Στην ΑΕΚ θα είχε τελειώσει η σεζόν από... χθες

Στην ΑΕΚ θα είχε τελειώσει η σεζόν από... χθες
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, συγκρίνει πάρτι και αντιδράσεις που... δεν συγκρίνονται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί η Τρίτη να ήταν… ψόφια ειδησεογραφικά, παρόλο αυτά, από το πρωί κιόλας, η χθεσινή είδηση με το παράνομο πάρτι που συμμετείχαν κάποιοι παίκτες του ΟΣΦΠ, αγνοώντας φυσικά το lockdown, έχει ήδη μπει στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Οι εφημερίδες σε μονόστηλα, έγραψαν από «μπράβο στον Ολυμπιακό» μέχρι και ότι «τα πάρτι θα συνεχιστούν στο γήπεδο», ενώ τα sites δεν ανέφεραν πλέον το παραμικρό. Την Δευτέρα, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, κάτω από τη σχετική ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, αλλά και από το στάτους του διευθυντή επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, τα… μπράβο και τα… συγχαρητήρια, έδιναν και έπαιρναν!

Τα «μπράβο», τα «συγχαρητήρια»…

«Μπράβο» και «συγχαρητήρια», που αφορούσαν στην αντίδραση του ΟΣΦΠ για να τιμωρήσει με πρόστιμο τους τρεις ποδοσφαιριστές που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, το lockdown και ρίσκαραν την υγεία συνανθρώπων τους.

Μοιραία, πολλοί από εμάς που κινούμαστε γύρω από την ΑΕΚ, θυμηθήκαμε πέρυσι τέτοια εποχή, που για τα γενέθλια του, ο Βράνιες είχε πάρει άδεια από την ΠΑΕ για να διοργανώσει ένα πάρτι, στο οποίο μάλιστα είχε βρεθεί μέχρι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ένα πάρτι, το οποίο κατέληξε, όταν είχαν φύγει οι περισσότεροι, με κάποιους παίκτες της ΑΕΚ να χορεύουν, έχοντας βγάλει τις μπλούζες τους και να τραγουδάνε ένα σύνθημα κατά του ΟΣΦΠ.

…και η «ντροπή»

Χωρίς κορονοϊούς, χωρίς lockdown, χωρίς απαγορεύσεις, χωρίς να ρισκάρουν την υγεία κανενός, χωρίς να παρανομήσουν σε κάτι. Τότε που επί μέρες, εφημερίδες, ραδιόφωνα και sites ασχολούνταν με τον «αλήτη τον Βράνιες», τότε που η επικοινωνία του ΟΣΦΠ ζητούσε την… απέλασή του, τότε που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί από τους οπαδούς της ΑΕΚ, έκαναν λόγο για ντροπή και ζητούσαν να εκδιωχθεί ο Βόσνιος.

Τότε επίσης, που η ΠΑΕ ΑΕΚ, όχι απλά είχε τιμωρήσει με βαρύ πρόστιμο όσους φώναξαν το σύνθημα, αλλά είχε θέσει εκτός ομάδας τον ίδιο τον Βράνιες. Το αποτέλεσμα ήταν να διαλυθεί η σεζόν για την ομάδα, μετά την ήττα με ανατροπή από 0-2 σε 3-2 από τον ΠΑΟ, όταν η «Ένωση» δέχτηκε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Αφήνω στην άκρη εκείνο το σκηνικό, που ούτως ή άλλως, δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με την παρανομία και το μεγάλο υγειονομικό ρίσκο, που πήραν οι παίκτες του ΟΣΦΠ.
Και απλά, προσπαθώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε τώρα, αν στη θέση των παικτών του ΟΣΦΠ ήταν παίκτες της ΑΕΚ! Βέβαια και μόνο που το σκέφτομαι, ανατριχιάζω και στην ιδέα! Α, πα, πα! Μακριά από εμάς τέτοιο… μαρτύριο!

Αυτό θα γινόταν…

Θα σας πω λοιπόν τι θα είχε συμβεί. Όχι αναλυτικά, αλλά με μία μόνο φράση. Θα είχε τελειώσει από τώρα η σεζόν για την ΑΕΚ! Αυτό θα έχει συμβεί, να είστε σίγουροι. Τα Μέσα, όχι μόνο των «απέναντι», αλλά και τα δήθεν αντικειμενικά, θα είχαν στήσει στον… τοίχο τους παίκτες και θα ζητούσαν την εξαφάνισή τους, αλλά θα είχαν στήσει στον… τοίχο και την ΠΑΕ, θα ζητούσαν ευθύνες και θα απαιτούσαν παραιτήσεις.

Μα, για να ξέρουμε τι λέμε, και πολλοί από τους οπαδούς της ΑΕΚ, θα έκαναν λόγο για ντροπή και θα ζητούσαν να μην φορέσουν ξανά τη φανέλα της ομάδας τους, οι οποίοι παίκτες θα είχαν συμμετοχή σε κάτι ανάλογο.

Κι αν κάποιος από εμάς, τολμούσε να γράψει ή να πει κάτι του τύπου… «Εντάξει παιδιά, έκαναν μαλακία, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο, τελείωσε τώρα, προχωράμε παρακάτω», θα άκουγε και θα διάβαζε τα εξ αμάξης και σίγουρα θα ήταν «τσάτσος».

Σκεφτείτε το και πείτε μου, ειλικρινά. Θα ήταν ή δεν θα ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα; Είμαι κάπου υπερβολικός; Έχω κάπου άδικο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X