Εθνική Ελλάδας: Ανετη νίκη με γκολ Γιαμουμάκη, 2-1 την Κύπρο

Εθνική Ελλάδας: Ανετη νίκη με γκολ Γιαμουμάκη, 2-1 την Κύπρο
Photo Credits: INTIME

Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Γιακουμάκης, βρήκε δίχτυα ο Τζόλης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε απελευθερωμένα, ορθολογικά, χωρίς πειράματα σε θέσεις ή πρόσωπα στη βασική ενδεκάδα, και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με 2-1 στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη. Μάλιστα η εικόνα της ήταν εξαιρετικά πειστική, τουλάχιστον για ένα ημίχρονο, πριν γίνουν αρκετές αλλαγές, ενόψει των αναμετρήσεων με Μολδαβία και Σλοβενία για το Nations League.

Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Γιακουμάκης, βρήκε δίχτυα ο Τζόλης.

Το ματς

Η Εθνική μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης βρήκε στην περιοχή τον προωθημένο Τσιμίκα, αλλά ο Δημητρίου αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του τελευταίου.

Με τον Φορτούνη να είναι κινητήριος μοχλός δεν άργησε να έρθει νωρίς-νωρίς το πρώτο τέρμα της «γαλανόλευκης». Στο 8ο λεπτό ο Μπακασέτας έκανε την κάθετη, ο Φορτούνης από δεξιά πέρασε την μπάλα στην περιοχή, ο Γιακουμάκης έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Δημητρίου να διώχνει δύσκολα, δίνοντας την ευκαιρία στο επερχόμενο Τζόλη να έρθει… τρένο και να τελειώσει τη φάση για το 1-0.

Μετά το τέρμα της Εθνικής ο ρυθμός στο ματς έπεσε, αλλά στην πρώτη φάση που πάτησε περιοχή μετά το 1-0 η «γαλανόλευκη» πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Στο 15’ ο Κουρμπέλης έκανε την βαθιά μπαλιά, βρήκε στην περιοχή τον Γιακουμάκη που έβαλε το σώμα δυνατά, κέρδισε τις κόντρες και τελείωσε εξαιρετικά τη φάση για το 2-0 προλαβαίνοντας την έξοδο του Δημητρίου. Μάλιστα, ο μπαρουτοκαπνισμένος επιθετικός της Φένλο σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Με τους Φορτούνη, Χατζηγιοβάνη και Μπακασέτα να είναι εξαιρετικοί επιθετικά και τον Τσιμίκα να δημιουργεί ρήγματα όποτε επέλεγε να ανέβει, η Εθνική πατούσε αρκετά περιοχή. Στο 30’ και στο 32’ Μπακασέτας και Τσιμίκας είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν αφού βρήκαν χώρους, αλλά και στις δύο περιπτώσεις τα σουτ που δοκίμασαν έφυγαν πάνω από τα δοκάρια του Δημητρίου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Φαν’τ Σχιπ έκανε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, αφήνοντας στον πάγκο τους Φορτούνη, Μπακασέτα, Τζόλη και Τσιμίκα που ήταν από τους κορυφαίους στο πρώτο μέρος και δίνοντας χρόνο στους Λημνιό, Πέλκα, Μπουχαλάκη, Λαμπρόπουλο και Λυκογιάννη.

Η απόδοση της ομάδας του Φαν΄τ Σχιπ μετά τις αρκετές αλλαγές έπεσε με την Εθνική να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κύπρος να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μεώσουν στο 58’ όταν ο Ηλία βγήκε στην πλάτη του Μαυρία, πρόλαβε τον Μπάρκα και έγραψε το 2-1.

Στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας στο β’ ημίχρονο ο Κουρμπέλης στάθηκε άτυχος, αφού στο 68’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα νίκησε τους πάντες στον αέρα αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου που την βρήκε ελάχιστα με τα ακροδάκτυλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εθνική (Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας, Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Χατζηγιοβάνης, Τζόλης και Γιακουμάκης.

Επαιξαν επίσης: Λημνιός, Λαμπρόπουλος, Πέλκας, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης, Ρότα.

Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ. Κυριάκου, Χ. Σιέλης, Ν. Ιωάννου, Κατελάρης, Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία

Επαιξαν επίσης: Καρώ, Κάστανος, Κούσουλος, Θ. Ιωάννου, Παπαφώτης, Τζιονί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X