Χιμένεθ για Γιακουμάκη: «Στην ΑΕΚ δεν ήταν εύκολο να παίξει, είχε μπροστά του Λιβάγια-Αραούχο»

Χιμένεθ για Γιακουμάκη: «Στην ΑΕΚ δεν ήταν εύκολο να παίξει, είχε μπροστά του Λιβάγια-Αραούχο»
Photo Credits: INTIME

Με τον Μανόλο Χιμένεθ στο πάγκο ο Γιώργος έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια σε μία σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ και μάλιστα στην πρώτη του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλήθεια, έκανε κάτι πολύ λάθος η ΑΕΚ με την περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη;

Είναι ένα ερώτημα που πλανάται τον τελευταίο καιρό πάνω από το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, ενόσω διαπιστώνεται η «έκρηξη» του Κρητικού φορ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φένλο, αποτέλεσμα της οποία είναι και η κλήση του στην Εθνική ομάδα των ανδρών, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι και τόσο δύσκολη. Τη δίνει σε ένα σημαντικό βαθμό, ο προπονητής που πρωτοσυνεργάστηκε με τον 26χρονο πια επιθετικό στην ΑΕΚ, ο Ισπανός Μανόλο Χιμένεθ.

Η Sport Day επικοινώνησε με τον τεχνικό που οδήγησε την «Ενωση» στην κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια φαγούρας, ρωτώντας τον για την εμπειρία της συνεργασίας μαζί του και εκείνος αποκρίθηκε στο κάλεσμά μας: «Δεν ήταν εύκολο για τον Γιώργο να παίξει αμέσως στην ΑΕΚ, όμως στο διάστημα που δουλέψαμε μαζί, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Το καλοκαίρι του 2017 είχε έρθει σε εμάς από μια μικρή ομάδα, τον Πλατανιά, όμως είχε δίψα και όρεξη για δουλειά, προσπαθούσε σκληρά για να γίνει καλύτερος και να κερδίσει τις ευκαιρίες του μέσα από την προπόνηση. Ηταν ιδανικός επαγγελματίας και πολύ καλός χαρακτήρας. Ομως μπροστά του υπήρχαν ο Αραούχο και ο Λιβάγια, οπότε ήταν δύσκολο για εκείνον να τους προσπεράσει».

Παρόλα αυτά, σημειώνουμε εμείς, επί των ημερών του Χιμένεθ στην ομάδα και με τη σημείωση ότι αυτή ήταν μόλις η πρώτη του σεζόν με τη φανέλα ενός πολύ πιο απαιτητικού κλαμπ, ο Γιακουμάκης πήρε τις περισσότερες καθαρές και πραγματικές ευκαιρίες παίζοντας συνολικά σε 21 παιχνίδια, όλων των διοργανώσεων.

Ο Χιμένεθ, όπως και όλοι βέβαια, θα θυμάται πάντα εκείνη τη συμμετοχή της 4ης Φεβρουαρίου 2018, όταν ο κρητικός φορ μπήκε ως αλλαγή στο 85ο λεπό του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι ενώ η ΑΕΚ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 0-1, έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ της μεγάλες ανατροπής. Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε στο 87′ και ένα λεπτό αργότερα, όπως ο Ισπανός θυμάται «ο Γιακουμάκης έβαλε ένα γκολ που κοιτώντας πίσω, ήταν κομβικό για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θυμάμαι επίσης ότι ήταν αυτός που έκανε την προσπάθεια πριν η μπάλα φτάσει σαν ασίστ στον Τσιγκρίνσκι για το 1-1. Και μετά εκείνος που έβαλε το γκολ της νίκης. Μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και για την ομάδα».

Οι σεζόν που ακολούθησαν εκείνης της πρώτης που τελείωσε με θετικό πρόσημα, ίσως δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μαγική για τον ίδιο καθώς πέτυχε το γκολ που θα μνημονεύεται ιστορικά για την ΑΕΚ, ήταν πιο δύσκολες. Ο επόμενος προπονητής, Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν έδωσε ανάλογη συνέχεια στην προσπάθεια του Χιμένεθ για τη βελτίωση του Γιακουμάκη και την ανάδειξή του σε μία καλή λύση για την ομάδα, έστω από τον πάγκο. Οι συμμετοχές άρχισαν να λιγοστεύουν και ήρθαν οι εξάμηνοι δανεισμοί, πρώτα στο ΟΦΗ και μετά στην πολωνική Γκόρνικ, αφού ούτε οι Καρντόσο και Κωστένογλου του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία.

Οι εμφανίσεις του όμως στην Πολωνία ήταν εξαιρετικές και του άνοιξαν το δρόμο για τη μεταπήδησή του στην Ολλανδία, όπου πλέον καταφέρνει όλα αυτά που οραματιζόταν για την καριέρα του: είναι βασικός σε σύλλογο του εξωτερικού, έστω μικρού σε βεληνεκές αλλά σε καλόπρωτάθλημα και σκοράρει αδιαλείπτως κερδίζοντας θέση στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Χιμένεθ μας λέει ότι «το κατάφερε με τη δουλειά του, την επιμονή του και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Το άξιζε και πλέον είναι στο χέρι του να συνεχίσει έτσι. Εχει τα στοιχεία που απαιτούνται για να εξελιχθεί σε έναν επιθετικό υψηλού επιπέδου κι εφόσον αγωνίζεται και σκοράρει, θα έχει και την ψυχολογία για να τα καταφέρει».

Πηγή: Sport Day

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X