φαντάζει ως την πιο πιθανή εξέλιξη.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί η χώρα να μπήκε σε lockdown πριν από μία εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανακοινώνει πως θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου, όμως η παράταση των περιοριστικών μέτρων γι’ ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης είναι να έχει ανοίξει η οικονομία στις γιορτές, προκειμένου να κινηθεί η αγορά.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ως εξαιρετικά απίθανο να συμβεί στο τέλος του μήνα και θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει παράταση στην… αναστολή της χώρας.

Το αισιόδοξο σενάριο είναι μίας εβδομάδας, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και αυτό των δύο. Κάτι άλλωστε που έχει αρχίζει να εκφράζεται και από επίσημα χείλη, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Στέλιου Πέτσα χθες στο Mega, ο οποίος άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι αυτοί τη στιγμή, δείχνουν ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.

Για να γίνει ο προγραμματισμός για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, θα πρέπει αυτή η εκθετική αύξηση να έχει ολοκληρωθεί, να ακολουθήσει η σταθεροποίηση των κρουσμάτων και να βλέπουμε μία σημαντική μείωση που θα δώσει… ανάσα στο σύστημα υγείας που αυτές τις μέρες νιώθει ασφυκτική πίεση.

Κάτι που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει τις επόμενες 18 ημέρες. Οπότε η παράταση του lockdown, ακόμα και αν δεν έχουμε δει το αποτέλεσμα των αυστηρότερων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο, φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X